Sunday, January 04, 2009

Tänkvärt för oss kvinnor!

Hejsan!
Japp, nu är det allvar igen och de flesta ledigheterna är förbi. Men vet ni vad! Jag tycker faktiskt att det är skönt, alla rutiner ruckas ju så när man är ledig så att inget blir gjort.

Här ser du mitt inköp från "Karin Linnea". Jag ska styla lite med henne men blev så ivrig att visa er så jag ställde henne bara i fönstret och fota så ni fick se. Hon ska faktiskt få bo i mitt badrum, visar bilder senare.
Idag ska jag sätta mig och gå igenom min hemtenta och skriva inför ett föredrag. Puh, jag är lite omotiverad känner jag. Men det är bara dra igång antar jag... Här kommer iallafall ett roligt mail som jag fått (Tack, Aura) och tänkte dela med mig av: Ha en underbar dag!
3 år: Tittar på sig själv och ser en Drottning
8 år: Tittar på sig själv och ser Askungen eller Törnrosa.
15 år: Tittar på sig själv och ser Askungen, Törnrosa ellerHejaklacksledaren - om hon inte har PMS och ser en fet, finnig och FUL tjej.(Mamma, jag KAN inte gå till skolan och se ut så här!).
20 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,för stripigt/lockigt hår - men bestämmer sig för att gå ändå.
30 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,för stripigt/lockigt hår - men bestämmer sig för att hon inte har tid att fixa till sig själv så hon går ändå.
40 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,förstripigt/lockigt hår' - men säger 'Jag är åtminstone ren' och går ändå.
50 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är' och går vart hon vill.
60 år: Tittar på sig själv och påminner sig om alla människor som inte ens kan se sig själv i en spegel längre. Går ut och återvinner världen.
70 år: Tittar på sig själv och ser visdom, skratt, förmåga - och går ut och njuter av livet.
80 år: Bryr sig inte om utseendet. Sätter bara på sig den lilla hatten ochgår ut för att ha kul i den här världen. Kanske skulle vi alla ta på den där lilla hatten tidigare.

Allt medan vi blir äldre, lär vi oss att vissa personer som vi trodde att aldrig skulle strunta i oss, helt säkert gör just det en dag. Ditt hjärta kommer att brista, troligen mer än en gång och det blir svårare för varje gång. Även du själv kommer att ha sönder hjärtan - kom då ihåg hur det kändes när ditt eget gick i bitar. Du kommer att gräla med din bästa vän. Du kommer att söka tröst hos en ny älskare, på grund av vad den förra låtit dig gå igenom. Du kommer att gråta över att tiden går för snabbt och med tiden kommer du att förlora någon du älskar. Så, ta för många foton, skratta för mycket och älska som om du aldrig blivit sårad, för om du så bara grubblar i 60 sekunder, är det en minut av för evigt förlorad lycka. Hitta en pojke som säger att du är vacker och inte att du är bra, som ringer upp dig även om du slängt på luren, som stannar uppe bara för att se dig sova.
Vänta på pojken som kysser dig i pannan, som har lust att visa upp dig för hela världen om du så bara var iklädd en säck och som håller din hand inför sina vänner. Vänta på honom som regelbundet påminner dig om hur mycket han älskar dig och om vilken tur han har som får vara med dig. Vänta på honom som säger till alla sina vänner: ' Det är hon... '
Hm, lite att bita i. Ha nu en riktigt fin dag! Stora Kramar Från mig!

10 comments:

 1. Åhh, Petra!
  Det var vackra romantiska ord... Jag som e en obotlig romantiker föll ju direkt o blidde alldeles.. ehh...vet inte..*ler* ännu värre än jag redan är!
  Det där om kvinnorna i olika åldrar...jadu, den där hatten, ibland undrar jag vart jag lagt den... eller om jag förlagt den...

  Var rädd om Dig!
  Njut varenda sekund!
  Massor me kramar!
  Iréne

  ReplyDelete
 2. Hej vännen min, ja jag är väl närmare hon med hatten nu så det är väl bara att börja med det tänket nu då hahaha.
  Din madonna är så fin och kommer passa fint i ditt badrúm.
  Vi syns snart igen stor kram till dig/Ingela.

  ReplyDelete
 3. Verkligen ett helt jättefint inlägg:)
  KRAM Lallis

  ReplyDelete
 4. Fram med hatten! Här får ingen tid förspillas!!

  Vi måste helt enkelt lära oss att njuta av livet lite mer...

  ha en skön kväll

  Kram Britt

  ReplyDelete
 5. hej hej gumman!

  Hoppas att du mår bra och att du inte jobba ihjäl dig med boken nu !
  Kikar bara en som vanligt här en sväng idag!
  va rädd om dig massor av kramar tina

  ReplyDelete
 6. .....vacker Madonna..och ett bra berättelse att läsa.
  Min man tackar får gratulationer.
  Såå snällt, tack min vän.

  ReplyDelete
 7. Vilka bra visdoms ord tänk om man kunde va lite mer som hon med hatten. Gillade de med kärleken fick mig en påminnelse om att jag borde gå och krama lite på min gubbe. Kram Bollan

  ReplyDelete
 8. Har läste de orden förut men de är ju så bra. Vis kulle nog behöva ta den där hatten mycket tidigare i livet och bara gå ut.

  Ha en bra vecka!
  Kram Ullis

  ReplyDelete
 9. Vackra och kloka ord som gör en gott i hjärtat att läsa! Har läst dem tidigare tror jag men man behöver nog påminna sig själv lite nu och då!

  Vist måste vi lära oss att leva här och nu, ta tillvara stunder med dem så står oss nära...vara glad över livet och se allt det vackra runtomkting oss :-)

  Må gott
  Kram Tildé

  ReplyDelete
 10. Flott innlegg Petra!! :-) Ønsker deg en fin kveld! Klem-Mia

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra