Thursday, September 03, 2009

ojojooj...

Ja, då håller vi på för fulla muggar även om det inte går så snabbt (som otåliga jag) önskar. Många bekanta eller människor i skolan de tycks tro att eftersom jag har en inrednings blogg så har jag jämt jätte fint hemma (städat och så)… och hmprf… om de inte läser detta nu så kan de väl få tror det. Ler. Jag har nämligen också ett rum som dessvärre ofta får agera skräp – allt – i allo rum och jag har rätt rörigt titt som tätt. Jag är ju inte mer än människa och dessutom bor jag ju med en ”kara- karl” och ett barn, så hallå!? Visst vill jag inte ha rörigt eller stökigt någon längre tid men det måste ju synas att här bor vi och vi lever. Och just nu syns det verkligen eller vad tycka?

Visst är det vackert och inspirerande..... hihii Nej, här i vårt arbetsrum (som har mer potiential för att kallas skräp rummet), som dessutom är ett genomgångsrum för den bakre altanen, här ska vi nu se till att få lite mer ordning och reda, det lila rummet ska delas av så att arbetsrumet blir till den storlek som behövs och så att vi då får en liten mellan hall/ en passage till bakre altanen. Avdelningen gör vi med en vägg och i denna väggen ska det ju givetvis vara ett gamalt fönster. Här har vi bara börjat regla upp grunden så det är en bit kvar innan det går målas, bytas golv och dekoreras.


Denna gång hade jag inte turen att hitta ett gamalt fönster med massor av små speglar i utan fick nöja mig med ett av den enklare modellen men hm, det blir nog bra ändå. Min käre make frågade mig om inte jag kunde börj med att slipa rent fönstret ordentligt och sedan måla om det. Hallo crazy housebond!!! Shabby chic? Bekant för dig älskling?

- Nä, Petra du kan inte mena att vi ska ha det så där flagnigt?

- Jopp! Flagnigt och nött ska det vara! (ja, jag vet det är säkert fler än han som skakar på huvudet). Men vänta får ni se så snyggt det kan bli.

Min käre make som får utstå det mesta när jag kommer med nya projekt och ideer. Tro nu inte att jag bara kan säga, Älskling vet du vad jag vill ha..... Nej, pytsan heller här får man ha kvinlig list och köra med diverse mutor. Kram Petra E

Ps. När det var dags för bokens release blev vi uppmärksamade endel i media, har inte hunnit med att visa dessa artiklar men här är en i från NTW: Klicka här! Ds

20 comments:

 1. Att dom ska vara så himla tröga karlarna alltså!!!
  Hallå, du har precis skrivit en bok och vad handlade dem om????
  Nästa gång han säger något så dumt så ta bara fram boken och säg inget utan se bara om han fattar galoppen ändå....men det är väl ingen risk att han gör det...har sagt det förut men våra karlar måste vara släkt, för visst är det så att när det är klart så tycker dom att det är såå fint såååå
  eller hur?
  Gravidhomoner som rusar runt i mig? nä, det kan jag väl aldrig tro!
  Hm
  Kram Anna

  ReplyDelete
 2. Jag är helt säker på att ditt fönster kommer och bli alldeles underbart fint. Naturligt slitet, det är riktigt shabby det! Då kan mannen säga jippie, han slipper ju måla.
  Goa kramen till dig
  AnnaMaria

  ReplyDelete
 3. Ja ja, karlar är sig lika. "Det går allri" säger somliga i det här huset. Men som du skriver det gäller att driva på och överlista...hi hi...
  Vi har det lika rörigt eftersom ett badrum renoveras från grunden. Självklart måste ju alla verktyg ligg kvar utanför dörren.
  Ha det bra!
  Annika

  ReplyDelete
 4. har ett sånt rom jeg å.det er i mitt hodet hobbyrom til store og små,så skal på loppis lørdag å håper å finne ting og møbler.

  klem fra sylvia

  ReplyDelete
 5. Tur att vi kvinnor begåvats med sån list, det behövs titt som tätt. Jag håller med, klart det ska vara som det är, nött o fint!
  Trevligt att se att det finns röriga hörnor hos fler!
  Kram Cilla

  ReplyDelete
 6. Skräprum har vi nog alla....hos mig är det faktiskt också arbetsrummet där dator och symaskin finns som alltid blir ett kaosrum...och stora delar av källaren....men som du skriver....det ska synas att någon bor och lever här!

  Det kommer bli toppen med er lilla vägg!

  Kramar!

  ReplyDelete
 7. Good luck with the building work, it will be worth it when it is finished.

  ReplyDelete
 8. Kul att rensa upp lite, men visst måste man inte ha det städat och ordning överallt jämt, man önskar ju att det vore så men vem hinner med det?
  Det kommer att bli kanon bra med en vägg med ett gamalt fönster i, ser fram emot att se hur fint det blir när det blir klart =).

  Ha det så bra, kram Rebecca.

  ReplyDelete
 9. hej! njut så länge det funkar med den kvinnliga listen... min man är inte alls så lätt att dupera längre... otur, för jag har inte fått stopp på mina ideer... vet inte om han behöver gå in i en period av vila eller om det kan vara till större skada - då kanske han får smak på att slippa göra en massa saker och hittar på annan sysselsättning... kan vara riskabelt! Näe, törs inte låta honom vila inte!!
  Tror att det kommer bli ursnyggt med ditt nötta fönster! Så klart att du inte ska måla det... män - vad begriper de????!!
  Lycka till! Ser fram emot mer bilder!
  kram, Marita

  ReplyDelete
 10. hihi ja dessa karlar, jag är också helt överygad om att det blir super med fönstret!
  Ha en fin kväll!
  kramis/LenaS

  ReplyDelete
 11. hej Petra..

  första gången jag besöker dej tror jag minsann...är ju en flitig besökare av Ingela så nu tyckte jag att det var din tur oxå....

  idag visar jag bilder på eran underbara bok dold bakom min gravida mage...hihihihi

  Kramizz Nilla

  ReplyDelete
 12. Det kommer alldeles säkert att bli så snyggt med fönstret. Som tur är så brukar ju karlarna upptäcka hur bra det blir när det blir klart. Här väntar jag på att hallen ska bli klar.

  Ha det bra!
  Kram Ullis

  ReplyDelete
 13. Jag tror det var därför vi kvinnor skapades med vår kvinnliga list. Hur skulle vi annars få något gjort ;)

  Det kommer att bli alldeles underbart med ett fönster där.

  Håller på att bearbeta mannen att sätta in ett fönster i bastuväggen. Tror nog inte det är så långt borta nu...

  Ha det gott vännen

  Kram Viveka

  ReplyDelete
 14. Jag tror att detta kommer att sluta väldigt snyggt och fint. Säkert vet nog din karl det med tror jag.
  Kram mamma C

  ReplyDelete
 15. Ja det gäller att ta till knepen;). Det kommer att bli så fint så, det vet jag.
  Kram/Ingela.

  ReplyDelete
 16. Det betyder att du är "mänsklig" med att ha ett alltiallo rum. Ja, karlar..är ett släkte för sig :p Nä, dem är bra på sitt sätt!

  Äntligen har jag fått boken i min famn och har haft den i ett par dagar. Jag måste tacka dig å Ingela för den härliga underbara vackra boken och jag rekommenderar till alla att köpa den å bli inspirerad!

  Många kramar
  Elin

  ReplyDelete
 17. Vad roligt att fixa lite där hemma, det är mycket jobb, men det kommer bli fint. Du har många idéer och mannen går nog med på det mesta till slut.
  Ha en fin fredag!
  Kram Susanne

  ReplyDelete
 18. Ja det är ju precis så fönstret ska se ut, så man slipper göra nåt själv:)Fönstret var superfint ju.
  Ha en trevlig helg.
  Kram Kristina

  ReplyDelete
 19. Hej ...hahhaaa ...jag veeet hur det är men min börjar bli mer TAM så att säga han var tilloch med med på Formex, jag paratade med Kallholmen och hörde att du och Ingela var där så synd att vi inte träffades det hade varit sååå roligt tittade efter er men icke=((
  Kram Annica.

  ReplyDelete
 20. Det måste ju vara så om man ska få iordning... Men visst kan det vara jobbigt medan det pågår...
  Det kommer säkert att bli kanonfint när det blir klart!
  Kram
  MArie

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra