Monday, December 29, 2008

badrummet del 2

Hejsan!

Idag är jag piggar men inte helt 100 det känns dock som det är på väg åt rätt håll. Har följt alla era råd med vila, ipren och massor med vattendrickande!!! Det skulle väl vara fy bubblan om min familj skulle få skåla in nyår utan mig, snyft.

Ja, nog om sjukdom och ohälsa. Här kommer lite fler bilder från vårt badrum som jag lovat. Har också bestämt mig för att börja dela med mig lite av de "saker som hände" när vi köpte huset, har valt att lägga den i en label som jag kallar "Historier om huset". För det finns en hel del sådana... som man i efterhand kan skratta åt men som inte var så skojsiga när vi stod där. Badrummets har jag ju berättat en del om i förra inlägget.

Ibland kan jag tänka som så att det finns inget ont som inte har något gott med sig... Hade vi inte upptäckt skadan så tidigt hade den kanske spridit sig mer och vi hade kanske fått haft de hemska kakel som familjen innan valt (nämligen 3 olika, ett faktiskt riktigt snyggt marmorerat på golvet, ett turkos/blått på väggarna med kakelmotiv ovan för handfatet med, ja håll i er; Guldfiskar...blä... och ytterligare ett annat där de hade sitt badkar, ett i två olika grå/lila nyanser..).
Toaletten är väldigt tråkig men jag funderar på att shabba till locket med vit färg och kanske någon liten textrad, vad tror ni?

Eftersom de hade ett klassiskt lägenhetshandfat och bara en spegel så bytte vi ut även detta. Vi shoppade badrums inredningen på Skånska Byggvaror

Dessa är nog inte sådana som jag skulle välja idag men jag tycker att de håller klass ändå. Det lilla söta skåpet som hänger bredvid badrumsskåpet är från Fridas Gård.

Vi tänkte också att medans vi ändå grejar och måste göra om allt så invensterar vi i ett bubbelbadkar. Det skulle visa sig ganska onödigt för vår familjs behov... Men ibland blir man lite impulsiv och tja girig är inte det rätta ordet men ändå nåt åt det hållet. Karet var helt underbart de sista månaderna av min graviditet (efter som jag gick upp nästan 36 kilo...phu!)

Annars är det i dagsläge bara min son och hans kompisar som bubblar. Karet är väl skönt för att det är stort att bada i men himmel vilket projekt att hålla det fräscht. Man måste bubbla ur det med massa special medel massor av gånger... Så fort Ossian blir äldre så tror jag att det kommer bli dusch eller lejonkar.... Men ja det blir då det.
Tänkte också visa er mitt senaste halsbands inköp från glitter, visst är det snyggt! Korset använder jag inte bara som halsband utan också som dekoration på olika sätt. Smidigt när saker kan få fler funktioner!
Nej, nu ska jag ta mig en lång skön dusch och hoppas på att lite bacciller vill försvinna, ler.

Den underbara badbomben som ni ser här nedan har Ingela gjort. Den doftar ljuvlig lavendel!

Vår badkarskran och duschkran är från Rickardssons i Karlstad.

Tack till min goa vän Åsa för lycktan och den fina tvålen som jag fick av dig!!!

KRAM Petra E, Romantiska Hem
Ps. Jag vet att det ¨låter tokigt men i mig har känslorna efter vår, tulpaner och trädgård börjat blossa upp, är ni fler som drömmer om detta så titta in Trädgårdsliv så länge! Ds

12 comments:

  1. Så fina badrumsbilder du visar. Min make brukar påminna mig om att det är tur att vi inte bytt ut inredningen i badrummet än...för under dom 9 åren vi bott i huset hade jag hunnit ångra mig 3 ggr...
    Vi har ett stort hörnbadkar så jag är oxå inne på lejontassar när kidsen blir äldre.

    I dag blir det bortstökning av julen, så skönt att slippa allt barr!

    Vad fin layout du fixat!

    Ha det bra!
    Kramar Camilla

    ReplyDelete
  2. Jättefina bilder du visar. Det var ju tur att skadan upptäcktes i tid. Vårt badrum skuulle behöva en rejäl renovering. det är original sedan huset byggdes 79. Så det är mycket som ska göras, puh.

    Skönt att höra att du är lite piggare.

    Kramar Ullis

    ReplyDelete
  3. Kikar in till dig, jättemysig blogg du har. Vad mysigt du har det i badrummet, själv har jag nästa flyttat in så badrummet har jag inte hunnit med att inreda.

    Hoppas du har haft en underbar julhelg med nära och kära, önskar dig ett gott nytt år!

    Kikar gärna in igen hos dig :)

    ReplyDelete
  4. hej vännen!
    Hoppas att allt är bra med dig och tusen tack igen för alla dina tips kram Tina

    ReplyDelete
  5. Hej Petra!

    Det var ett tag sen jag var inne hos dig, så nu frossar jag...wow vad mycket fina bilder du visar!

    Kram och God Fortsättning!
    Mia

    ReplyDelete
  6. Jag börjar också längta efter frasiga, härliga tulpaner!

    Badrummet är himmelskt i mina ögon som har ett badrum som är i jättestort renoveringsbehov, men det blir en annan gång. Det finns projekt före det.

    Kram Britt

    ReplyDelete
  7. Hej igen!
    jag såg din uppdatering först innan jag klästa din kommentar på min sida så nu är jag här igen!

    Jag har gått en utbildning som heter affärsmannaskap inom Detaljhandeln. Den innehåller bla: Marknadsföring, affärsutveckling; Exponering och ledarskap.


    Ha det bra

    Britt

    ReplyDelete
  8. Hei Petra! :-) Håper du snart blir helt frisk! Ha en rolig, avslappende kveld! ;-) Mange fine nye bilder fra bad! Så flotte ting Ingela lager, skal begynne å selge noe av det i nettbutikken min! Gleder meg til å se tingene! Takk for flotte bilder jeg fikk av deg på mail!! Mange kommer som inspirasjon på nettsiden snart! :-) Klem-Mia

    ReplyDelete
  9. Vatten skador i badrum är aldrig roliga men ni har ju fått till ett jättefint badrum.

    Gott nytt år
    Kram Anna-Leena

    ReplyDelete
  10. Hej Petra jag hoppas att du piggar på dig nu fort så att vi kan träffas och planera framåt. Så varmt och mysigt i ditt badrum. Stor kram till dig/Ingela.

    ReplyDelete
  11. Du hade varit så välkommen att avnjuta kvällen med oss *ler*.

    Återigen har du vackra foton utlagda.
    Mysigt med eget hus att fixa som man vill ha det. Jag bor i hyreslägenhet och kostar inte på själv något sånt.

    Kryapådighälsningar

    Ingrid

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra