Saturday, March 13, 2010

Mums med Choklad


Hej Hopp!

Idag blir det ett inlägg i chokladens tecken.... hihi
Har under den senaste månaden hunnit med att testa lite olika varianter av kladdkaka, tänkte dela med mig av recepten. Det först som kommer fick jag av Anna på jobbet och jag säger bara MUUUMMSS; Tack Anna!


Kladdkaka med After Eight

Det här behövs till 10 bitar:
2 ägg
1 1/4 dl strösocker
100 g mörk choklad
5 After Eight-bitar
100 g smör eller margarin
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnera med:
vispad grädde
jordgubbar
After Eight
Ugn: 200°Gör så här:
1. Vispa ägg och socker poröst. Bryt den mörka chokladen i bitar, och smält i vattenbad.
2. Lägg i mintchokladen och smöret i bitar och låt smälta. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
3. Vänd ner chokladblandningen och rör om till en smet. Häll i en smord form med löstagbar kant och grädda i 15 minuter.
4. Låt stelna i kylen och garnera      

2 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
10 st Digestivekex
0.5 dl mixade Digestivekex att bröa formen med

1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med Digestivekross.
3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass

2 ägg
3 dl strösocker
100 g smält smör
2 tsk vanljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 dl pinjenötter
100 g mandelmassa

1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Rör i smält smör.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.
4. Rosta 3/4 av pinjenötterna i en torr stekpanna.
5. Rör i de rostade pinjenötterna i smeten och riv i mandelmassan.
6. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten och häll i smeten.
7. Baka kakan i cirka 20 minuter i 200 grader varmluftsugn.

2 st  ägg
2 dl  strösocker, ca
150 gram  smör
5 msk  kakao
1 tsk  vaniljsocker
1,5 dl  vetemjöl
1,5 dl  marshmallows, mini
1. Sätt ugnen på 150 grader och smält smöret i formen.

2. Blanda ägg och socker med en trägaffel.

3. Smält smör och låt det svalna. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Häll i smord, bröad form.

3. Grädda ca 20 minuter och lägg i marshmallows. Grädda ytterligare 5-8 minuter. (kakan ska vara kladdig)

Dekorera med ytterligare marshmallows.
(bilderna i dagens inlägg kommer från nätet).

KRAM Petra

19 comments:

  1. Mums vad gott :) Tack för recepten!
    Ha en fin kväll kram Susanne

    ReplyDelete
  2. Ohhh...chocolate...I like that so much!

    Have a nioe weekend! Warm regards, Ingrid

    ReplyDelete
  3. Oh my god this looks so delicious!!!! Yummi I really got hungry now ;-)))) Hugs Yvonne

    ReplyDelete
  4. Jisses vad sugen jag blev nu!
    mmm... och choklad... som jag är så himla svag för :)
    Kram Maria

    ReplyDelete
  5. Dette så fantastisk godt ut, må nok prøves:))
    Ha en flott helg!
    Klem

    ReplyDelete
  6. Hello anna

    Yammie yammie i love choclate............can you bring some over here???................i'am tiered i have worked today...............and no cooking for me tonight !! so please...............have a good weekend hugs Ria

    ReplyDelete
  7. Alla recept låter underbart gott. Måste jag testa någon dag.
    Kram Sarah

    ReplyDelete
  8. Åh underbara värld, TACK så mycket! Gick senast i dag och funderade på att jag ville ha något nytt recept på kladdkaka! Bugar och bockar av tacksamhet! =)
    Kram Dessie

    ReplyDelete
  9. Oj, oj vilket farligt inlägg för en gottisgris som mig ;)..
    Måste prova flera av recepten!!
    Tack!
    Kramis Sanne..

    ReplyDelete
  10. Hej Petra!
    Vad bra att jag tittade in här hos dig idag och hittade så härliga och smarriga recept på olika chokladkakor! De måste jag prova. Man kan aldrig få för många recept på goda chokladkakor och man kan aldrig få nog av choklad heller.
    Ha en underbar och solig söndag!
    Kram/Maria

    ReplyDelete
  11. oj,her var det masse fristende for meg som elsker sjokolade,nam nam.å med oppskrifter blir alt perfekt,
    takk goe Petra.
    god natt klem fra sylvia

    ReplyDelete
  12. Men jisses vad mycket goda recept. Det kommer att provas något av dom eller flera av dom.
    Kram Mamma C

    ReplyDelete
  13. Så mycket gott. Hur ska jag klara det här som är totalt chokladtokig;)

    ha en fortsatt bra helg!
    Kram Ullis

    ReplyDelete
  14. De där kom i perfekt timing! Vi skall baka jag och dottern, vi skall ju ha fik nu när vi bygger ut butiken. Vi satt och spanade lite recept igår men det gick trögt. Nu får vi nog testa dina de ser härligt goda ut.
    Tack för tippset!

    Kram Helen

    ReplyDelete
  15. Men, oj då... Här sitter jag uppkrupen i sängen och bloggar runt lite. Snart är det dags för söndagsfrukost med kokt ägg, skinksmörgås, kaffe, juice mm - så ser jag dina frestande bakverk här och känner hur sugen jag blir. MEN, nu får det bli frukost först. Annars skriker nog magen kan jag tro *ler*
    Ha en fin söndag Petra!
    Kram kram Mia

    ReplyDelete
  16. Dear Petra,
    hmmmm - it looks soooo delicious - I'm such a sweet little mouth - many thanks for your recipes - I wish you a nice sunday - hugs - Ruth

    ReplyDelete
  17. Bilr såååååååååååå sugen!!!
    Det är ju så gott med choklad, alltid bra med nya recept!!!!

    Kram Kram Malin

    ReplyDelete
  18. MMm, så godt ut!! Håper du har en fin søndag, Petra!! Gleder meg til den nye boken deres kommer!! Kram

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra