Hejsan! Tänkte jag skulle fresta er med lite recept från en av mina absoluta favvo kockar, jamän visst är det från Lelia Lindholm!!! Ni tittar antagligen på många av hennes program så därför kanske recepten redan är bekanta men jag vill ändå dela med dem här. Denna gång bara efterrätter.
Antal portioner: 8
Ingredienser
2 l jordgubbar
Ingredienser
2 l jordgubbar
400 g (2 pkt) halloumiost
2 askar rucola
1 kruka pepparmynta
olivolja
balsamvinäger
flingsaltsvartpeppar från kvarn
100 g valnötter
Gör så här
1. Skiva jordgubbarna och skär osten i ½-1 cm tjocka skivor.
2. Lägg lite ruccolasallad på varje tallrik. Strö över skivade jordgubbar, plockade pepparmyntsblad, ringla över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Toppa med krossade valnötter.
3. Stek osten i olivolja tills den får en gyllene färg och lägg de varma ostskivorna över salladerna, servera direkt.
Antal portioner: 2
Ingredienser
4 dl färska jordgubbar
Ingredienser
4 dl färska jordgubbar
5 msk råsocker
5 kvistar färsk pepparmynta
1 st lime, saft
10 cl mörk rom
mycket krossad isjordgubbar till garnering
Gör så här
1. Mosa jordgubbarna med råsocker, pepparmyntsblad och limesaft i en drinkshaker (med en muddlerpinne).
2. Tillsätt rom, massor av krossad is och skaka ordentligt. Häll upp drinken i två frysta glas och toppa med en jordgubbshalva.
1. Mosa jordgubbarna med råsocker, pepparmyntsblad och limesaft i en drinkshaker (med en muddlerpinne).
2. Tillsätt rom, massor av krossad is och skaka ordentligt. Häll upp drinken i två frysta glas och toppa med en jordgubbshalva.
Leilas Grillad kanelbullsbruschetta
En italiensk variant gjort på ett svenskt vis. Bruchettan här är mycket sötare än den vanliga grillade mackan. Med jordgubbar blir den dessutom en utmärkt dessert.
En italiensk variant gjort på ett svenskt vis. Bruchettan här är mycket sötare än den vanliga grillade mackan. Med jordgubbar blir den dessutom en utmärkt dessert.
Ingredienser
1 dl mascarponeost
1 dl mascarponeost
0.5 dl kesella
1 st färsk vaniljstång
1 st lime, skal
2 msk flytande honung
2 st tjocka kanelbullar
2 msk mjukt smör
0.5 l färska jordgubbar
4 msk ljust muskovadosocker
Gör så här
1. Rör ihop mascarponeost, kesella, fröna från urskrapad vaniljstång, rivet limeskal och honung.
2. Dela kanelbullen "längsmed" på mitten så att du får 4 runda skivor.
3. Bred skivorna med smör på bägge sidor, stek eller grilla dem så de får färg.
4. Tvätta, rensa och skiva jordgubbarna.
5. Bred mascarponecrémen på de varma bröden och toppa med skivade jordgubbar och muskovadosocker
MUMMMMSSS!! Kram Petra E
1. Rör ihop mascarponeost, kesella, fröna från urskrapad vaniljstång, rivet limeskal och honung.
2. Dela kanelbullen "längsmed" på mitten så att du får 4 runda skivor.
3. Bred skivorna med smör på bägge sidor, stek eller grilla dem så de får färg.
4. Tvätta, rensa och skiva jordgubbarna.
5. Bred mascarponecrémen på de varma bröden och toppa med skivade jordgubbar och muskovadosocker
MUMMMMSSS!! Kram Petra E
Nu blev man ju sugen på något gott. Det blir man av allt Leila gör. Älskar hennes program.
ReplyDeleteO idag blir det fika här.
Min man har namnsdag, man ska fira allt som bara går att fira!
Kram Cilla
Gissa hur mycket jag har att ta igen när foten är läkt...jag längtar tills ALLT tom städning och fönsterputsning...
ReplyDeleteKram Viveka
Låter ursmaskigt!!
ReplyDeletebilderna är kanon fina med..
kram anna
hej!
ReplyDeletehoppas det är bättre med hälsan.
receptet kan man aldrig få nog,och speciellt Leilas.
Älskar dina fågelbur som du visare längre när.
puss och kram Dadda !
Mmmm, det hørtes godt ut!! :-) Håper du har en fin søndag, nydelige bilder du viser! :-) Klem-Mia
ReplyDeleteHej Petra! Mumsfilibabba :-)Skrev av receptet på Grillade kanelbullsbruschetta, det såg så himla gott ut när hon gjorde det på tv, så det tackar jag för. Missade förra avsnittet, tänkte kolla in reprisen idag :-) Krya på dig nu, PS: väldigt fina fågelburar du har där uppe. Kramisar Paula
ReplyDeleteMmmm jordgubbsmojiton, ja tack!! Skulle inte bli ledsen om nån kom in här och bjöd på en sån, med en liten kanelbullsbruchetta till. Leila är min favvo också, snacka om söt och duktig tjej.
ReplyDeleteKram Lillemor
Mmm tack.. Nu blev jag sugen på någonting gott :)
ReplyDeleteHa det bra Petra! Kram från Ardisia
Mums. Leila har alltid så mycket gott som hon gör. Vilka underbara bilder du visar. Hoppas att helgen varit bra.
ReplyDeleteHa en bra vecka!
Kram Ullis
Mmmmm lät gott! Kram
ReplyDeleteHej gumman, känns som jag varit borta i evigheter hahaha. Vi har haft det otroligt skönt och roligt och jag är full av energi. De recepten ska jag minsann göra nån gång var så säker.
ReplyDeleteVi hörs i veckan, kramar i massor/Ingela.
fina bilder o mumsiga recept!!
ReplyDeletehoppas du får en kanonvecka!!
kram linnea
smaskigt! ska se om jag kan testa nåt av recepten , verkar kanongott!
ReplyDeleteKram britt
Hoppas att du mår bra och att ni känner av våren lite?
ReplyDeleteHoppas ju också att din helg varit skön och att du fått njuta lite av lite ledighet!
Va rädd om dig många härliga hälsningar från Tina
ahhh Leila är så underbar och hennes recept är alla wow!
ReplyDeleteKram Gunilla i Singapore
Det är lite extra gott med Leila-recept. Ofta ganska enkelt och ändå supergott eller smarrigt som Leila säger!
ReplyDeleteHa en fin vecka
Kram till dig
AnnaMaria
gahhhhhh vad gott men blev mest sugen på det underbaraste av bilder!!!
ReplyDeletevarmkram lotten
Lät gott :) Tur att jag är värdelös i köket annars vore det inte alls bra för figuren *s*
ReplyDeleteKram Torparfrun