Wednesday, December 10, 2008

Pluggtider

Hejsan Hoppsan!

Här hemma händer inte särskilt mycket just nu i inredningsväg, jag har precis börjat skriva på min hemtenta och den var lite mer mastodant än vad jag vid första anblicken hade anat så jag läser, läser och läser. Tror jag har plöjt 3 böcker om olika psykiatriska funktionshinder och ja, det drar igång så mkt tankar och känslor när man läser om hur olika förutsättningar vi har i livet.
Julen är ju också verkligen en sådan tid, det finns så många människor som inte alls kommer att fira den jul de vill visserligen oavsett funktionshinder eller inte. Men julen är verkligen en tid som jag kan tänka mig känns så extra påtaglig för dem som inte har allt det där som media, normer och omgivning tycks ha óch drömma om.
Tycker inte ni att det känns konstigt, det finns människor som tjänar lika mkt i månaden som andra gör på 3 år och mer.... och sen finns det dem som verkligen inte ens har någonstans att sova på jul... Nej, nu känner jag att jag blev väldigt djupt och sorgligt. Men jag tycker att det är tankar som är viktiga att fundera lite kring.

Nej, nu var det dags för mig att sätta igång och läsa Andres Dolfe med boken Att möta annorlunda uttryckssätt, så är jag sedan någolunda ikapp med litteraturen. SKÖNT!

Stora Kramar Petra

8 comments:

 1. Åh vad härligt flitig du är med dina studier , bra !!
  Jag hamnar oxå i sånna där "djupa" tankar emellanåt . Att man kanske inte har råd att köpa allt det man vill åt barna i julklapp ....men så börjar man tänka efter ... vad är egentligen värdet i alltihopa , när det finns de som inte ens har rent vatten att dricka :-(
  Ha det gott nu Petra !
  Kram/Lotta

  ReplyDelete
 2. Tack snälla Petra för uppmuntran det behövs verkligen med alla dessa shopar som fullkomligen ploppar upp!Tänker också på dem som inte har råd...och dem som har och bara fullkomligt slösar på allt bara för att de kan inte så bra...Jag ska ge bort träd i afrika i julklapp till mina barn det bygger en framtid både i Kenya och här för oss...ha det fint i dag! Många kramar från Annica.

  ReplyDelete
 3. Håller med om att det är svårt att plugga ibland och väldigt svårt att koncentrera sig, det är liksom inge kul när man kommer på att man läst samma mening 20 ggr och det inte fastnar ändå.
  Då är man okoncentrerad....
  Lycka till med din tentamen!
  Kram Anna

  ReplyDelete
 4. Takk for flotte bilder og info på mail!! Jeg kan få resten senere, som du nevnte.. Får ikke lagt dem ut på nettsiden før rett over jul! Gleder meg, kommer til å bli kjempeflott! Skal jeg skrive ditt navn under disse bildene, eller bokens navn?
  Ha en fin kveld! :-)
  Klem-Mia

  ReplyDelete
 5. Fin och trevlig blogg du har om du klickar på min blogg så får du se en matta som är allt annat en romantisk, var skulle du lägga en sådan om du hade den i ditt hem?
  Min fru sa i garaget, hemsk kvinna va(ler) mvh från Peter Olofsson

  ReplyDelete
 6. Mm, en tankeställare :)

  Lycka till med pluggandet !
  Fina lingon-bokstäver!

  Ha d gött!
  Kram

  ReplyDelete
 7. jag pluggar till uska och jobbar på samma gång lägg till det 2 barn, en man, ett hus, ja du fattar, det är lite mycke, men jag ska bli klar nu i vår, men det går himlans trögt just nu.......
  Kramisar Anna

  ReplyDelete
 8. Vackra bilder och intressant med alla dina tankar.

  Önskar dig en härlig helg.
  kram jannice

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra