Sunday, June 07, 2009

Ett vackert hem

Hejsan Hoppsan Trallerarera...

Allt väl? Sjäv så kom vi precis hem från en middag som vi var bjudna på av min svägerska. Det var pastasallad med solrostorkade tomater, ruccolasallad, körsbärstomater och rödlök, massor av olika skinka sorter, olivpaj, nybakt bröd, räkor och vitt vin, MUMS!! Jag åt så jag tror snart att jag spricker, ler. Men tack Anna det var super gott! Nu har jag allt läskat er färdigt. Tänkte att jag skulle visa er bilder från ett hem som visserligen cirkulerat ett tag i olika inredningstidningar (det har visserligen inte stört mig eftersom de verkar ändra en hel del och eftersom de också visar ifrån andra vinklar och vrår, däremot tycker jag inte om när exakt samma bilder visas om och om igen. Känns ju trist att prenumerera på tidningar och så får man exakt samma reportage...). Men hemma hos Kim och Björn kan man inte riktigt se sig mätt. De har en sådan häftig rå mix i den lantliga stilen av det franska och gustavianska, det blir så personlig mix!

Den ljusa grunden med gamla antika föremål som egensinnade inslag möter deras gäster i hallen. Ett snirkligt och ljuvligt järnstaket bildar en fond i änden av hörnet, rolig ide va?!

I Björn och Kims kök mixas gammalt och nytt så att det praktiska och det vackra samsas. Inte kan man väl ana att köksinredningen kommer från Ikea? Alla olika prisnivåer och tidsåldrar väver vackert samman så allmogebordet och Tolix stolar.

Hm, detta gillar jag verkligen därför att det är så spännande och personligt att våga sig på sådana kontraster. Bilderna har jag hittat på sköna hems hemsida om ni vill kika mer. Men nu måste jag ta och tassa i säng en ny dag väntar i morgon och jag har massor att stå i men ha det gott så länge! KRAM Petra

16 comments:

  1. Åh visst är det vackert... Rent av ljuvligt fint... älskar de utvalda sakerna som finns överallt... Har sett bilderna från deras hem tidigare men inte dessa... Tack för en härlig titt...

    Många kramar
    Elin

    ReplyDelete
  2. Mmmmm ljuvliga bilder...
    Ha en bra vecka o sov sött...=))
    Kraamizar Git

    ReplyDelete
  3. Läckert hem! Härliga inspirationsbilder..
    Kram Maria

    ReplyDelete
  4. Så vackert hem! Ja, det är skönt när det personliga träder fram, så man känner att det bor någon där!
    Har inte varit så blogg-aktiv ett tag nu, men vill ju bara säga att det var så himla kul att slå upp Drömhem och se så fina bilder från ditt hem Petra! Vilken känsla va? Att sitta och titta på sitt eget hem i en tidning sådär!!!!!
    Önskar dig en fin vecka!
    Kram Mia

    ReplyDelete
  5. Vilka ljuvliga bilder du visar.Vilken ggod mat du har fått.Sitter och blir hungrig.Ha en skön måndag kramiz ~~~~RITA~~~~~.

    ReplyDelete
  6. Vilket vackert hem du visar. Måste kolla på Sköna Hems sida.
    Ha det så gott!
    KRAM

    ReplyDelete
  7. Herrejösses vilka vacra bilder! Otroligt stiligt hem, kan studera på här bilderna jättelänge faktiskt!

    Hoppas du har det bra tjejen :) Här försöker jag inse att det verkligen är semester nu, åtminstone tre veckor innan jag börjar jobba. Men så skönt att slippa skolböckerna!!!

    Ha det bäst, Petra! KRAM /Mia

    ReplyDelete
  8. Vilka vackra bilder du visar.
    Bra inspiration.
    Ha en bra dag.
    Kram Carina

    ReplyDelete
  9. Jag håller såå med! Har reportage från deras hem i två tidningar o det tillhör dom vältummade magasinen i huset. Helt underbart! O så kul historia att dom sålde hela sitt bohag o började om från ruta noll! Det var tufft gjort!
    Vet du vad, jag har just hoppat på två veckors Cambridgekur för att få bort 5 envisa kilon, gissa om jag blir hungrig när jag läser din meny! Hihi
    Ha en härlig vecka! Kram Cilla

    ReplyDelete
  10. Det här hemmet har jag inte sett tidigare men å så vackert! Särskilt köket föll jag för! Skulle lätt kunna tänkt mig ett sånt kök själv. När vi köpte våra vitvaror för några år sen köpte vi just vita...något jag ångrar idag...nu hade jag velat ha rostfria. Ja, ja, så kan det va!
    Får njuta av de vackra bilderna du visar istället :)

    Kraaam på dig!
    /Carina

    ReplyDelete
  11. Hej Petra!

    Åhhhh vad gott det där lät...smaskens!

    Jaa, de har verkligen ett härligt hem. Själv önskar jag ibaland att jag hade större men samtidigt är det ju charmigt med vårt gamla torp.

    Men vart har värmen tagit vägen? Inatt hade vi minusgrader och rimfrost på marken när jag vaknade...

    Kram Viveka

    ReplyDelete
  12. Virkelig et vakkert hjem... liker den rustikke stilen de har veldig godt=)

    god uke ønskes deg O=)
    klem Kerstin

    ReplyDelete
  13. Ja, det är en härlig mix på dessa bilder, en del vågar och får verkligen till det.
    Tack för fina bilder som vanligt.
    Haregott!

    ReplyDelete
  14. Nydelig hjem du viser bilder fra!! Ha en fin uke!! Klem-Mia

    ReplyDelete
  15. Kände igen mig när du kom till köket, ja från en tidning alltså. Och det tål och visas igen, jätteläckra bilder. Önskar man fick till det så där någon gång. Bara lite...
    Kram till dig vännen
    AnnaMaria

    ReplyDelete
  16. Beautiful design.
    I like the arrangement and the clean looking room.
    Great job.

    Nicolette
    http://www.furnitureanddesignideas.com

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra