Saturday, August 14, 2010

Formex och vinbärssaft

Hej!
Först och främst, tacka alla ni söta som kom och hälsade på oss på Formex, det var himla trevligt och 
skoj att få ett ansikte på er!! Och visst fick vi väl äran att stå i en helt underbar monter!!!
EvaKarin hennes man Edward med flera från Dommo by Gawor hade byggt upp en helt otroligt vacker monter, det var såååå fint och de hade så tjusiga varor, självklart ville jag ha allt, ler.
Tyvärr kan jag inte visa er några bilder då jag denna gång beslöt mig för att inte släppa runt på en stor tung system kamera. Men Ingela hade med sin lilla digitalkamera och tog lite bilder så ni kan säkert se bilder hos henne snart.
Annars rullar livet på i full fart och det handlar inte bara om vår bok utan strax är det dags att börja min sista termin på universitetet, jipppiiiii äntligen är det inte så långt kvar tills det att jag är klar. Jag har ju pluggat ett X antal år nu.... suck. Sen håller vi som sagt på med vårt utbygge och det ska bli så skoj att få lite större, lovar att visa er mer så fort dom har bökat klart med allt grund arbete, det är ju inte skull för er att se kanske. Men idag visar jag lite bilder från mitt och min sons saftande, 
Vi har nämligen som ni ser plockat en fasligt massa röda vinbär och gjort saft av. Det var riktigt skoj och blev faktiskt gott. Gillar att veta vad jag dricker.
Orkade jag och hade jag tiden så skulle jag hemskt gärna göra mer i från grunden, 
jag menar när man tittar på somliga varor i butikerna och kan konstatera att det finns saker som inte blir gamla på fler år.... hm ja då är det inget som jag gärna stoppar i mig.
Hihhi jag tänkte vara så duktig att nu skulle jag ta kort på hela processen (så gott som) för att jag tänkte att det kunde vara mysigt att se. Hm, saknar ni nåt?
Jag har ju get bort all saft också.... japp flaskorna färdiga och lappade och klädda med hättor...
Hihi ja det får bli en annan gång, ha en bra dag nu ska jag rusa till jobbet.
KRAM Petra

6 comments:

 1. Vakre overskuddsmenneske!
  Lager bok, jobber, studerer, blogger, mamma og lager saft !! Bøyer meg i støvet! I går fikk jeg boken Lev vackert. Den er fantastisk. Helgen er reddet. Skal lese og nyte. Takk for det arbeidet dere har lagt ned!

  Jannicke

  ReplyDelete
 2. god morgen Petra.
  så duktig du er som lager egen saft.er absolutt enig med deg,greit å vite hva man putter i munnen,
  nydelige bilder,
  så deilig med siste skole år nå,blir deilig å bli ferdig.
  å som jeg koser meg med deres bok,
  det sidene av alle kaker å flott servis ,ja som det frister til å lage kaffekalas.
  de bildene er fra ditt kjøkken tror jeg,for en opplevelse det må ha vært,
  så vakkert.
  ja boken gir meg masse glede,
  blir aldri ferdig med den,
  ønsker deg og dine en fin helg,
  klem fra sylvia

  ReplyDelete
 3. Har fått er bok, men bara hunnit bläddra lite. Ser fint ut det jag sett hitils. Blir härlig läsning och ögonfröjd om kvällarna ett tag framöver... Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Pia

  ReplyDelete
 4. I love currents. I have many shrubs in my garden. I've never tried to juice to make it, but it looks very tasty.
  Have a nice weekend,
  Yvonne

  ReplyDelete
 5. Hej gullis.
  Det var länge sen :). Jag har inte varit så aktiv på nätet på braaa länge ;).
  Men, jag halkade in på Inspiration i vitt och såg att ni var på mässan i torsdags. Å det var jag med...å jag såg förmodligen er när jag gick runt och suktade i Dommomontern. Suck, önskar att jag vetat att du var där och kunnat säga hej.
  Du kanske inte ens minns mig, men jag hade bloggen WhiteVintageDreams, och jag har bara goa minnen av att du peppade mig massor under bloggtiden.
  Hoppas att allt är bra med dig och familjen. Gissar att du är klar med skolan :).
  Kram på dig

  ReplyDelete
 6. Unfortunately, I have no such berries in our garden. It is one of my grand wishes, because I would love to make jams of them. Although... maybe they would all be eaten before?

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra