Friday, October 16, 2009

En tänkvärd och mkt gripande dokumentär

Hejsan Hoppsan!
Vilken väder växling! Igår var jag ute i skogen och plockade mossa, grenar, lingonris, granris och lite annat smått och gott som jag ska pynta min entré med. Då sken solen och de färgkläda trädkronorna svajade i höstblåsten. Ja, det var verkligen enkelt sagt en vacker höstdag. I morse när jag vaknade och tittade ut genom fönstret så dansade snöflingorna ner mot marken. Sen efter någon timme kom regnet…. Ja, nästa allt på en gång. Tänkte jag skulle visa er ett litet tradera fynd, jag köpte nämligen en sån där bokstavs låda som fanns för, fylld av bokstäver. Älskar att skriva små ord lite här och var. Vet att det ska finnas en liknande bokstavs låda i varianten större och den skulle jag allt vilja lägga mina tassar på… ler. (ursäkta att bilderna är så mörka men vi går ju mot en sån årstid nu att det är lite krångligt att fota om man inte är ett proffs.)
Har säkert berättat förut att vi just nu håller på med ett grupparbete i vår bas grupp och skriver då om flyktingbarn, med inriktning mot ensam kommande flyktning barn. Därför har det blivit ett stort kunskaps letande på bibliotek, i tidningar, avhandlingar och dokumentärer. Vi hittade då en dokumentär som går på webb-tv och ja himmel, jag tycker att alla borde se den! Det går bara att titta på den på nätet fram tills den 12/11 om jag inte missminner mig. Den är rätt lång, drygt en timme men det är det minst sagt värt. Är du känslig dock (så som jag) bör du nog samla på dig ett las med toa rullar, jag grät en hel del. Men jag fick mig också många insiktsfulla tankeställare. Nu blir det i alla fall ett fadderbarn för vår del. Har sett många liknande dokumentärer och de är bra och intressanta men denna var… nej, bara se den:
http://svtplay.se/sok?cs,s,1,madonna,sample/ps,s,1,madonna,full/ts,s,1,madonna,title‏
( Klipp ut hela adressen och klistra in ett nytt adressfält)
eller klicka här: Madonna i Malawi
Nej, dags att jobba vidare på gruppuppgiften, Ha en go helg och tack för alla era fina kommentarer! Kram Petra

Ps Missa inte barnens gala i kväll kl 20.00 på kanal 1

16 comments:

  1. Vilken mysig o användbar Traderavinst!
    Säkert hittar du hur mycket kul som helst att hitta på med dom bokstäverna!
    Förstår att man blir tagen av såna arbeten, får se om jag tittar på filmen, ska försöka.
    Önskar dej en mysig helg! Kram Cilla

    ReplyDelete
  2. viktige ting du har om dagen,skal se den filmen du nevner til kvelden,vi alle har asolutt godt av å bli fortalt noen sannheter.
    tusen takk for gode ord hos meg,det varmer det du skriver,skal hilse igjen fra silje,hun har lest kommentarene på min blogg å blitt veldig glad at folk tar det så alvorlig.
    ønsker deg en hyggelig kveld goa vennen.
    masse klemmer fra oss her..
    sylvia

    ReplyDelete
  3. Oj den måste jag se...får förbereda mig på en massa toapapper att snörvla i, för jag är väldigt känslig.

    Vi donerar två slags matpåsar till fattiga barn i Malavi och den ger 1 mål mat/dag i 30 dagar.
    Man vill ju hjälpa så mycket man kan till de som har svårt.

    KRAMAR från AnneLi...SussiLi...

    ReplyDelete
  4. Kuligt traderafynd!! Jag tror inte att jag klarar att se den där filmen...Men borde väl, vi förstår nog inte hur bra vi har det!?
    Trevlig Helg!! Malin

    ReplyDelete
  5. Tack för tipset =) Jobbar just nu på Migrationsverket som barnhandläggare för just ensamkommande barn. Tack för inspirationen som dina bilder ger =)
    Kram

    ReplyDelete
  6. Vilken fin Traderavinst! En sån skulle jag oxå gärna lägga tassarna på, hihi...

    Ha en fin helg!
    Kramis

    ReplyDelete
  7. Man stöter på mycket lärande i jobbet. Om andra världar eller kulturer vet vi lite. Bortskämda som vi är här i Sverige så tror vi oxå att vårt land tar hand om på ett bra sätt. Är inte övertygad om det. Ska försöka titta på filmen men har en skrivuppgift som ska in på tisdag och började på en deluppgift i eftermiddag. Gillar bokstavslådan. Jobbar på en gammal skola där det finns såna lådor,
    annika

    ReplyDelete
  8. Hade en liknande bokstavslåda till min son, när han var liten, men den finns tyvärr inte kvar...man ska spara allting!!

    Hm, ja, jag får fundera på om jag ska se filmen eller inte, gråter floder när barn och djur far illa, och mår pyton, men samtidigt är det ju viktigt att inte blunda för sånt.

    Ha en bra helg!

    Kram!

    ReplyDelete
  9. Hej & tack för din kommentar hos mig. Jättefin traderavinst. Ha en trevlig helg .Kram

    ReplyDelete
  10. Vilket härligt traderafynd! Letar också efter nåt liknande ;o)
    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    ReplyDelete
  11. Den måste jag se.
    Ha en bra helg
    Kram
    Åsa

    ReplyDelete
  12. Den filmen har jag inte sett. Men det är nyttigt för alla att se såna filmer emellanåt. Man bör bli påmind om hur bra vi egentligen har det.

    Fina tradera fynd du gjort. Det är så många som är duktiga på att hålla koll där. Det är INTE jag.

    Kram och ha en skön helg

    Kram Viveka

    ReplyDelete
  13. Alla barn har det inte bra, det borde vara så.
    (Damer i betong finns även i typ Hornbach och Bauhaus under tusenlappen, Överskottsbolaget har också figurer till trädgården, värt att titta).
    Ha en bra lördag, kram.

    ReplyDelete
  14. Vilket traderafynd! Lycka till med skolan och ha en underbar helg. Hoppas ni haft lika fint väder som här i Göteborgstrakten idag!
    Anna-Karin
    livetharochnu-akh

    ReplyDelete
  15. Ja... Det är ju svårt med dem barn.. Föräldrar/släktingar samlar alla pengar för att skicka dem iväg. För att de ska få LEVA! Det inte är billigt att komma till Sverige!! Hit vill ju alla. Inget annat land tillåter så många att stanna.... Mycket jobbigt man får se; Ja.. Du har så rätt...
    Ha det så gott!=)

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra