Saturday, June 19, 2010

En ljuvlig dag

Hejsan Godingar!
Är det bara jag som är kräsen eller känns det som om sommaren drar på sig?
Jag som bara älskar att kunna sitta ute på sena sommarkvällar och fika, ligga på gräsmattan med en bra bok, grilla i massor och rensa i rabatten, ha vattenkrig med trädgårds slagen och åka iväg busigt sent och ta ett svalkande kvällsdop!! åhhhh längtar.


Idag visar jag bara lite bilder som jag tagit ute i vår trädgård.


När vi får några år sedan köpte vårt hus så var det ingen anlagd trädgård utan bara sten, berg och en himla massa tallar. Och jag kan väl inte påstå att det hänt så mycket, eller ja i alla fall inte så mycket som jag skulle ha velat. Men jösses visst är det dyrt allt som har med trädgårdar att göra!!


Men vill ni veta vart jag varit idag? Jo, det ska jag berätta- I Arvika och hälsat på rara Anna.
Vi har haft en super dag tillsammans och bara myst och shoppat. Det började med en tur i arvika centrum i en skön inredningsbutik som från början var en fiskhandlar butik men sen blev mer och mer en inredningsbutik. Där hittade jag lite smått och gott bland annat en helt underbar gardin som jag ska ha i mitt sovrum, visar er sen!
Sedan fortsatte vi till Annorlunda Ting där fanns också mkt vackert bland annat en underbar kjol som jag förälskade mig i men hm, det var en sån där fin sak som jag inte skulle veta när jag kunde använda.
Sen gick vi till den charmiga teebutiken där handlade jag olika smaksatta skorpor, marmelader och hostpiller på burk, ler. Därefter bar det av till stadens fina hanterverksbod. Jösses så många duktiga hantverkare Arvika kan skryta med.
Efter detta skojsiga åkte vi till japp Marias helt makalösa butik Hem T gårn, och ja jag kan bara säga att jag saknar alla ord för det var så himmelskt att det kan ni inte ens ana. För alla som inte varit där kan jag bara säga åk dit!!!! Där lät vi oss fyllas av inspiration och glädje. Drack kaffe i den underbara fikdelen och fick hembakad jordgubbstårta för firandet av vår sessa och prins stora dag.
Jag hade också turen att få träffa en go bloggare i Marias butik, nämligen söta Pia med bloggen Vardagsrummet. Alltid lika skoj att få träffa någon av er live.
Jag tog några kort som jag ska ladda in i datorn sedan och visa er sen.


Trodde ni att det var slut där... hihi nej. Efter detta åkte vi till Arvikas konstmuseum där vi också åt lunch. Laddade med ny energi och mättade magar så åkte vi till en stor gammal lada, japp Tinas Ting. Där fanns också en himmla massa vackert.


Dagen till ära avslutade jag och Anna med en fika i hennes jätte charmiga sommarstuga.
Vilken lyckans dag va!
TACK ännu en gång Anna för ditt underbara initiativ och trevliga sällskap!!
KRAM Petra

8 comments:

  1. Hallo där..blev lite överrumplad ..när Mia sa vem du var..vet inte riktigt vad jag svamlade om men:)..himla roligt att träffas i verkliga livet:)...Och att besöka Mia i hennes unika miljö..ja de är bara en såååååå skön och härlig upplevelse..att få sitta inne i silon och fika..mmmmmmm säger jag och ibland om vädret är ännu ljuvligare än vad det var idag..ja då sitter man ute och bara njuter... Jag ser att du varit i feskaffärn..där du finns det grejer..gillar den enormt.. Birgitta har näsa för fina saker..finns flera mysiga butiker..som jag inte vet om du var i.. bl.apernillas barnkammare..är så ljuvligt och lantlig ..finns flera ..så hoppas du kommer tebaka...än en gång...MYCKET trevligt att träffas..kanske ses vi igen i vimlet..
    kram,..Pia

    ReplyDelete
  2. Så flott det du viser fra Lev Vackert. Ser virkelig bra ut, likte innledningsdelen. Herlig med de hvite detaljene. Gleder meg til boken, og også til å se mine bilder i den. :) Er spent på hva dere har plukket ut.

    Så fint du har det utenfor. Likte så godt de små fuglehusene, virkelig søtt. :)

    ReplyDelete
  3. hei vennen.
    en toppen dag du hadde der,å nei da,det er flere som venter på varmen og sommeren,
    kommer til uka tror jeg visst,
    sett på bryllup på tv i dag,så flotte de er,
    ønsker deg en herlig dag vidre,
    klem fra sylvia

    ReplyDelete
  4. Ta bare med et ekstra bilde av huset. :) Har ikke tid å ta nye bilder av meg selv nå, dessverre. Er så kresen på bilder av meg selv, de må være perfekt. ;)

    ReplyDelete
  5. Åh vilka fina bilder! Jättefin trädgård!! :) trevlig helg <3 Kraam Izabell

    ReplyDelete
  6. Låter som en skön dag. Härligt att träffa sådana vänner. Här behöver vi också fixa mer i trädgården, men det blir lite i taget.
    Ha en fortsatt skön helg!
    Kram Ullis

    ReplyDelete
  7. Låter som en härlig dag och visst känns det orättvist att vi efter denna hemska kalla vintern inte ska kunna få nån varm och skön sommar....
    Vi planerar för en tripp till Arvika under sommaren så det är bra att få lite tips om kul butiker i de trakterna och superkul att träffa andra bloggare ;o)
    Ha en finfin dag!
    Kramis/LenaS

    ReplyDelete
  8. Alltid kul att hälsa på vänner!

    Fint har du i trädgården. Och du... du inte är kräsen (då är jag det med ;) det är sommaren som vägrar komma till oss :0)

    kramar/Olg@

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra