Tuesday, May 05, 2009

arbetsrätt och avtalsrätt...

Hejsan My Lovely Friends!

Hoppas att allt är fint. Nu har den nya kursen dragit igång och phu, det känns inte som om man haft något andrum alls, bara rakt in i det nya. Antar att det kanske känns lite mkt just därför att alla ämnen är så obekanta annars, så nya för mig iallafall. Inte har jag tidigare tänkt så mkt på kvalitetsutvecklingar, organisationsteorier, filosofiska ledarskap, utvärderingar och nu arbetsrätt, diskrimmineringslagar och avtalsrätten.... Men tro det eller ej det har faktiskt varit spännande men ett oerhört högt tempo. Nu är det sista kursen inför sommaren och det är märkligt men jag känner inte att jag orkar ge det sista, annars kan man ju få lite slutspurtsenergi... men icke, kanske kommer det.

Nu har det blivit mkt skrivande om mina universitetsstudier, hoppas ni står ut med det för jag måste ventilera mig lite här (familjen, släkten och vännerna tycker nog att de får höra nog ändå, ler.) Tråkigt att det regnade idag för jag har blivit så sugen på att pyssla ute efter att ha sett allt tjusigt hos er och ja, har ni missat Ingela med bloggen inspiration i vitt s kryddhörna så titta in där så får ni se något riktigt fint. Det är bara klicka på hennes namn så kommer ni dit.

Så fort det blir lite vackrare väder så ska jag dra över altanen med olja två ggr till och då ska jag minsann blomsterhandla och pynta mysigt. Älskar verkligen när man kan få spendera mestadels av dagen utomhus, vem orkar inte plugga bättre om man får sitta i solen?! Ler.


Lite har fått flyttat ut men det lär bli mer, min make och ja många andra nära tittar på mig och frågar, hur orkar du konka ut så mkt? Det blir ju bara förstört..... Förstört??? Det blir ju bara vackrare om det får bli lite väderbitet!!! Då tittar de bara på mig och skakar på huvudet precis som jag sagt något väldigt konstigt.

Men det är märkligt ändå, man blir nog lite "blogg skadad" eller kanske man kan säga stilskadad? Jag glömmer så lätt bort att inte alla älskar denna stil lika mkt som mig och att det mesta som många av mina vänner tycker är skräp tycker jag är riktiga skatter. Men kanske är vi lite före...hihih.... ja jag menar får något år sedan när jag sa att jag älskade vitt och gärna skulle ha det överallt så sa så många: Men oj, nääää det blir väl som nån slags sjukhuskänsla då.... Nu är det många av dem som stirrar på terrakotta väggen och undrar hur i huldan kunde jag tycka detta vara snyggt. Jag ska nog ta och måla vitt det blir ju så fräsch och ljust! Missförstå mig inte jag har också gillat alla de där affro och indiska färgerna men visst känns denna vita stil så mkt mer befriande och glad!! Märkligt men så sant i allafall enligt mitt tycke.


Visst tycker jag att det är tjusigt med färginslag som bryter av men inte mkt, och det krävs ju inte heller så mkt när man har vitt som grund.


Oj, detta blev ett långt inlägg med massor av yra petra tankar....


Lovar att "skärpa" till mig....hihi...


Stenar ialla former och storlekar (dock helst vita...vilket jag inte visar här ler) är vld dekorativt att pynta med i krukor på bord, hyllor, marken...ja var som helst.

Ha det nu riktigt gott, ska ta mig en sväng runt hos er och låta mig inspireras och glädjas av era fröjdfulla bilder! KRAM Petra E

21 comments:

  1. egentligen så är det nog sant, själv får man hjärtklappning när man får syn på nåt som andra skulle ha slängt. Det händer ju faktiskt då och då att man överlyckligt säger "visst är det fiiint" och dom andra bara tittar konstigt.
    Kram Lillemor

    ReplyDelete
  2. Oj vad du har "mysat" till det!
    Jaa, man får vänja sej vid lite konstiga blickar ibland t.ex när man lägger vantarna på något som andra tänkt slänga. Men det bekommer mej inte! Var och en har sin smak. Jag skakar inte på huvudet åt andras köp även om jag tycker det är fult;-)
    Var har du hittat stället som kopparna hänger i?
    Kram Cilla

    ReplyDelete
  3. Vilken insperation man får av dina bilder, mycket skrivet nej inte alls jag vill även läsa saker. So go girl. Kram

    ReplyDelete
  4. Vad du har gjort det mysigt gillar det verkligen hoppas också på bättre väder ha detgott kram jessica

    ReplyDelete
  5. Hej Petra!
    Jag känner igen dina tankar.. Själv har jag också tappart bort det där GE SISTA JÄRNET- nu känslan. Vi har sista föreläsningarna nästa vecka, och ett seminarium, sen är det tentaplugg som gäller och jag vill inte! Orkar inte läsa mer för denna vår. Men det är ett måste :( Hoppas verkligen jag hittar läslusten tillbaka till hösten.. Ska du jobba under sommaren eller läsa fristående kurser eller bara vara ledig?

    Så vackra bilder du visar..! Din madonna är så ljuvlig! Och alla abndra detaljer!
    Visst är det härligt att ha lite färger mot all vita. Mina vänner tycker också jag är lite konstig. Har ju tidigare skrivit om en kompis kille som tyckte att vårt hus påminner om äldreboendet *fniss*
    Haha.. nu ska det duschas oh sen förhoppningsvis får ja lite sömn. Har nu legat vaken i två nätter då lillen har varit sjuk.
    Kram på dig! //Mia

    ReplyDelete
  6. Så mange vakre bilder, og så mye fint du har ute...er ikke kommet så langt hos meg enda, litt for kaldt! Blir sikkert kjempekoselig å sitte ute å studere, selv er jeg snart ferdig å leverer inn på mandag...skal bli så befriende! :)

    ReplyDelete
  7. good evening
    your blog is very nice, I like nordic style and shabby chic,and you have so much beautiful thinks, have a great week!
    anita from FRANCE Paris

    ReplyDelete
  8. Så är det. Folk tittar misstänktsamt på en och säger:ska allting vara vitt? Varför inte?
    Kram
    Åsa

    ReplyDelete
  9. Det var ett alldeles underbart inlägg alla kategorier .
    Vilka massa skatter du har , nej alla kan inte gilla samma saker , men tur är väl det . Tur är väl oxå att vi har förstående familjer .
    Lycka till på slutspurten nu , jag viftar med Heja Petra flaggor och hejjar på ;-)
    Kraaam !

    ReplyDelete
  10. oj så fint du har gjort de,man får verkligen en kick av allt du visar härligt
    kram jeanette

    ReplyDelete
  11. Hej Du!

    Lycka till med läsningen och håll ut... och glöm inte att ta det lugnt emellanåt. Tur att man har olika smak. Ha det så bra och goa kramar till dig / Ina

    ReplyDelete
  12. hej
    vad mysigt du har det på altenen :::::::::::::::::::::

    ReplyDelete
  13. Å så mycke fina och inspererande bilder.
    kram o ha en go dag
    ninni

    ReplyDelete
  14. Vilka mysiga bilder du visar!!!
    Här står det still, jag kommer ingen vart med vår hemska altan!
    Nej, det blir bättre nästa sommar när den är utbyggd =)

    Kram Titti

    ReplyDelete
  15. Hej!

    Önska dig en härlig vecka!

    Vilka mysiga bilder du visar.....

    Må gott!//MiaMaria

    ReplyDelete
  16. Hejsan!

    Du visar så fina bilder så jag blir alldeles tokig!!! :-D Visst ska det vara färgklickar lite här och var, det tycker jag också. Ibland vill man bara ha allt helvitt och ibland lite andra inslag. Det händer att man vill ha en massa sprakande färger också. Mest ute i trädgården för min del. Där vill jag att det ska spraka. :-)

    Arbetsrätt är KUL! Läste en liten kurs i det för längesen. Vilket program går du? Jag gissar på PA. Själv läser jag till beteendevetare. Har uppsatsen och en liten skit-tenta i statistik kvar. Sånt jag restar med, så du kan ju föreställa dig hur entusiastisk jag är. Not.

    Angående Vakre Hjem så hade jag redan gett sambon "uppdraget" att köpa med sig nya numret, eftersom det (för oss icke-prenumeranter) skulle vara ute i affärerna den 4 maj. Men den affären han var inne i hade inte bytt ut sina tidningar. Det hade alltså inget med ditt inlägg att göra! :-) Igår var han och bytte så nu kan även jag sitta och gona mig i soffan med nya numret.

    Ha en kanonfin dag och tack för din kommentar hos mig!
    Kram Anette

    ReplyDelete
  17. Vad fint du har gjort!!

    jag bara undrar när boken kommer att anlända..Längtar så efter att det sk asläppas..kommer vi få den innan den når butiken.?

    Ha en fin dag..
    kram anna

    ReplyDelete
  18. Du har gjort såååå fint Petra ett riktigt mysigt ställe att vara på ,
    kanske sitta där nästa gång och fika så att jag kan få titta på allt fint in real.
    Vad är det för gulligt du har i silverskålen??
    Ser ut som gott strössel hihi.
    Att göra sånna där mysiga hörnor är så roligt och man blir så glad när man grejar och människor som får se vad du gjort blir oxå glada.
    Kramar till dig/Ingela.

    ReplyDelete
  19. Hej!
    Vilken fin blogg du har - vad kul att du hittade till mig så jag kunde hitta tillbaka :)

    Jättefina bilder du visar, så mycket fina saker du har!
    Jag är inne i en period då jag inte lyckas handla, ser så mycket fint, men kan inte bestämma mig vad jag vill ha... hm, lyxproblem?

    Kram Anne

    ReplyDelete
  20. Nog får man både konstiga blickar och kommentarer när man gillar det gamla och lite slitna.
    Men jag säger som alltid, shabby for you, shic for me.
    Så fint du fått det ute redan, har inte kunnat börja riktigt än men snart.. :D
    Kram Maria

    ReplyDelete
  21. Åhh, vilken fin blogg jag hittade här. Så mycket underbara bilder.
    Kommer gärna tillbaks och njuter av allt fint.
    Kram

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra