Tuesday, November 10, 2009

Godmorgon Godingar!

Hejsan!
Hoppas att det är gott med er. Själv är det full fart framåt i skolan men det är så himmlans intressant så det gör inget. Vi får läsa en massa olika behandlingsmodeller och prova dem i olika rollspel mot läraren, just nu håller vi på att läsa KBT modeller och det är ju jätte intressant!
Jag fick också reda på min praktikplats igår och det vart precis där jag önskade mig, JIIPPI!
Här hemma är det egentligen mer eller mindre ett litet kaos just nu.... ler. Ja, som jag kanske nmnt tidigare, jag är inne i min flytta - runt - på - alla - saker -period. Nu när jag inte blir nöjd med nåt så har jag ju kommit på att äh, det är ju snart dags att ta fram allt julpynt (ja, jag är nog bland de första i sverige med att julpynta, Ikea och Maxi är bara lite före...) så det får helt enkelt stå som det gör just nu.
Min man frågar alltid men Petra, tröttnar du aldig på att förändra allt och flytta runt på allt eller blir du aldrig nöjd? Hihi, nej jag tröttnar inte och varför ska man bli nöjd när det kan bli bättre, ler. Nej, jag erkänner jag har något möblera och göra om - syndrom. Jag tycker att man får ju så mkt energi av att dola hemma och ge utlopp för tankar och kreativitet. Jamän nästan som endel hämtar energi och ger utlopp för känslor genom att titta på fotboll, så kan jag tänka mig att det är för mig med inredning (och för många av er?). Oj, ja vad visar jag idag? Jo, en tallrikshylla som jag köpt av Eva-Karin på Noll54 i Karlstad. Tallrikshyllan är ett utmärkt exempel på göra - om - syndromet, i den ser det aldrig lika ut vecka från vecka.... hihih Just nuu hittar du massor av loppisfyndade silverbrickor, en regskylt för 2 kr från tradera, några loppisfyndade speglar, kottar i fattigmanssilver från Home of Sisters, skärbrädor i porslin (house doctors) från Noll54 i Ksd, en eukalyptus slinga som jag köpt för länge sedan i Sofias butik me and my home.

Nej, nu är det dags att väcka lillprinsen och göra oss i ordning för dagis, ha en fin dag!! Kram Petra

34 comments:

  1. Underbart !
    Önskar jag hade lite av din energi .
    Blir glad för din skull att du fick din önskade praktikplats , hoppas det blir lärorikt och intressant . Skönt att slippa skolan lite va ?
    Ser fram emot ditt julpynteri ;-)
    Kram/Lotta

    ReplyDelete
  2. Vad härligt att du fick praktikplatsen du ville ha.Blir glad för din skull.Hoppas att den blir lärorikoch intressant.Skönt att slippa skolan lite.Väntar oxå på att få börja julpyssla,Ha en skön onsdag kramiizar ~~~~~RITA~~~~~.

    ReplyDelete
  3. hej och tack för dina rara ord...Känner igen dina flyttarunti rummenperiod... Ler... Min godin frågar ibland.... Var står glasen idag då??? ha ha... De har de inte lätt våra gubbar..
    Fint ser det ut hos dig iallafall. kram Jeanette

    ReplyDelete
  4. God morgen til deg Petra,
    så bra at du har fått den praksis plass du ønsket,blir spennende det,godt du trives på skolen,
    ja sånn å flytte rundt på saker å bytte plass,den er jeg med på,det er jo stor forandring ,å som du sier gir stor energi for oss som elsker det hihihi..
    ønsker deg og dine en herlig dag vennen.
    stor klem fra sylvia

    ReplyDelete
  5. Det ble kjempe nydelig, skikkelig koselig hylle!!
    Lurt å begynne litt tidlig,blir jo ofte flyttet på hihih...Jeg flytter også rundt på ting, men det er jo bre gøy:-) Håper du får en fin dag...

    ReplyDelete
  6. Jag är oxå en sån som flyttar runt på allt hela tiden...hi.. hi.. Men det är väl det som är så kul med inredning att ständigt förnya!! Det är så fint på Din hylla. Grattis till Din praktikplats:o) Ha det bra!!
    Kramar Malin

    ReplyDelete
  7. Härlig tallrikshylla och härliga grejer i den!! Det är roligt när man ibland kan fuýnda på loppis vilket du tycks ha gjort.
    Angående att dra runt på saker och flytta om så är det väl ett "syndrom" som många bloggare har... Ha det skönt och förresten vad roligt att du fick praktikplatsen du ville ha!

    ReplyDelete
  8. Så vackert, så mycket fint att vila ögonen på! Den tallrikshyllan fr NOLL54 gillade jag, och de stora silvriga kottarna, så snygga! Grattis till att du fick den praktikplats du ville ha, det betyder mycket. Mari.

    ReplyDelete
  9. Grattis till praktik platsen!! ne varför vara nöd när man har gåvan att få de så fint som dig.

    kramizzar

    ReplyDelete
  10. Hej!
    Så vacker du har det i din hylla, jag tycker du är en pärla på att göra det vackert i ditt hem. Njuter av att besöka din blogg är som att titta och läsa en inredningstidning. Kul att du fick den praktikplats du önskade, grattis till den.
    Hoppas du får en bra och intressant dag!
    Kram

    ReplyDelete
  11. Underbar hylla!

    Själv skulle jag vilja kasta ut allting här hemma och börja om på nytt. Bara ta in lite av det jag har. Men var ska man förvara allt annat?
    Känns som jag behöver en home makeover både inne och med mig själv :O

    Kram Viveka

    ReplyDelete
  12. Jag har ett halvt göra-om-syndrom.. Jag bara funderar på det och kommer aldrig till skott..

    Fint blir edt ju alltid hos dig vad man ser på bilderna :-)

    Kram
    Kram
    Mia

    ReplyDelete
  13. Underbar hylla och vackert pyntad:)

    Jag ska börja julpynta om nån vecka:) Ser riktigt mycket framemot detta. Dock har lite småsaker redan kommit fram, nyköpt julkula bla:)

    Ha en underbar dag.
    Kram Kristina

    ReplyDelete
  14. Grattis till praktikplatsen!
    Vad fint du visar, underbara skatter i din hylla!! Jaa, inte kan karlarna förstå vitsen med runtflyttande men vi blogginnor förstår dej fullt ut!
    Kram Cilla

    ReplyDelete
  15. Herlig og inspireende blogg!
    Tusen Takk!

    ReplyDelete
  16. Hallojsan Gumman!

    jag.. eller jag kan nog säga vi.. och prata för alla bloggare.. förstår precis det där med utlopp för känslor..behov av att flytta runt mm.. Och snart e de advent!! har inte börjat än ..men funderar på vad och hur i alla fall!!

    Lycka till med fortsatta studier!!

    Ha det gottis!!

    Kram Sanne..

    ReplyDelete
  17. Hej

    så kul att du fick praktik plats där du önskade:) Min väninna har läst färdigt just till socionom och där var det just om KBT, oj oj vad vi pratat om denna utbildning när vi prommat hon o jag:) Tycker det är så kul o läsa om dig och framför allt vad din man har för synpunkter på ditt "flytta runt grejer" min man och massvis m andra släktingar är nog beredd att hålla med din man hi hi. Själv fattar jag inte vad dom pratar om ha ha. Och julpynta måste man ju börja samtidigt som Ingvar(IKEA) han har koll på läget han:)

    Din hylla i köket är bara så fin
    Ha d
    Kram Sari

    ReplyDelete
  18. Din tallrikshylla är ju så fin, ja jag kan också flytta runt saker fram och tillbaka, det är ju ett billigt sätt att få ett nytt rum =).

    Ha det bra, kram Rebecca.

    ReplyDelete
  19. god kveld Petra,
    koselig med hilsen hos meg,blir såå glad for det,ja takk det er bra med oss,gleder meg til advent nå,har tyvstartet litt,hehe.
    syntes nå du er utrolig god da,som har såå mange ting å stelle med på samme tid.
    gleder meg alt til boken deres igjen.hurra hurra..å hipp hurra.
    ta deg en hvil i bakken å nyt det du liker å nyte,litt tid for deg selv..
    men deilig å kjenne at en lever,ja absolutt.
    ønsker deg og dine en herlig kveld,
    og god natt.
    god natta klem fra sylvia

    ReplyDelete
  20. Jag varvar ner så bra när jag får få och plocka och ändra lite här och var, det är som att jag får energi av det och glädje kommer tillbaka när det varit en stressig dag. Härlig tallrikshylla du köpt förresten. Gillar lådorna på den ;)
    Kram Maria

    ReplyDelete
  21. Så fint på hyllan.
    Har äntligen köpt er bok...så fantastiska bilder.

    Kram Åsa

    ReplyDelete
  22. Kom hem till mig och gör om!!!!

    Tänk så fint jag hade fått :o)

    Kram Eva

    ReplyDelete
  23. Du har settekassen din fremme, så kos å se..De er så fine.:.) så mange som har stuet de vekk:.) Er så koselig alle putene dine i vardagsrummet.:-) Klem Gry

    ReplyDelete
  24. Japp, jag har oxå gör om-syndrom...flyttar runt allt!
    Åh din hylla är såå fin, med alla vackra saker! Jag vill oxå ha en sån stor, dom är så snygga!
    Vad kul med praktik och grattis till att du fick platsen du önskade!

    Ha det gott & kramis!

    ReplyDelete
  25. Hejsan!

    Det måste vara nån vajsing med mailen. Testa om det funkar bättre på min vanliga mail tc_dax@hotmail.com :)
    Vilken otroligt fin tallrikshylla! :)
    Kram Therese

    ReplyDelete
  26. Lekker tallerken hylle. Gtatulere med praksisplassen og takk for hyggelig hilsen. ha en fin dag.
    Klem Kristin

    ReplyDelete
  27. Hej, kära Petra!

    Ja, sannerligen blev det riktigt fint där med tallrikshyllan. Du är en riktig hejare på dekoration. Visst är det sunt att möblera om. Och det är ju så vi funkar...byta plats, ändra om hit å dit, hahahaha. Det är också en hobby, men vi slipper åtminstone packa en stor väska och åka hit och dit. Här kan vi gå runt i vårt lilla bo, dricka en kopp kaffe och ja...bara pyssla och ändra om. Helt underbart. Och omväxling förnöjer. Tänk vad tråkigt om man skulle ha likadant jämt? Nej Usch.

    Vad kul att du trivs i skolan. Och med din utbildning kan du sen hjälpa en massa människor. Inte fy skam det heller. Du är en fin människa Petra, det märks.

    Önskar dig ett trevligt veckoslut.

    Varm kram från Inka

    ReplyDelete
  28. Ja du har det så fint och smakfullt! Så fin hylla med massa fina saker i!!!
    Ha en bra dag!
    Kram Agnetha

    ReplyDelete
  29. Hej!
    Grattis til praktikplatsen!

    Jätte fint du har pyntat..
    kram anna

    ReplyDelete
  30. Nä jag håller med, flytta runt kan man hela tiden, det ända inte min man gillar är hålen i väggen( om det blir sådana).
    Må gott kram sara

    ReplyDelete
  31. Hejsan!
    Så kul att hälsa på hos dig efter mitt superlånga blogg uppehåll.
    Nu är jag på G igen och blogg sugen så in i bomben:)
    Visst är det kul att flytta runt o förändra på hemmaplan.
    Jag är just nu i planeringsstadiet o springer runt med en tumstock o mäter....allt känns så trångt ibland.
    Såg inlägget med skridskobilderna....jag försökte hitta mina förra året, men min kära mor hade förpassat dem för många år sedan.
    Annars hade jag haft ett perfekt ställe att hänga dem på.
    Ha det bra!!
    Kramar//Carina

    ReplyDelete
  32. Vad kul att du lär dig så mycket bra på din utbildning och vad roligt att du är nöjd med din praktikplats.
    Du har så fint hemma och visst är det roligt att göra om ibland. Våra män tycker aldrig att vi är nöjda men det är ju bättre att byta ut sakerna än männen, eller hur?!?
    Ha en fin helg!
    Kram/Maria

    ReplyDelete
  33. Hej Petra!
    Snyggt inlägg. Blev väldigt förtjust i hyllan med fat, skärbrädor och grönska. Flyttar ideligen om här också...hi hi
    Har ett nytt inlägg idag om mit ommålade badrum inspirerat av din och Ingelas bok. Jag har länkat till er och till Form & Interiör. Det var krångel i kväll med upplägget så jag kunde inte ändra färg på ländet länkade.
    Kram Eva Agnes

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra