Monday, November 29, 2010

TISDAGSTEMA

 Hej Ni söta rara!
Nu är det dags för fabrikens tisdagstema som denna vecka är hall.
(eller ja jag tjuvstartar några timmar i förväg annars hinner jag inte med)
Det passar ju mig utmärkt denna gång eftersom jag just tapetserat min hall.
 Innan var hallen i all ära vit men så har jag ju sedan i början av sommaren suktat efter en speciell tapet som jag gärna ville ha just i hallen. Så blev det ju dags att tapetsera en annan vägg eftersom utbygget förde med sig detta och ja då passade jag på!
Så från vit hemsk väv till:
 Japp, krönet ovanför dörren är från ett sånt där jyskskåp som min mamma skulle kasta, men med lite vit färg blev det ju en fin dörrdetalj. Tavlan på dörren köpte jag av Ingela på en av hennes julmarknader för några år sedan, hon har gjort den själv visst är den väl vacker!
Romantiska blommor också borås tapeter 
 Kanske lite för sött för endel men alldeles ljuvligt för mig, ler!
Skylten har jag köpt på butiken Home of sisters i Kristinehamn och den vackra klädeshängaren kommer ifrån inredningsresan till Falun och den köpte jag på Gruvgatan 13
 Japp det var allt i från denna världens minsta hall. Jo, det är sant vi har en hall som bara är några kvadratmeter, förstår verkligen inte hur de tänkte när de byggde den. 
Och eftersom jag nu ska ha julmarken till helgen här hemma så fasar jag faktiskt för att det kan bli lite trångt där,  hade ju köpt hem såna där blåtossor och tänkt att det går ju fort att dra på fötterna men så var min kloke och besvärlige make tvungen att lägga sig i. Han sa att blåtossor kan man ju ha i offentliga miljöer med den typen av golv, hemma hjälper de inte lika mkt. Så alla får helt enkelt ta av sig sina skor och ta dem i en påse, 
men finns det hjärterum så finns det skjärterum. 
KRAM Petra!

Friday, November 26, 2010

Nu kan min vägg berätta en saga

 Hej!
Nu börjar det att gå undan lite här hemma och jag kan ju ganska milt säga: SKÖNTTTT!!
 Jag är ju egentligen ingen tapet människa utan gillar ju mest av allt vitmålade brädvägar men så lyckades jag springa på något som jag kallar en Petra tapet. Jag är ju lite av en drömmare och gillar romantik, blommor, spets, volang och vackra saker. Tapeten ni ser på bilden blev därför ett självklart val för mig, trots att det är mkt mönster. 
 Åh jag är så nöjd med den, det känns som om min vägg nu har en liten saga att berätta för den som stannar upp och tittar. Hihi knäppt jag vet men jag har inte påstått annat, ler.
 Tapeten fanns i många olika variationer, det fanns de där mönstret var rött eller då det var blått. Men det fanns även med svart och först var jag faktiskt lite inne på den men det skulle nog ha blivit en för stor kontrast för min smak. 
 För den som vill veta så heter tapeten Boheme 
och kommer från 
Borås tapeter. 
KRAM på er!

Thursday, November 25, 2010

BYGGKAOS del 10000000 av 1000000000000000000000000 HIhihi

 Ja som sagt här hemma fortsätter byggröran.
För precis som jag skrev i förra inlägget så för ju alltid en renovering med sig fler saker än vad man kan tro. Här hålls det därför just nu på och tapetseras och vet ni vad, tapeterna är inte vita, de är till och med ganska mönstrade... nyfikna? Visar er senare
KKKKRRRAAAMMMMM

Wednesday, November 24, 2010

Byggkaos

Hej Ni Goda Godingar!
Hoppas att det är bra med er och att ni börjat plocka fram ert adventspyssel och pynt för nu närmar det sig, jiippiii!  
Här hemma börjar det dock att kännas lite stressigt då byggkaoset fortsätter....
 Ja, det är ju så med renovering (vilket jag antar att ni redan vet) att när man väl börjat med något så är det betydligt mycket mer än vad man först kunnat ana och det ena drar ju ofta med sig det andra.
Måste ju påstå att jag känner en liten liten stresskänsla inför att jag ju givetvis vill att det mesta ska va klart på julmarken, men det ska väl fixas eller hur!
 I helgen som var så satte jag och min make "kakel" som fönsterbräda och jag måste säga att även om det inte vart oregelbundet skiffer som det först var tänkt så blev det ju ändå bra!
Vi har dock den tråkiga fogningen kvar att göra till denna helg men det går ju sakta men säkert framåt.
Nog om det. Nu tänkte jag bara slänga in en liten blänkare om julmarken hemma hos mig som ni inte får missa: Lördagen den 4:e och söndagen den 5:e december mellan 11-17 på Landbrisen 3 i Kristinehamn du kommer att finna många olika vackra hantverk och julklappar! 

VÄLKOMMEN! 

Och du vet väl om att du kan slå in adressen på eniro och få en vägbeskrivning!

KRAM Petra

Monday, November 22, 2010

Måndagens tisdagstema.....

 Hej Ni söta!
Jösses just nu är det allt en himlans massor att göra. Hinner faktiskt inte riktigt med. 
Först en massa med vår C-uppsats som jag och min kära kollega Susanne sliter med.
Den kommer att handla om olika rollförväntningar som finns (hos skola, polis och kurator) på socialtjänstens utredare av barn som far illa. Jätte intressant men också så mycket svårare än vad man kan föreställa sig när det finns så många olika vetenskapliga krav, riktlinjer och måsten att förhålla sig till. Men nu nog om detta för här hemma håller vi ju på att äntligen justera och färdigställa det sista med vårt efterlängtade utbygge. Vilken tid det tar med allt! Men så är det väl när man måste göra en del själv också.  Sen har vi ju allt som ska fixas inför julmarken, åh så skoj det ska bli! Vill dock berätta att vi tyvärr är en mindre men det räcker nog med tio hantverkare ändå här hemma, ler.
Nu till vad jag faktiskt tänkt att ämna dagens inlägg till från första början.
Jag tänkte nämligen på grund av tidsbrist i morgon tjuv- starta med fabrikens tisdagstema: 
Adventspynt
Och vet ni vad här hemma är det faktiskt nästan färdig pyntat... hihi det gäller att vara ute i god tid om man ska hinna med och unna sig av allt gott och skoj som decembermånaden bjuder på.
Dock är mitt hem i allt byggkaos med gips- och spackeldam inte särskilt foto vänlig. 
Så bilden som får representera adventpyntet för detta tema får vara ett uppslag ur vår bok Lev Vackert.
Lovar att jag ska försöka få undan mer här hemma så jag kanske kan bidra med lite adventsinspiration.  Jag slog ju på stort idag och unnade mig att beställa hit fönsterputsare (fattar ju inte hur jag ska hinna med det annars) och vet ni vad som gjorde det möjligt? Jo att det var faktiskt "billigt" jag blir ju nästan osäker på om det verkligen kan stämma, men ja nu har de ju sagt så. 
Vi har alltså 2 altandörrar med fönster, 16 fönster och alla är inte helt öppningsbara (dock behöver man inte putsa några av dem emellan eller så men hallå ändå... oj ja nu undrar ni väl vad priset är? Jo hela 430 kronor. Då kan jag tala om att det är verkligen värt det speciellt nu när det dessutom är svinkallt ute!
Ooooppss glömde nästan att jag ju utlovat tips på klappar. För er som gillar zink och att ha tända ljus, eller som vet någon som gillar det, så rekommenderar jag er att köpa eller önska Walterhusen. (Se det stora zinkuset på bilden ovanför gran - och lingonsnapsen) 
KKRRAAMMMISAR Petra
Ps Ett lite tips på jätte fina julsaker som är handgjorda och ack så billiga:
http://julbutik.blogspot.com/ ds

Sunday, November 21, 2010

Söndagsbilden

Till mina söndagsbilder kommer en liten dikt att följa
Julen är rolig
för stora och små. .
Paketen kan vara
röda eller blå
stora eller små
men dom är alltid
lika roliga att få.
Och kommer inte tomten
så blir det kris
för jag har varit snäll
på alla sätt och vis.
/ okänd

Thursday, November 18, 2010

Julkänslor!

 Hej mina rara på andra sidan rutan!
Hoppas att allt är gott med i och att ni myser riktigt med tända ljus, glögg och pepparkakor. Det gör jag!!
Fast än att jag kanske inte borde. Hm, jag har ju TYVÄRR lagt på mig endel efter mitt rökstopp och det verkar som om allt tänker fastna!!! Jag har bara ett ord till det hela HJÄLP!!! Jag börjar bli en "tjockis" kan någon ge ett toppen tips som kan trolla bort allt samman! Tipset får inte vara ett svält tips för problem nr 2 är att jag gillar ju faktiskt mat! Men nu nog om det delikata problemet. Hallå folk svälter ju faktiskt runt om i världen och jag klagar på för mkt att äta!!!? Ja, men det är ett annat dilemma för långt och för stort att ta upp här. 
 Så bort från tjockisar, bantning och tredjevärlden.... Fy märks det att jag har pms.....
 Här hemma har i allafall julen börjat ta plats. 
Det ger mig i alla fall energi och glädje för wow vilken härlig tid vi går till mötes. 
Jag verkligen älskar allt som har med julen att göra! Många känner bara stress och krav men jag måste väl vara lite tvärt emot och säga att jag bara känner tid av glädje och samvaro, uppskattning och tacksamhet!!
 Som ett exempel, min rara och fantastiska son, ler, var hemma hos sin farmor i förrgår och vet ni vad han kom hem med? Jo ett porträtt av sin kära mor (me!) i pepparkaksform! Tyvärr är det med tanke på mitt västerländska problem en skrämmande lik avbild i form....hihi
 Hm...det tar vi en skumtomte på....
 Oppppsss har ju utlovat ett julklapps tips i alla kommande inlägg ända fram till jul. 
Så detta inläggs tips får helt enkelt bli kakfatet!!! Alltid lika praktiskt och enkelt att skapa stilleben av, året runt!!!
 Detta vackra kakfat har jag köpt på Home Of Sisters i Kristinehamn
Fatet är från Dommo by Gawor,http://www.dommobygawor.se/ 
De har så mycket fint att jag skulle behöva vinna en slant eller två!
KRAM på er!!!! 

Wednesday, November 17, 2010

Det kommer mera....

Hej! 
Slinker in med ett snabbt litet julklapps tips från webbutiken Home No Home http://www.homenumberone.se som säljer dessa vackra vintageur med mer.
Perfekt att ge till din syster, önska själv eller varför inte till din mamma?
Tips rim för den är:
"Nu är det fint att tacka och bocka, gör jag har köpt dig en *....*",
"Om den ej är felvriden är det lätt att passa tiden",
"Eftersom du sällan vet vad tiden är, så ger jag dig den här",
"Du som aldrig kommer i tid, passar denna så kanske det blir husefrid"
eller "Stora som små, någonstans måste visarna stå, 
med en dragning var dag är det lätt att med almanackan ge sig i lag"
(källa för julklappsrim: http://www.ordsprak.se)
Nu till lite uppdatering kring vårt utbygge, 
som ni ser har det hänt endel och det är fortfarande mycket kvar
 Älskar mina vackra fönster från RM och för att få ut så mycket som möjligt av dem så...
 Skapade vi som ni kan se fler!
Nej, det hade ju varit pampig och ack så dyrt men med lite speglar kan man ju alltid trolla! 
Till helgen blir det förhoppningsvis en sväng förbi kakelaffären och då får oregelbundet svart skiffer följa med hem. Det ska användas för att skapa en snygg fönsterbräda. 

Små Ting att önska

 Hej!
Visst närmar sig julkänslorna med stora steg! Hihi jag blir nästan lite pirrig! Jag älskar nämligen juletider och jag tror att jag nästan tycker att det är lika roligt som barnen!
Så om jag fick bestämma så ska vi många klappar ge och få! 
I detta inlägg kommer klapparna från den butiken "Små Ting" ägarinnan Katarina har en webbutik där du kan handla dina klappar: http://www.smating.se/ 
Men vill du hellre åka dit så får du åka till Harplinge strax utanför Halmstad.
En fin klapp ge är dessa söta pajformer som i form av hjärtan. 
Vem har sagt att mjuka klappar måste vara tråkiga!?  Ge bort en Maileg flicka, finns ju i många olika storlekar och i pojkvariant också! Visst är de söta!
I Katarinas butik finns också Beth Quinn smycken, perfekt klapp eller hur!
Finns i många olika vackra varationer.
 Något annat mysigt du kan ge är snygga glasburkar, de kan fyllas med allt från hemmagjord mussli till skumtomtar eller värmeljus. 
 Porslin är en också bra julklapp. Ofta unnar man sig ju inte lite dyrare sådant. Då är det en bra ide att önska sig endel av olika personer. Eller om man själv vill ge så kan man ju ge någon del denna jul, sedan någon vid ett annat tillfälle osv. 
 Tycker man att det är svårt att köpa något till någon därför att man inte riktigt vet vad den gillar så är ju förbrukningsvaror perfekt. Det finns massor av underbara tvålar och doftljus i handeln!
 Eller varför inte själv önska sig denna underbara brödburk som kostar 495:- på Små Ting
Ja, shoppa loss vet ja! 
KRAM Petra

Tuesday, November 16, 2010

Mer tips på klappar

Hej! 
Jag fortsätter med mina jultips och tänker idag tipsa om klappar från Systrarna Dreamhomes vackra butik
http://systrarnadreamhome.blogspot.com/
Som ni kan se här ovan är det en butik fullspäckad med vackra ting, butiken ligger i Kungälv så dit tycker jag att alla som har chans åka ska göra det!
Men jag kommer att hålla jultipsen så konkreta så att om ni inte har möjlighet att besöka Kungälv ändå ska ha användning av tipsen. Därför visar jag inte bara bilder från butiken utan också från butiksägarnas egna hem så att det inte blir butiks bundet på samma sätt.
 Ett topen tips på julklapp till de som förälskat sig i stilen vintage, shabby, franskt, romantiskt och ljust, 
ja det kan nästan inte bli fel med en vacker Donna eller Ängel. Men det finns fler tips på klappar att hämta från detta vackra stilleben. Japp, kransar och ljusstakar av alla dess slag kan man ju inte få nog av!
 Ytterligare en bra julklapp att ge till de inrednings glada är ju självklart ljus!!! Ljus i alla dess slag; Blockljus, kyrkoljus, doftljus, värmeljus.....osv Gör gärna som Kristin och Anna gjort på bilden ovan, slå in ljusen i något vackert papper så som notblad, gamla brev eller sidor ur en gammal bok.
Ytterligare ett bra tips på vacker klapp:
Vackra te och kaffe koppar!!
 Sedan hoppas jag att ni inte missat det erbjudande som Kristin och Anna har:
tillverkade tavlor efter dina önskemål!!!
Du kan välja storlek, färg, form, motiv m.m kan du själv bestämma. 
Inte bara perfekta som julklapp utan också som bröllop, dop, studenten, födelsedags presenten.
Just nu är leveranstiden ca 4-5 veckor.
Men beställning görs till dreamhome.kungalv@gmail.com
eller via telefon, tel: 0303-13314
 Se mer av dessa söta systrars vackra hem i min och Ingelas bok Lev Vackert
KRAM Petra