Monday, August 24, 2009

I Lenas Kolonilott Del1

Hejsan Hopp! Min makes farmor har en liten kolonilott på Haga området, det är ett underbart koloniomlottråde och jag skulle såååå gärna vilja ha en egen liten lott där! men hmprf, för att uttrycka det milt så tycker min man att det är helt tokigt att ha en kolonilott när man har ett hus med stor tomt... Ok, jag kan förstå hur han tänker men hallå!! Det är ju super fint och charmigt på Haga. Hm, ja in another liftime. Men nu till sak, jo på detta underbara område finns det många fina lotter men några som sticker ut lite extra enligt mitt tycke. Jag har nu tagit mig modet att fråga Lena som har sin lott där om jag fick fota lite hos henne och japp det fick jag! Så alla bilder i detta inlägg och några framåt kommer att komma från Lenas ljuva lott. Se bilden ovan för att se så härligt placerad hennes lott är.

Lena är en riktigt blomster trollkar hon kan få till de mest ljuvaste arr och dessutom är hon väldigt påhittig så det blir mycket inspiration och ljuva upptäckter när man strövar runt på hennes lott. Här kan du se hur Lena grävt ner skiffer på höjden och sedan fyllt på med sand emellan skiftet och därefter planterat passande blommor. Tyvärr ger inte fotona någon rättviss bild på allt det fina, men ni kanske kan föreställa er att gå runt hos Lena, det är nämligen precis som att gå rum till rum.
Den här rosen sticker faktiskt ut en del för annars är Lenas trädgård planterad i färger så som alla slags rosa nyanser, blåa, lila, gröna och vita och det känns så harmoniserat!

Överallt i trädgården kan man finna små och välutplacerade prydnader, här ser du lite gamla verktyg som sträcker sig upp ur jorden precis som en blomma som letar efter solens strålar!
Jag gillar verkligen att Lena placerat allt så att man måste gå runt en stund innan man upptäcker det, det blir som en liten skattjakt och dessutom ser det inte rörigt eller tillgjort ut.
Mycket i Lenas trädgård är i rost och armerings järn och när är ett ständigt återkommande inslag. Här ser du armerings järn som utgör en stöttepelare åt en klätter växt. (Glöm inte att du kan klicka på bilderna så blir de större!)

Lena har små mysiga gångar överallt och oftast får bark, sten, sand eller grus utgöra små gångar men på visa ställen har Lena tydliggjort gräset som en gång.
Nästa gång kommer jag att visa massor av mer från Lenas lott men detta var ett litet smakprov att sätta tänderna i!
Kram På Er Snyggingar! /Petra E

16 comments:

  1. ja juu inte Haaga i Helsinfors..det har inget vatten..

    ReplyDelete
  2. this is funny. u want to walk on those stones..but they ar no going nowhere!

    ReplyDelete
  3. Så nydelige bilder... hva man kan få til med grønne fingre og fantasi...

    klem O=)

    ReplyDelete
  4. men åååå så fint!

    Nu inser jag ju vad jag ska använda vårt överblivna skiffer till.....tack för den inspirationen!
    Jag skulle också vilja ha en kolonilott.....när jag är en gullig liten gumma som kan sitta i en gungstol o sticka...;)
    Kram Katarina

    ReplyDelete
  5. Vilka underbara sköna gröna bilder du visar.Vad vackra.Ha en mysig dag kramizar ~~~~RITA~~~~~.

    ReplyDelete
  6. Å vad härligt att ha en egen "lott" att rymma till och bara ha det skönt på sommaren, men det är klart för att få det så fint behövs mycket jobb, och det har vi nog av, men drömma går ju =).

    Ha det så bra, kram Rebecca.

    ReplyDelete
  7. Hej du goa Petra!
    Oj vad veckorna går fort! Men nu har jag lite tid till bloggen och få läsa ifatt mig vad som händer hos bl.a. dig. :)
    Guuud så tjusigt din kompis har det. Både kvinnan i denna blogg och kvinnan lite längre ned..var det Harriet hon hette? Jag minns inte nu. Men jag tänker nårpa åt mig receptet på det där smarriga brödet du har lite längre ned.
    Ser att du har hunnit med en kräftskiva också! Så gott, så gott! Jag älskar kräftor och kan smälla i mig en hel kartong själv, haha. Tyvärr har jag bara hunnit med en skräftskiva i år. Hoppas på fler tillfällen nästa år! :)

    Men du! Vilken trädgård du visar här i bloggen. Ja jösses! Så vackert man kan ha utomhus. En kollonilott så charmig har jag nog aldrig sett! kan tänka mig att du är sugen. Hihi, ja se karlar! I bland så tänker de så..så..tja..trångt!
    Eller är det vi som är så mångsidiga och vilda? :)
    Vi har STORA hjärtan och blir förälskad i MÅNGA saker. Inte bara män. ;)

    Hur som haver, så hoppas jag att du mår toppen och har det så bra du kan ha det. Min kära bok har äntligen hittat hem till mig! Jag är såå attans glad för den Petra. Den blir liksom som en "bibel" för mig nu, hihi. Mannen i huset får inte ta i den med smutsiga fingrar. Haha, du ska se hans min. Men han lyder snällt och går och tvättar av sig. Han är rörmockare och brunsborrare. Så han är ganska ofta..skitig! :))
    Nåja, nu ska jag inte surra ihjäl dig. Tack för mycket vackra bilder att titta på. Ska bli kul att få se resten sedan!
    Sköt om dig så länge och ha en fin vecka, så hörs vi!
    Stor KRAAM / Åsa.

    ReplyDelete
  8. Precis så ser min lott ut!!!!
    Näää, den är fortf äng...men till våren så! Bara jag får fatt på en lie & jordfräs så jädrans, hihi...Jaja, annars fortsätter jag att drömma till dina vackra bilder!

    Kramis Anki

    ReplyDelete
  9. Vilken härlig trädgård du visar. Med lite roliga saker i rabatterna.
    Kram Mamma C

    ReplyDelete
  10. Dear Petra,
    nice pictures from your garden?????
    Can I order the book of you also from you????
    The favourite greetings,
    Elke.

    ReplyDelete
  11. masse herlig hagebilder! Fin kombinasjon med rust blandt alt som vokser og gror!

    Tirsdagshilsen fra Margrethe

    ReplyDelete
  12. Det är så fint i Haga.
    Nu var det några år sen jag var där, men vad mysigt de har det där.
    Vi får nöja oss med våra hus med trädgård.
    Kram Susanne

    ReplyDelete
  13. Det måste vara en ganska stor "lott" där så där mycket får plats. Jättefint var det!
    Kram Eva Linnea

    ReplyDelete
  14. Hei igjen! :)
    Jeg forstår godt din lengsel etter å ha en kolonihage, det ser jo så flott ut! Og javisst er det lov til å drømme seg litt bort i andre sine hager, selv om man har ei stor tomt selv...flotte bilder!:)

    Og klart du kan ta bilder, det er nå ikke for ingenting at du har en så godt besøkt blogg, og så mange følgere! Jeg ligger laangt etter deg...hihi... Du er kjempeflink, en av mine inspirasjonsblogger! :)

    Jeg har et helt vanlig Canon kamera, men med god megapixel, tror det er ca 6...Jeg er egentlig på utkikk etter et bedre et, et sånt som kan zoome inn bakgrunnsdetaljer (savner det) :)

    Nå gleder jeg meg til å se fortsettelsen på kolonihagen, det er alltid så spennende å se hvordan andre har det! Klem Siren :)

    ReplyDelete
  15. Whhooaaawwhh vilken påhittig Lena!Förstår att du ville fota. Jag skulle vilja bo på landet eller...ha en stuga, men mannen har inte den minsta lust till det. Det som stör mig mest här i stan är att det inte finns något att vila blicken på i fjärran. För nära till grannarna. Alla grannar är så trevliga men det är ju inte någon utsikt.
    Kram
    Annika

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra