Friday, August 21, 2009

Hos Harriet, Nostalgia och Kuriosa

Hej!
Hoppas att allt är fint med er! Själv så är det full rulle och ikväll är vi bjudna på kräftkalas så det ska bli så skoj att bara få sätta sig ner och ta det lugnt och skönt i goda vänners lag.

När vi skapade vår bok ”Romantiska Hem & Inspiration i Vitt” samlade vi in ett gediget bildmaterial med nära på 8000 underbara bilder som sedan fick bantas ner till boken lite dryga 500 bilder. Valen var ibland mycket svåra, visa bilder gick inte använda pga. upplösning, ljus, platsbrist eller helt enkelt därför att de inte var lätta att matcha med motsvarande sida ja det var inte bara.

Men det känns ju lite som om vi fortfarande sitter på massor av inspirerande och vackra bilder. Tänkte att det är klart vi måste dela med oss av dessa fina bilder. En av våra medverkande butiker Nostalgia & Kuriosa skickade två cd skivor sprängda med bilder från ägarinnan Harriets otroligt vackra hem.

Tänkte därför visa er lite hur Harriet hade det hemma hos sig då och också presentera Harriet och hennes webb och fysiska butik som ligger i Säffle. Harriet är en mysig norsk kvinna som alltid är pigg och glad. Sedan 07 har hon drivit sin egna butik i Säffle. Det är en interiör och inredningsbutik som finns så väl fysiskt som på nätet.

Harriet är en riktig baddare på att leta upp så väl nya inredningsföremål som gamla och antika. Hon är också duktig på att renoverar möbler som hon också säljer i sin butik.

. Det mesta du finner på Nostalgia & Kuriosa går i den lantliga, romantiska och shabb:iga stilen. Där finner du märken som Jeanne d'Arc Living, Ib Laursen, Chic Antique, Trend Kompagniet, Nyblom O Kollèn, Wohnambiente, Kayene, ACNInt, Mr. Plant, Boel & Jan AB ,Design and Countryhouse AB mfl.

Titta in på Harriets blogg: http://nostalgiaochkuriosa.blogspot.com/
Klicka dig in i hennes Webbutik: http://www.nostalgiaochkuriosa.se/

Vill du se bilderna i större format så är det bara att du klickar på dem så blir det såå stora!

Tänk att kläder, här ser ni hur ett nattlinne och änglavingar kan bli ett dekorativt inslag!

En frukostbricka med shablon ger en personlig samt ett romantiskt intryck!

Vid en mysig middad så finns det väl så få saker som ger sån stämning som levande ljus. Harriet har samlat olika fattigmanssilver ljusstakar på en stor silverbricka och wola! Stämningen finns där!
Vem vill inte sitta i goda vänners lag vid denna festdukning!


Fullkornsbröd: Gott, grovt bröd som inte behöver jäsa! Bara att röra ihop och grädda.

Ingredienser
1 bröd * 8 dl rågsikt * 2 dl rågkross * 1 dl havre eller vetekli * 1 dl linfrö * 1 tsk salt * 1 msk bikarbonat * 1 dl lingonsylt * 2 msk ljus sirap * 5 dl mild yoghurt
Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Strö över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

Det var en liten inspirerande presentation av just Harriet och hennes hem och butik. Håll utkik för fler spännande presentationer. Hoppas nu att ni får en underbar kväll och njut av livet! Kram Petra E

20 comments:

  1. 8000 till 500!!!! Oj, det var mycket jobbigt jobb eller? Man tar ju bilden för att man tycker om nåt. Och sen är man tvungen att prioritera bort.... Jag skulle ha mycket svårt kan jag tro=)
    Imorgon har vi middag med våra vänner. Men i dag ska jag försöka hitta nåt kul någon stans i Östergötland att åka och se med tjejer!
    Trevlig helg till dig.

    ReplyDelete
  2. Flotte bilder !!!

    Hvor får jeg kjøpt den boka ????

    ReplyDelete
  3. Oj så mycket fina bilder,jag förstår att det var svårt att välja.
    kram
    ninni

    ReplyDelete
  4. Jag har ju inte så långt till Säffle, fast åker sällan dit. Vet inte vaför, men nu får det bli ändring! Vilka fina bilder från hennes hem. Ska kolla dina länkar nu.
    Ha det gott och go kram
    AnnaMaria

    ReplyDelete
  5. Boken som du och din vän gjort blir jag väldigt nyfiken på. Vad roligt att få göra en bok om det som man gillar allra bäst!
    Ja, det var verkligen inspirerande att läsa om Harriet och hennes butik.
    Fina bilder!
    Trevlig helg!

    ReplyDelete
  6. Hei og gratulere med boklanseringen, jeg gleder meg til jeg får tak i boken...har hørt så mye bra om den, ja nesten annenhver blogger skryter av hvor fantastisk den er! :)
    Nydelige bilder du byder på, ha ei go helg! :)

    ReplyDelete
  7. Hejsan.
    Underbara bilder.
    Har en fundering ang boken, eller rättare sagt svärmor. hon såg en underbar kök soffa på sida 73. har du någon aning om om det är en butik eller en privatperson som äger denna soffa?
    Kram Sarah

    ReplyDelete
  8. Hej igen!

    Ville bara berätta att jag idag fick möjlighet att bläddra i boken Romantiska hem... Jag var i Vingåker och klev in i en jättemysig butik, La casa, och där, låg boken och jag var bara tvungen att kika! Vilken härlig, inspirerande bok!! Grattis!

    Jag tittade på min sambo och sa att det kunde vara en bra julklapp så småningom... Sambon bara skakade på huvudet och såg oförstående ut...Jag förstår inte varför?!!!
    Iallafall, en helt underbar bok!

    ReplyDelete
  9. Oj vad fint, nu känns det som att jag MÅSTE till Säffle =), jag ska ialla fall tänka på Harriets butik nästa ång jag åker åt det hållet.
    Vad fint hon bor!

    Ha en bra helg, kram Rebecca.

    ReplyDelete
  10. Verkligen en massa inspirerande bilder. Kul att få se dem. er bok är helt underbar. Jag bara njuter.

    Ha en fortsatt bra helg!
    kram Ullis

    ReplyDelete
  11. Oj vilka fina bilder!!

    Vad häftigt....ni sitter inne med ett par böcker till alltså...fniss...
    Kan tänka mig att det är härligt att ha så mycket inspiration att plocka fram lite då och då...
    hoppas du har en mysig helg, kram Katarina

    ReplyDelete
  12. Hejsan!
    WOW vilket fint hem!!!
    Ni måste ha slitit er i håret många ggr när ni skulle välja bilder till eran bok ....nu har ni ju materiall till flera böcker ..
    Ha en trevlig söndag.
    Kram Stina

    ReplyDelete
  13. Vad underbart att fortfarande ha så många bilder kvar att visa och få inspiration från!

    Vart kan man köpa er bok och vad kostar den? :)

    Mvh Anna

    ReplyDelete
  14. Men vilken skattkista ni har och gräva i... Tack för att du delat med dig av de som inte fanns med.

    Njuter för fullt...

    Kram Viveka

    ReplyDelete
  15. Så utrolig nydelige bilder. Jeg blir helt stum her jeg sitter.

    Ha en fin søndag.

    Klem ingunn

    ReplyDelete
  16. Det blir till att fixa en uppföljningsbok då ;) Kan inte ha varit lätt att välja bland dessa bilder. Underbart vackert hem hon har.
    Kram Maria

    ReplyDelete
  17. Åhh så vakre bilder....
    Helt nydelige alle sammen :)

    Ja dere har jammen gått gjennom mange bilder og jeg skjønner godt at det var en vanskelig jobb...

    Ha en fin uke min venn :)
    Klem,Kari

    ReplyDelete
  18. Å så fina bilder:) Vad fint hon bor. Man blir så inspirerad:)
    Ha en bra dag.
    Kram Kristina

    ReplyDelete
  19. Har inte hunnit besöka den butiken än när jag är hos mina föräldrar och hälsar på, men till älgjakten ska vi hem och då ska den butiken defenitivt besökas.
    Kram Anna

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra