Saturday, January 03, 2009

..ZzzzzZzzZ..

God Morgon på er!
Phu, jösses om någon kan drömtyda så skulle jag nog ha haft en sådan nu... I tre nätter har jag drömt på en dröm som jag inte kan förstå, den är väldigt innehållsrik och många människor, vänner, bekanta osv från tiden innan jag fick Ossian är med. Drömmen är jätte tydlig och när jag vaknar känns det som om jag inte sovit något alls utan bara varit med om massor av saker...
Visst är det väl märkligt med drömmar ändå! Tror ni att de betyder något om framtiden/det förflutna? Att man kan spå i drömmar? Det finns massor av människor som tror. Själv hm, nej. Jag tror nog att det är som en slags hjärn rensning av gamla, nya och obearbetade intryck. Men det finns ju dem som drömmer sanndrömmar också, det är lite klurigt att förklara.

Nu kommer ni nog tycka att jag är jätte skum, ler, men jag har nämligen själv varit med om det några gånger när någon i min närhet väntat barn. Att jag drömt det och så har jag då frågat och dom undrar hur jag kan veta det för de har precis själva fått reda på det. Visst jag medger att det säkerligen kan vara slump, men lite märkligt är det allt.
Nog om drömmar, iallafall nattliga sådana. Min dröm är vi snart ska få tid till att avsluta renoveringen av sovrummet som vi pysslat med så länge... karlar.... Vi har som ni ser kvar listen till panelen, sen ska vi måla bjälken i taket, golvlisterna, (hmrpf... det är ju faktiskt jag som dröjer med det...) och sist men inte minst sätta vitt bräd tak. Jag önskar verkligen ibland att jag hade lite snickarblod i mig så att jag inte behövde tjata och vara så strategisk med min make bara för att få det som jag vill, ler, eller få nåt gjort....ler. Är det bara jag som har en sån bångstyrig man? Ibland när jag bloggar runt så undrar jag hm! Var raggar ni upp/ skickar iväg era män så att de blev så snälla och beskedliga hihihi. Ofta står det något istil med; Min make har byggt, gjort, målat, hämtat, köpt, hjälpt, vill, kommer----- för att han tycker det är så skoj att jag blir glad! Vill jag exempelvis (som jag vill nu...) att vi ska ta tag i hallen och sätta panel, då får jag verkligen argumentera och typ köpslö mig fram till detta, dessutom om det blir så, så får jag höra under hela projektet; Du, Petra, kom nu ihåg och detta gör vi inte på 15-20 år igen... Folk brukar ha samma tapeter, eller vad det nu kan vara, mer än 3 år.... (Överdrift från hans sida så klart....hohohihihi). Nej, nu har jag skrivit av mig lite morgon babbel, hoppas att jag inte tråkat ut er alltför mkt. Ha en fin Lördag!
Stora Kramar/ Petra E Romantiska Hem

27 comments:

  1. Hei!! takk for hyggelig hilsen!!! Du har en hærlig blogg selv og...

    Og ang drømmer...vel man får tak i sånne drømme bøker som du kan tolke drømmen din, men alt som står der kan vel tas med en klype salt.... titter innom en annen dag og jeg!!!

    ReplyDelete
  2. Hei og godt nytt år. Blir veldig spennende med den boken din. Gleder meg til den kommer ut. Imens får jeg håpe du får ro med drømmene og at du våkner opplagt igjen. Her er det deilig sol idag med 0 grader, hvitt på bakken og jeg skal male gangmøblene hvite.
    Ha en fin helg.

    ReplyDelete
  3. For et vakkert soverom du har !!
    Skikkelig lekkert...
    Vi skal til å pusse opp vårt i løpet av året og jeg letter etter inspirasjon og her fant jeg masse :))

    Ha en herlig dag.
    Klem,Kari

    ReplyDelete
  4. Hei! :-) Beklager at det blir litt misforståelser underveis, veldig fint at du sjekker og ordner opp! Fortsett med det, for jeg surrer sikkert mer ;-) Nydelig det soverommet ditt! Mitt er bare rot, men det skal gjøres koselig snart det og, er bare ca 100 andre ting som skal bli orden på først.. Ting tar tid.. :-) Ha en flott dag! Klem-Mia

    ReplyDelete
  5. Jag tror att drömmar innehåller allt. Både någon form av bearbetning från det förflutna, nuet och framtiden.
    Och ibland blir man verkligen inte alls klok på dem. *ler*
    Kram Lallis

    ReplyDelete
  6. Så fint sovrummet blir!
    Ja du Petra, min man hör nog oftast oxå till dom bångstyriga. Vet inte hur andra bär sig åt men om jag får vara lite fräck...vi måste komma ihåg att vi sitter på nåt som vi kan förhandla med;) kanske går det lite lättare då! haha..

    Ha det bra!
    Kramar Camilla

    ReplyDelete
  7. Hej vännen!

    Jaa, du drömmar, ibland undrar man ju vad de betyder. Många gånger är det ju ett hopkok av tankar och händelser som man varit med om. Imorse när jag vaknade hade jag drömt att det var julafton och vi hade försovit oss. All mat var ohandlad och jag blev super stressad :o

    När det gäller karlar och arbete.
    Ett tips kan ju var att visa honom olika projekt från bloggen som andra män har byggt till sina fruar ;) Det kanske sätter fart i honom...;D

    Kram Viveka

    ReplyDelete
  8. Hei,
    Godt nytt år!
    For en fantastisk fin blogg du har, her har jeg ikke vært tidligere. Jeg måtte bare legge deg til blogglisten min, håper det var greit:)
    Det var ett nydelig soverom, her skal det være rom for søte drømmer... Drømmer har jeg ikke så god greie på, men det er fasinerende og jeg har også mange ganger lurt på hvorfor jeg drømmer slik jeg gjør. Jeg har innimellom noen merkelige drømmer, hihi... Får håpe du finner ut av det så du kan våkne uthvilt på morgenen:)
    Ellers så kjenner jeg meg godt igjen når det gjelder mannen og oppussing, han rister bare oppgitt på hodet og skjønner ikke hvorfor fruen skal pusse opp hele tiden. 20 år hadde nok vært passe tid mellom hver gang for han også, hihi, men jeg får det stort sett som jeg vil:)
    Så spennende med boken du holder på med, det ser ut til å bli en "må ha bok".
    Ha en fin lørdag!
    Klem fra Anita:O)

    ReplyDelete
  9. ♥.♥.♥
    Hei!
    Sa fint blog ha du; det er vel inspirerende for meg og tusen takk for din besök!!!
    Ha en super Nytt Ar 2009 -
    välkommen igjen.
    Beatrice
    ♥.♥.♥

    ReplyDelete
  10. Jag tror också att drömmar är ngn sorts bearbetning av händelser som man varit med om.
    Min man är nog släkt med din skulle jag kunna tro, när vi renoverade badrummet fick jag höra att det skulle få se ut så tills vi blev pensionärer.....
    Kramar Anna

    ReplyDelete
  11. hahaha! Min man skulle nog inte göra så mycket med huset om inte jag styrde upp det hela! Jag drar igång en massa projekt och han blir så illa tvungen att hjälpa mig eftersom jag inte kan göra allt. :-) han vat att det är lika bra att få det färdigt annars får han stå ut med mitt tjat...

    Britt

    ReplyDelete
  12. Jag har jag en drömtydningsbok...
    ;-)

    ReplyDelete
  13. Vilket härligt sovrum! Förstår om du drömmer söta drömmar,,,,för det var det väl!!

    Ha ett gott nytt år!!
    E-K/noll54

    ReplyDelete
  14. Tusen takk for koselig hilsen i bloggen min! :D Superlørdag ønskes deg også!!

    ReplyDelete
  15. Vilket vackert sovrum!!!!!!!

    Nettan

    ReplyDelete
  16. Hej! Har inte kikat in här på länge nu känns det som har varti så mycket annat att hålla på o dola med, hehe. Men nu är väl allt snart tillbaka till sin ordning.
    Fina bilder!
    Ja du intressant det där med drömmar, har också funderat på vad drömmar kan betyda speciellt när de är återkommande men sen så ibland får det sig sina logiska förklaringar oftast långt efteråt tycker jag...hmm.
    Ha en fin helg.
    Kram

    ReplyDelete
  17. Hej! Har inte kikat in här på länge nu känns det som har varti så mycket annat att hålla på o dola med, hehe. Men nu är väl allt snart tillbaka till sin ordning.
    Fina bilder!
    Ja du intressant det där med drömmar, har också funderat på vad drömmar kan betyda speciellt när de är återkommande men sen så ibland får det sig sina logiska förklaringar oftast långt efteråt tycker jag...hmm.
    Ha en fin helg.
    Kram

    ReplyDelete
  18. Hejsan, VIOLA här för första gången, vi har ju ett liknande bloggnamn men jag har VIOLA framför romantiska hem. Vilken ljuvlig blogg du har, du bjuder på så mycket vackert och härliga texter, tittar så gärna in igen, om du har tid och lust är du så välkommen, ha en skön helg, kram

    ReplyDelete
  19. Ja, drömmar ja, jag drömmer oxå nå´t otroligt just nu. Konstiga drömmar, men de är samtidigt väldigt underhållande...hi hi hi...
    Fina bilder från sovrummet!
    Ha det gott! Kram Malena

    ReplyDelete
  20. Halloj igen Petra :-)
    Läste just inlägget om drömmar...tror som många här att man bearbetar mycket genom sina drömmar... men inte bara!

    Jag kan oftast säga när jag bearbetar något eller när en dröm betyder något om framtiden... Det händer lite nu och då!
    När drömmen har en extra betydelse känns det i kroppen och drömmen har då varit väldigt stark… nästan som om jag varit vaken och upplevt det ;-)

    Har många gånger fått förhands info om saker som kommer att hända… I drömmen är vi öppna och kan ta emot den typen av information! Men så gäller det att komma ihåg drömmen också… annars så ligger det väl nån stans i det undermedvetna och gror… och då har vi kanske bara en stark känsla/ intuition, och när det väl händer och vi blir inte särskilt förvånade! Men alla får ju ha sin tro/ åsikt i ämnet!

    Vi hann med våra utflykter idag :-)
    Ha det så gott
    Och sköt om dig Petra

    Kram Tildé

    ReplyDelete
  21. Vilket underbart sovrum!!
    Det kommer att bli kanon när du fått fart på gubben din!!! ;-)

    Ja, drömmar... jag är oxå sanndrömmare... är dock inne på Lallis linje, att drömmar kan vara många saker, bearbetning, att lära sig av, minnesbilder, självutveckling mm mm...
    En del drömtolkningsböcker är ok andra mindre ok...

    Hoppas du kan reda ut drömmarna dina!

    Massor med kramar!
    Iréne

    ReplyDelete
  22. Ja drömmar kan vara konstiga, sen hur man ska tyda dem vet jag inte, det beror nog på en själv och vad man får det till..
    Hjälpsamma män är det ju lite si och så med, jag brukar säga att:
    -jag börjar i alla fall, så hämtar jag motorsågen eller nåt sånt och då brukar det bli fart, med en del mutter förståss...kvinnlig list eller...han vet att jag annars gör det själv inte bara tomma hot och då blir han så nervös att det ska gå tokigt...hehe...
    Kramar/Annelie

    ReplyDelete
  23. Tycker att det är så fint i ert sovrum. Har en likadan man som du. Är inte det minsta lätt att övertala. Gäller att lura honom till det mesta eller starta själv. Nu har han lovat at sprutmåla våra köksstolar, men inte vilket år det ska ske. tänker fixa färg omgående och försöka lura honom på något bra sätt, *s*.

    Kramar Ullis

    ReplyDelete
  24. Ditt sovrum är ju bara alldeles underbart snyggt!!!
    Fönstren är så mysiga och hyllan jaa allt är super snyggt...
    Kram Marlene.

    ReplyDelete
  25. Hej Petra! Tack för din fina kommentar på min blogg! Jag älskar pyssel och vill gärna dela med mig av lite smått och gott. Och du, din egen blogg var hur mysig som helst! Så fint du har inrett i ditt hem! Roligt också att du vill dela med dig! Säg gärna till när din bok ska komma ut! Mvh Emmily

    ReplyDelete
  26. Hej Petra, vad kul att du tittade in till mej. Själv tittar jag in här nästan varje dag! Världens bästa blogg med underbara tips.
    Ha det bäst1

    ReplyDelete
  27. Hi hi hi..nej du tråkar aldrig ut mig.Min man gör allt själv, men han har tröttnat på mig...så det gäller att ha ett bra strategi.
    Om drömmar kan jag inget tyvärr
    kramar Dadda!

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra