Tuesday, March 09, 2010

Legoland och Azorerna... Nej tyvärr

Hej!
Visst har det väl varit en vacker dag, nu känns det verkligen som om våren har en chans att trotsa vinterns ihärdiga grepp! JIIIPPIII!! Idag var det en vän på jobbet som bokade en resa till Azorerna, jag har aldrig tänkt på det som resmål förut. För att jag helt enkelt missat det, men så kikade vi lite på datorn och wow, nu är jag sjukt sugen på att också åka till Azorerna, är det någon av er som varit där och vet hur det är?
Jag visade lite bilder för min man som också blev såld och vi inledde därför operation: Övertala vår son att Legoland kan vänta ett år om vi åker till Azorerna, men pytsan heller vad var Edens Lustgård i jämförelse med en värld fyllt av plastfigurer? Ler.
Och inte har man råd med båda för hallå, gör jag nåt galet när jag letar efter packetresor till Legoland? 
Hittar inget i juni eller juni (i tre dagar för tre personer) som går under 7500:- !!!
Är det klokt? För sen tillkommer ju mat och lite andra sådana kostnader. 
Hm, ja de vet väl att de kan ta betalt.


Nog om de triviala bekymren. Nu är det snart dags för halv åtta hemma hos mig och Bygglov! 
KRAM På er/ Petra

Ps, nej det är inte riktiga blommor utan ja, de är i plast. Ds

21 comments:

  1. Azorene må jeg sjekke ut nå jeg også! Ville bare skrive at bloggen din er så flott, og bildene i dette inlegget var helt nydelige akkurat som alle dine andre bilder.
    Koser meg skikkelig her inne hos deg.
    Jeanette :-)

    ReplyDelete
  2. Stackars föräldrar som tvingas åka till detta ställe för att släpa runt på väskor och hålla reda på barnen bland alla dessa små färgglada plastbitar...
    Jag håller med er, visst låter Azorerna som ett bättre resmål men kanske inte om man är barn... suck, det är nog bara att bita ihop och "glatt" boka resan till grannlandet.

    Du spinner dessutom vidare på temat i dina blommor, de ska visst kallas svenskar och danskar. Har för mig att det är för de växer på något ställe där det har utkämpats ett krig mellan Sverige och Danmark och att det senare växte upp dessa blommor som representerar de stupade soldaterna. Kan dock ha fel.
    De är iaf vackra och går ju bra även i plast.

    Hoppas du får en skön vecka med massa sol!
    Kram Maria

    ReplyDelete
  3. hei Petra.
    azorene er visst fantastisk,har venner som har vært der.
    en opplevelse,
    men å gurimalla å dyrt legoland var da.
    ja da tar de godt betalt.mmm
    må du ha det hyggelig å kose deg masse i kveld.
    klem fra sylvia

    ReplyDelete
  4. Vi har också kollat paketresor och det är ofattbart dyrt tom under lågsäsong. Vi gjorde misstaget att åka dit när vår nu legotokige son (11 år) bara var 4 år så han kommer ju knappt i håg nånting av resan utan vill dit igen. Vi får väl se vad det blir :)
    Mycket fina bilder i ditt inlägg.
    Kram.

    ReplyDelete
  5. Nei ikke vært der Petra.:-) Det blir spennede reise.:-) og her er det også vår.:-) så deilig.:-) jippi....kos deg.:-)

    ReplyDelete
  6. Vi har vänner som varit där, de var supernöjda!! Mycket att se kanske inte mest bad och sol....

    Kram Kram Malin

    ReplyDelete
  7. Hej, wonderful picture especially the first one! Azoren must be great, but it is expensive if you want to see a lot of some of the isles. Friends of mine traveled to the azoren some years ago. The photos they showed us were gorgeous. Hugs Yvonne

    ReplyDelete
  8. Plast eller icke, vååååårkänsla i bilderna - så härligt! Pepparkaksbaket fick det att vattnas i munnen på mig... det är nog tur att jag inte har ert jobb ;-). Så fin den blir, nya boken, och så vi längtar efter den!

    Kram, Helena The Swenglish Home

    ReplyDelete
  9. Ja nu är det bråda tider för att planera semester.. har inte ens hunnit tänka så långt ännu!
    Bekanta till oss har varit på Azorerna och de var helnöjda..tonårssonen var mindre nöjd! Pensionärsställe sa han!..haha.. men det är en helt storslagen natur!

    Lycka till i planerna!

    Kram Sanne..

    ReplyDelete
  10. Glada och nöjda barn gör semestern rolig för alla.... även om det är ockerpriser i Danmark. Vår krona hjälper ju inte till direkt.

    Kram Eva

    ReplyDelete
  11. O no !! not real flowers...........i am confused!!

    Hugs Ria

    ReplyDelete
  12. Azorena høres spennende ut..
    Blomsten så virkelig riktig ut...

    håper dere finner ut av det med reisemål O=)

    klem Kerstin

    ReplyDelete
  13. Oj, det låter ju inte klokt 7500kr för legoland.
    Azorena låter ju helt underbart, men jag förstår att lillkillen vill till legoland =).
    Fina blommor!
    Ha en bra dag, kram Rebecca.

    ReplyDelete
  14. Har också vänner som varit där men innan de berättade om det hade inte jag heller hört talas om det men det verkar vara en helt underbar plats. Legoland är asdyrt men brukar man inte kunna få erbjudanden från Ica eller nåt sånt om paketresor dit?
    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    ReplyDelete
  15. Fina resmål bägge, fast Azorerna lockar ju lite mer. Legoland var vi flera ggr när sonen var yngre, en gång åkte vi spontant. Hittade inget boende så vi sov i bilen! det gick riktigt bra, låg en flygplats bredvid, där åt vi frukost. Billigare kan det inte bli ialla fall.
    Lycka till med resplanerna
    Kramar
    AnnaMaria

    ReplyDelete
  16. ..jag skulle just säga men gud vilka vackra kungsängsliljor som snitt när jag såg att det var oäkta?! Så otroligt naturtrogna!! Var hittar man såna???? Jättefint arrangemnag du gjort, så så äkta ut, såna vill jag ha!

    O ja, den ön har man hört tals om och så vackert! Azorerna är ju känd för sin skönhet och att det är en blomsterö, så vitt jag vet....

    Visst är Halv åtta hos mej bra, de kikar jag alltid på när jag kan, vilket inte blir så ofta men som tur är kan man se det på nätet också... bästa programmet! Mari.

    ReplyDelete
  17. Har inte varit på Azorerna men sett bilder därifrån och det ser ju helt sanslöst vackert ut. Jag vet ju vad jag skulle välja om valet stod mellan Azorerna och Legoland ;)

    Kram, Carina

    ReplyDelete
  18. Azorerna verkar vara himelskt vackert, Legoland är väl också vackert men om man nu ska jämföra så....... ja då blir nog valet lätt.
    Förstår dock om sonen är svårövertalad;) Tycker mig ha sett billiga resor dit men kommer inte riktigt ihåg var, kan det ha varit i något reklamblad som kommer med tidningen Buffé eller liknande.
    Det ska nog gå att hitta, så lycka till med letandet.

    ReplyDelete
  19. Ja, det blir tyvärr bara dyrare och dyrare att resa. Drömmar kostar dok inget!
    :)

    ReplyDelete
  20. glömde ju skriva igår,va kul ni har du och Ingela och så vackert allt blir, ni är verkligen duktiga! Aha, är det ett lock till en kakburk jag har hemma tro?! Jag har exakt samma reklam på en träskiva nämligen, gillar det trcyket så mycket. Och din layout, dessa små fjädrar, undrar var man ska hitta såna..... många hälsn fr Nordingården

    ReplyDelete
  21. ja det är helt sjukt vad dyrt det är att åka på barnäventyr! :D De vet ju att de kan ta ut lite extra de där resebyråerna! Gud vad härligt att åka iväg på sol och bad!

    Längtar så efter vår nu!

    Fina Frittelaria du har där!
    Kram pernilla

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra