Saturday, October 03, 2009

På bättringsväg

Hejsan Hoppsan!
Här går det (peppar peppar ta i trä!) åt rätt håll. Jag känner mig bättre och har ingen feber eller ledvärk längre! Jippi! Hoppas att det är gott med er i dessa magsjuketider och influensa perioder. Idag tänkte jag visa lite bilder från mitt kök. Köket var det enda som egentligen var nästan färdigt när vi flyttade in i vårt ofärdigbyggda hus. Tyvärr!! Tänk om jag kunnat få planera det själv, vilken dröm!! Men vem drömmer inte om att få ta bort allt i sitt kök och att bara få planera allt från grunden så som man själv vill ha det!! Nu fick jag en planlösning som hm, jo den fungerar men inte så som jag vill använda köket. Sedan hade de som vi köpte huset av (de som ej hann bygga klart) börjat sätta upp sjöstens kakel, och det kan ju vara snyggt men inte med den där tegelfärgade nyansen i... (smaksak jag vet), men nu blev det så. är lite sugen att prova måla på en av dem med såndär kakelfärg för att se om det skulle bli snyggt...hm...ja vi får se.
Synd att jag inte hade några förebilder att visa er (kanske kan få igån scanern och scana in). För det har faktiskt hänt endel. Jag älskar de här fina skärbrädena i porslin, det är House Doctors och jag har köpt dem hos Eva-Karin på Noll 54 i Karlstad. Visst är de fina! Har varit på jakt efter gammla sådana men tyvärr inte funnit några.
Här ser ni något annat tjusigt som kommer från loppis, ska ta lite bättre bilder på den och när den används. Längst ner på bilden är en super fin gammal brödskärare. (den syns lite på första bilden också). Den har min mammas snälla man köpt till mig på ett loppis för att han tyckte den kändes så Petra! Japp, det är den! TACK KAJ!!
Något som jag däremot gillar väldigt mkt är den gammla vedspisen som finns i vårt hus, den eldas det i för fullt och gissa vad. Eldar vi i den några timmar om dagen så värms faktiskt hela huset upp utav enbart den!!! Miljövänligt, billigt, praktiskt och snyggt!! Wow, det är inte en lätt kombination och en oslagbar sådan. Nej, lite lunch, magen kurrar! Ha en fin fortsatt helg! KRAM Petra

38 comments:

  1. Hej Petra!

    Jag tycker att ditt kök är jättefint! För en tid sedan var jag på husvisning och där hade de målat kakelmosaiken som satt på väggen vit. Det såg jättefint ut!Testa och provmåla en lite bit tycker jag.

    Hoppas att du får en fortsatt mysig helg!
    Kram Anna-Lena♥

    ReplyDelete
  2. Lekkert kjøkken og så koselig med den gamle ovnen. Ha en fin helg,
    Klem Kristin

    ReplyDelete
  3. Härligt och ha en vedspis, idag kan jag tänka mig att ni eldar, vilket ruskväder! Och skönt att du mår bättre. Jag har också fotat lite i köket idag som jag tänkte visa. Du hade väldigt mycket fint.
    Ha en mysig lördag
    Goa kramen
    AnnaMaria

    ReplyDelete
  4. nydelige bilder igjen,så koselig/mysigt på ditt kjøkken.det var så nostaligiske bilder og ting du har..å så herlig en komfyr.
    ha en kjempe koselig lørdag ,godt å høre du er på bedrings vei.
    klem fra sylvia

    ReplyDelete
  5. Ja vem drömmer inte om att ändra köket.. Vi köpte vårt hus för ett drygt år sedan och då var köket nygjort.. Visst är det rätt snyggt men inte så som jag helst vill ha det.. Gör jag ngt nu åt det så blir det att lackera luckorna och sedan vänta tills barnen flyttat så vi kan riva en vägg och få ett bauta kök med matsalsdel :-D

    Fin fina bilder..

    Kram
    Mia

    ReplyDelete
  6. Den vedovnen er jo bare skjønn. Heldig du er som har en slik.

    Jeg har lenge gått og fundert på hva jeg skal ha på en kjøkkenvegg. Har en stang som skal henge der med kjøkkenredskaper. Også lurte jeg på hva som skulle være over den stangen. Har lyst på et skap. Men å finne det rette skapet tar jo tid. Også løste du hele problemet mitt. Jeg skal så klart ha en stang til over den andre. Så har jeg plass til å henge opp enda mer. Tusen takk;) Det kommer til å blir kjempe(jette;)bra. (jeg bare må bruke noen svenske ord. tykker så om de)

    Ha en super duper helg og bli frisk og rask igjenn.
    Klem:)

    ReplyDelete
  7. Så snygga bilder från köket ditt. Verkligt fina små prylar du har där.
    ha en fin kväll.
    ~Marita~

    ReplyDelete
  8. Vilket mysigt kök du har.Massa gulliga saker har du oxå.Ja idag är det regnigt värre,men mysigt att vara inne åh mysa med massa tända ljus.Vad skönt att du är bättre.Ha en mysig lördag kramizar ~~~~RITA~~~~.

    ReplyDelete
  9. Hej!
    Vad kul att du tittat in hos mig!! Det är ju så kul att få kommentarer!! Du har baaara fina saker i ditt kök!! Skönt att du mår bättre!
    Kramar till dig, Malin

    ReplyDelete
  10. Ditt kök ser jättefint ut!
    Min kompis har målat om kaklet o det blev hur bra som helst!
    Lyllans dej som har en vedspis, det står nog högst på min vill-ha-lista ihop med växthus OCH lusthus:-)
    Kram Cilla

    ReplyDelete
  11. Hallojs Petra,
    Va mysiga saker du har i köket fina bilder som vanligt..skönt att du är bättre...kram sussie

    ReplyDelete
  12. Så underbart med en gammal vespis och så vackert du har det i ditt kök, porslinsskärbrädorna är såå fina :-)
    Kramar Lisa

    ReplyDelete
  13. Hei hei til deg. Første gang jeg er inne hos deg. Jeg fant deg hos Kristins blogg og ble helt betatt. For en herlig blogg du har. Ja, dere svenske fruer er fantastisk flinke til å få det til. Er glad i Sverige jeg. Snart drar jeg og mannen min til Gøteborg, og opplever julemarked på Liseberg. Gleder oss. Ha en go kveld. Kommer snart innom igjen.

    ReplyDelete
  14. Vilka fina köks bilder du visar, ja köket är nog det bästa rummet i ett hus.

    Kul att du är på väg att piggna till, ha en bra helg, kram Rebecca.

    ReplyDelete
  15. hej petra, vad skönt att du känner dig bättre!!! ohhhhhh gu vilka bilder från ditt kök, öjuvliga detaljer, måste kolla igen!!
    varmkram lotten

    ReplyDelete
  16. Hejsan!
    Hoppas att du känner dig ännu friskare nu i kväll! Jag har klarat mig från höstens alla influenser än så länge...har inte tid att vara sjuk!
    Vilka fina bilder från ditt kök, skärbrädan ...vill ha!
    Ha en fortsatt trevlig helg!
    Kram stina

    ReplyDelete
  17. Thanks for your sweet "kommentar" on my blog. Three weeks ago I started it and I really enjoy to do. I am very interested in your and in Scandinavian blogs, because I really love white interiors. I am very pleased with the translator on the internet, so I can understand your beautiful blog. You are welcome to be follower of my Dutch blog!!

    I hope to see you soon!

    Kind regards, Ingrid

    ReplyDelete
  18. Härliga och snygga bilder från ditt kök. Vem skulle inte vilja ha ett helt nytt kök. Men det är i drömarnasvärld. Så mysigt med en vedspis som värmer upp hela huset oxå.
    Ha en fin söndag.
    Kram Mamma C

    ReplyDelete
  19. Hejsan!
    Vad skönt att du känner dig bättre! Jag trodde att jag också hade något på gång. Kände mig lite frusen och konstig igår, men idag är det bättre, sån tur är!
    Vilket vackert kök du har, med många vackra saker! Gillar speciellt kannan med bestick. Jättefin!
    Ha det så bra! Kram Sari

    ReplyDelete
  20. Skönt att du piggnar på och vilka fina bilder från ditt kök!Men förstår känslan du har, hoppas du kan måla om kaklet och få sätta lite mer egen prägel på det.....

    Ha en fin eftermiddag!
    Kramis/LenaS

    ReplyDelete
  21. Hej Petra!
    Det ser så fint ut i ditt kök och jag gillar också din vita skärbräda jättemycket . Jag har faktiskt letat efter sådana på mässan.
    Ha en skön söndagkväll!
    Kram/Maria

    ReplyDelete
  22. Så koselige bilder fra ditt kjøkken! Her må jeg scrolle sakte nedover-det er så mange fine detaljer:o) Ja, jeg er en av dem som gjerne kunne ha planlagt et kjøkken på nytt!
    For en smart løsning du har på "hylla"/opphenget - likte veldig godt disse stengene på veggen som holder alt på plass:o)
    Du har fått til en elegant helhet med hvitt, svart og beige, men uten at det blir stramt og kjedelig! Inspirerende:o)
    Veldig fin ovn også. Den er en skatt verdt å ta vare på.
    Ønsker deg en flott uke.
    Klem fra Solveig

    ReplyDelete
  23. Hej, så jättefina bilder ifrån ert kök! Vad skönt att du börjar bli bra nu, inget kul att vara sjuk!
    Ha en fortsatt skön söndag!
    Anna-karin

    ReplyDelete
  24. Tänk att få ha en eldstad i huset! I vårt hus har det funnits tre kakelugnar som någon tidgare ägare plockade ner. Det är det som jag nog saknar mest i det gamla huset. Det finns ju alltid projekt att förverkliga när man bor i ett gammalt hus. Var rädd om dig och dra inte igång med för mycket då du känner dig bättre.
    annika

    ReplyDelete
  25. Hej min sköna böna!

    Är det nån man hämtar inspiration hos så är det hos dig :)

    Så otroligt mycket kreativitet som flödar.
    Köket ja, jag har redan ritat upp precis hur jag skulle vilja ha det om vi hade pengarna till att göra om. Grymt så bra det skulle bli. Men till vidare har jag iallafall målat om köksluckorna alldeles själv, Och det blev faktiskt ganska bra. Alla tror att det är lackade luckor :) Men så drömmer jag ju om den vita dubbeldiskhon från Ikea och en nice kran till den...

    Du och jag har ju iallafall lyckan av att äga en vedspis. Och det är ju inte alla som kan sätta in en sån även om de önskar. Den är en STOR skatt. Vi har även kamin i vardagsrummet och i dusch och bastuutrymmet. Jag älskar eldstäder. De sprider förutom värmen en härlig myskänsla.

    Fin fina saker du visar. Lycka för dig också att ha en person som tänker på dig vid loppisbesök :)

    Nu ska jag kura ihop med hos mannen och se en film framför brasan.

    Ha en skön kväll min vän

    Kram Viveka

    ReplyDelete
  26. hallojsen igjen..
    liker veldig godt at du tasser inne hos meg..he he tusen takk for veldig hyggelig/mysig kommentar..jeg har ryddet/stedat litt i dag på en søndag.ha en fin fin kveld vennen..
    klem fra sylvia

    ReplyDelete
  27. Fine fine kjøkkenbilder!! Du er så flink! :-) JA, den boken jeg har bør du virkelig skaffe deg! ;-) Den er såå fin!! To flinke svenske damer som har laget den!! ;-) Hihi.. Ha en god uke, min venn! :-) Kram-Mia

    ReplyDelete
  28. Oh så härliga bilder ifrån ditt kök! och vedspis, suck, hade en i mitt förra hus och den är mycket saknad..perfekt vid strömavbrott också!

    En riktigt häftig brödskärare.. kul att de känner igen din stil :)

    Ha det gott och ta hand om dig!!

    Kraam Sanne!

    ReplyDelete
  29. Önskar dig en skön vecka o att du får krya på dig i massor!!!
    ~~Kram ♥ Millan~~

    ReplyDelete
  30. Ser fint ut i köket!!
    Vilken härlig vedspis!
    Ser att du har målat 'ikea-pinnarna' vita... bra idé! Tror nog att det går utmärkt att måla sjöstenen ;) Har sett 'folk' göra det...
    Jag fick rita vårt kök alldeles själv, så planlösningen är som jag vill ha det, men nu har det gått 5 år... och jag börjar lessna på ek-täcksidorna jag valde :S Vill ju ha vitt!
    Och några extra kvadrat skulle man ju inte tacka nej till :P

    Krya på dig! Ha d gott!
    Kram Hanna

    ReplyDelete
  31. Hej!
    Skönt att du känner dig bättre!!!
    Men så ljuvliga bilder du visar! Allt möjligt vackert. Vill ha.....
    Ha en fin dag! Kram Agnetha

    ReplyDelete
  32. Hej du goa Petra!
    Ditt kök ser jättefint ut. Dina skärbrädor är bara såååå fina. Inte illa med vedspisen heller. Vad mysigt att få älda i den ;).
    Prova du att måla, det kommer säkert bli snyggt. Förstår att du vill "göra färdigt".
    Vårat IKEA kök installerades för 3år sedan. Men ännu så fattas det någon list här och där och någon hylla o.s.v. Och jag väntar än på att köket ska bli klart...
    Önskar dig en fin Måndag!
    Varm kram / Åsa.

    ReplyDelete
  33. Halloj Petra
    Jag går också och drömmer om kök tyvärr så är det så pytte litet så det är svårt att få det riktig bra även om man får göra precis som man vill så jag drömmer vidare ett tag till.
    Vilka härliga detaljer du har i ditt kök och vilken mysig"KAJ" som handlar skaer det är inte dumt alls det.
    Ha de gott och hoppas du snart är riktigt frisk.
    Kram Malin

    ReplyDelete
  34. Hejsan!

    Så fina de är de porlinskärbrädorna, gammal vedspis...så charmigt och bra att värma när det är kallt.

    Kramar från AnneLi...SussiLi...

    ReplyDelete
  35. hallo deine küche ist ein traum. wunder wunderschön romantisch. grüässli daniela

    ReplyDelete
  36. Vilka härliga köksbilder! :)

    kram
    /Johanna

    ReplyDelete
  37. Hej,

    Vilket vackert hem du har! Gillar din stil. Jag har nu ett tag letat efter en fin brödbox, och hittar inget jag gillar. Men den du har är så fin. Undrar vart jag kan få tag på den, som du har på vedspisen?
    Maila mig gärna så blir jag gald. alma-3000@hotmail.com

    Tack Leila

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra