Sunday, November 16, 2008

Trevlig Söndag!

Hejsan!

Nu är jag gudmor till en underbar liten flicka (min sons tremänning) som döptes igår. Det var ett jättefint och lite annorlunda dop. Fina psalmer och lite annorlunda "ritualer" alla barn fick gå fram till dopfundet och lägga rosor runt det och sedan vara med där framme när prästen tog vatten på lilla Leah, Elisabeth.
Japp, stolt och hedrad känner jag mig, ler.

På det lilla fotot på nattduksbordet ser ni min lille prins som var den som fick ringa i klockorna när det var dags att gå in till dopet, gissa om han var stolt då! HIhihi

Idag visar jag bildern på hans säng, den står i vårat sovrum i ena hörnet men tror ni han vill sova i den? Nej, han ska ligga hos oss och snurra runt som en helikopter halva natten... så nu ska jag faktiskt sätta P för det. Sover ju inge bra själva och han är ju inte direkt någon bebis längre men det är ju samtidigt så mysigt när man ligger där hela familjen. JA, vi får väl se, det lär bli protester när jag ikväll ska påbörja "övergången till egen säng"...


Hästen ni ser i murgrönan är en liten sparbössa som jag fyndade på ett loppis för en tia, den passade ju faktiskt som dekoration också.
Nej, tillbaka till Studierna och Peter Brusèns bok, Livet en gång till. Det är en underbar självbiografi om hur en individs liv genom en traumatiskt händelse kan få hela sin livs vardag utbytt och hur han genom sorg och kris tillsammans med sin familj lyckades att hitta livet igen trots funktionsnedsättningar som skulle kunna få vilken människa som helst att kanske istället välja att ge upp sitt liv. Ja, den boken rekommenderar jag alla som jobbar i vård/mötet med människor anhöriga till funktionshindrade och funktionshindrade själva.
KRAM PÅ ER! Ha en underbara Söndag!

12 comments:

  1. Åhh den där sängen vill jag köpa till min son nu när barnens rum blir färdiga! Den är från Ikea va? Har tittat läänge på den men sonen önskar sig en våningssäng, hua så fult! Vi får se vem som vinner den striden! Hi hi, ja min son är 5,5 år o han liksom lillasyrran som är 1,5 år sover tillsammans med oss, så det är lagom trångt! Men ack så mysigt! Just nu är det oxå nödvändigt eftersom hela övervåningen är i kaos o de inte har några rum men vi får väl se om han törs sova i sitt rum sedan, tveeeeksamt!
    Ha en fin fin söndag!
    Kramar Maria

    ReplyDelete
  2. En sådan säng har jag med. Gubben fixade den till mig. Den har jag i pysselrummet som dagbädd. Blev så glad för den.:-) Kramis.:-)

    ReplyDelete
  3. Åhh vilket underbart vackert nattduksbord du har. Helt underbart vackert, får man fråga vart du har funnit det?

    Kram Diana

    ReplyDelete
  4. Så jättefina bilder - vad du kan...
    Kram/Annelie

    ReplyDelete
  5. Visst är det roligt med barndop, Så mysigt!
    Du, den där sängen förstår jag inte varför han inte vill sova i? Så ljuvlig den är!

    Hoppas att du haft en trevlig helg!
    Kramar Camilla

    ReplyDelete
  6. Hejsan svejsan Petra!

    Maria på Kungens Lilla Piga är utom sig ... hon har missat 11nov som deadline ... hon säger att hon skickar avtalet ikväll. Även att hon försökt ringa er men det är alltid upptaget ??? :)
    Hon har tydligen lite andra frågor oxå. Skulle du eller Ingela kunna ringa henne på 08 21 95 00 så blir hon mycket mycket lycklig.

    Tackar för hjälpen,
    Kram Malin

    ReplyDelete
  7. Vilket mysigt dop ni var på. Roligt att få med alla barnen så där.

    Sängen är ju jättefin, bara han vänjer sig så går det nog bra.

    Kram på dig.

    ReplyDelete
  8. Ville bara säga att jag blev alldeles kär i ängelbordet bredvid din lilles säng som han vägrar sova i :)
    Lycka till med övergången!

    Kram på dig,
    Malin :)

    ReplyDelete
  9. Vilken otroligt fin säng!!! Och goding på fotot och den där ängeln som står bredvid, så snyggt och unikt! Mari.

    ReplyDelete
  10. De är så roligt att få se bilder från ditt underbara hem !!
    Vi har oxå en prinsessa som vägrar eller rättare sagt , de e ju så mysigt och ha henne i sängen , men man sover ju så förbaskat illa .
    Vilket fint dop ni har varit på , kul när det är lite annorlunda . Kyrkan verkar ha gått på ngn "låtbarnenvame kurs" För jag tycker det verkar vara mycket så nu vad det än är för rit .
    Jag är så sugen på att börja plugga nu , och så tänker jag på dej som verkar fixa det så bra , men frågan är bara på vad jag ska välja , jättesvårt !!
    Ha det gott nu och en fin vecka !
    Kram/Lotta

    ReplyDelete
  11. Halloj Petra!

    Så himla mysig säng sonen har. Jag förstår att han inte vill ligga där och stöka till hahaha. Nä, en vacker dag får han nog för sig att han är en stor kille och vill sova själv. Jag tror inte jag känner nån som inte har haft sin små " juveler " en lång tid emmellan sig.

    Post på väg hahaha.

    Kram på dig / Carina

    ReplyDelete
  12. Vilken ära att få bli gudmor!
    Fin blogg föressten!
    //Anna

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra