Thursday, February 24, 2011

Hjälp, SÅ mycket att göra/ Help, SO much to do!

Hej!
Just nu har jag fullt upp, vi jobbar nästan dygnet runt med alla möjliga förberedelser som måste vara klara när vi slår upp dörrarna (förhoppningsvis i Maj). Det är så spännande att och utmanande att jag inte kan bärga mig, så därför var jag tvungen att visa er lite förebilder....
Sense my gadget with translation function just causes trouble and more of youdo not have it so googel I translate my text, so keep the benefit of the poor translation. Right now I am busy, we are working almost around the clock with all kinds of preparations that need to be ready when we open the doors (hopefully in May). It is so exciting and challenging that I can not wait, so therefore I had to show yousome examples. ..
 Nu ska ni veta att en massa har redan gjorts när dessa bilder togs, och ja som ni ser finns det en massa mer som måste göras! Huset som vi kommer att ha vår butik i är ett gammalt militär hus på A9, här har befälhavare och kaptener haft sina fika lokaler, spelat biljard och tittat på tv. Denna pissoar åkte ut med dunder och brak i går och nu håller jag på och målar tvättar, här ska en inspirerande tvättstuga bygga i stället, ler

Now you should know that a lot has already been done when these pictures were taken, and yes as you can see there are a lot more to be done! The house that wewill have our shop in an old military buildings on the A9, here are masters andcaptains had their picnic facilities, playing pool and watching TV. This urinal went out with a bang yesterday, and now I'm painting and washed

 Huset är hela 509 kvadratmeter och ligger i början av Kristinehamns skärgård. Men här har inget gjorts ( med renoveringen) på en massa år och lokalen har stått tom i fem år så ni kan ju tänka er att det är endel att göra. Vi har bara tid och råd att börja med att renovera mitten våningen så därför tänker vi "bara" börja med att öppna upp den och det räcker som en början, tro mig!
 The house is full 509 square feet and is located at the beginning of Kristinehamns archipelago. But here, nothing was done (with the renovation) on a lot of yearsand the premises have been empty for five years so you can imagine that there isendel to do. We only have time and money to begin to renovate the middle floor, so therefore we think "just" start by opening it up and it is enough as a beginningbelieve me!
Vi har alltså rivit en hel del väggar så att ljuset från alla fönster ska nå fram i alla vinklar och vrår. Vi har också byggt om köket endel för att få till det precis så som vi vill, vi tänker oss ju att vi ska ha ett lantligt fik med lite mysigt fika.
We have thus described a lot of walls so that light from all windows should reachin every nook and cranny. We have also redesigned the kitchen to get itexactly as we want, we think of you we should have a rural diner with some nice coffee.
Här ser ni endel av övervåningen som inte kommer att öppna i början men det finns allt tankar och planer för den må ni tro!
 Here is endel of the second floor that will not open in the beginning but there areall ideas and plans for the ye believe!
 Från alla plan i huset kan man se sjön, så härligt!

From all levels of the house you can see the lake, so wonderful!

 Mera från övervåningen
More from the upper floor
 Fika delen kommer inte att vara så stor i början utan det är helt enkelt något som vi får utveckla allt eftersom.
Refreshments part will not be as great in the beginning but it is simply something that we may develop over time.
 Ni får mer än JÄTTE gärna skriva och tipsa och tycka och tänka vad ni gillar att fika och önskar att ett fik skulle vara , vi har endel tankar, ja allt ska vara hembakt och så vidare men vi tar som sagt var gärna emot era ideer och förslag. 
You may be more than happy to write GIANT and tell and think and believe whatyou like to have coffee and wish that a diner should be, we have endel thoughtsand everything will be homemade and so on but we said that was pleased to receive your ideas and proposal.
 Som ni ser är det mer än mycket som ska göras för att förvandla detta till en inspirerande och vacker miljö, men ingenting är omöjligt, eller hur!
As you can see, it is more than plenty to be done to make this an inspiring andbeautiful setting, but nothing is impossible, right!
 Tack och lov har vi också män och vänner som gärna vill hjälpa oss, och det kan jag inte påstå att jag tycker är särskilt tråkigt, ler.  Hjälp mottages gärna med andra ord, ler.  
 Nu är det lite dåligt fotat av mig men här kommer man alltså in genom dessa dubbel dörrar.
Now it's a bit bad taking pictures of me but this will then enter through the doubledoors.
 Precis snett emot vår affär öppnar också Kristinehamns största camping i sommar, den kommer att heta herrgårdsliv, så vi hoppas på att många kommer att bo där så klart, ja och då komma till oss också, ler!
Just diagonally across from our shop also opens Kristinehamns largest camp in the summer, it will be called herrgårdsliv, so we hope that many will stay there aswell, yes and then come to us, smile
Nej, som ni kanske misstänker så har jag ju inte tid att sitta här! Ses senare ni rara! Kram Petra

No, as you might suspect, I do not have time to sit here! See you later, you sweet!Hugs Petra

29 comments:

 1. Ha, ha, ha - Petra......
  Du är "the one and only". Det pirrar och bubblar och sprätter av energi ända hit! Himmel säger jag bara och jag kan se dig och Ingela när ni far runt där inne och pekar och pratar i munnen på varandra. Kanske mest du och Ingela hon liksom backar upp lite grand så där.
  Ja, jag blir ju lite sugen att komma förbi någon dag med en pensel i näven.

  Är så otroligt glad för er skull. Vet ju vad ni drömt om och det här kommer att bli riktigt bra!

  Fortsätt nu jobba vidare så vi får komma på invigning snart *ler*
  Hälsa Ingela så gott från mig och bamsekramar till er båda!
  Mia

  ReplyDelete
 2. Oj, vad mycket jobb och vad spännande. Det ska bli så roligt att se resultatet.
  Har "bokat" resa upp med min kompis som läser till pilot och förhoppningsvis kan flyga upp mig i sommar. Bra med campingen så jag har nånstans att bo också ;)

  Jag har inga tips ang. cafét och fika men är säker på att ni klarar av detta utmärkt själva!

  Kramar Maria!

  ReplyDelete
 3. Jisses!!.. Blev sleten bara av att se allt:).. Men vilken lycka jag läser av alla bilderna .. ska bli spännande att följa detta..lycka till på resan.. hoppas man kan komma på invigningen åtminstone.:).. kram..Pia

  ReplyDelete
 4. Oj, oj, oj vilken byggnad!! Otroligt STOR och luftig och vackra fönster ut mot sjön :)

  Det där kommer ju bli så jädra kanonbra när det är klart!!

  Va roligt för er att planera allt men jag ser ju att ni har väldigt mkt jobb framför er också, shit vilket projekt!

  Men som du säger är INGENTING omöjligt bara man gett sig fasen på det...hihi!

  Lycka till!!!

  ReplyDelete
 5. Guuud så spännande! Enkelt att förstå att ni inte har problem att få tiden att räcka till;)
  Men huset ser ut att ha oändliga möjligheter, jag kan blunda o se framför mej hur fint det kommer att bli! Nu vill man ju planera in en semester till campingen bredvid;)
  Ska bli jättekul att följa arbetets gång:)
  Lycka till!!! Energikram Cilla

  ReplyDelete
 6. Gud vilket roligt projekt. Jobbigt dock men det tänker man inte på når det är sååå kul! Konstigt att denna fina byggnad bara stått tom i så många år, den som är så fin. Jag ser VERKLIGEN möjligheterna! Jag kommer definitivt att hälsa på i er butik! Jag älskar hembakt i alla dess former så fiket ser jag också framemot. Tror att det är viktigt för er att få igång ett fik om ni vill sälja mycket saker. Då kan man kika en sväng och ta en fika och fundera lite och sen gå och köpa det man vill ha;) Jag kan ge er ett tips om att baka västanforskaka. En kaka som kommer från mina hemtrakter. Jättegod och enkel att göra! Receptet finns här: http://ljusavardag.blogspot.com/2010/11/recept-vastanforskaka.html
  Denna variant är ljus, den går att göra mörk också. Ta då bara bort vaniljsockret och ersätt med kakao (vet dock inte hur mkt). Lycka till med allt! Ha en fin dag! Mvh Anna

  ReplyDelete
 7. Oj, då jag har helt missat att ni öppnar butik!!:)
  Kan bero på att vi är i full gång själv med detta:)
  Vi öppnar förhoppningsvis nästa lörsdag , så jisses så mycket att stå i...idag banken, målar hylla, rullis och så till butiken och fortsätta ikväll...phu!
  Tur att man brinner för detta eller vad säger du!?:)
  Kraam

  ReplyDelete
 8. Dere er knall tøffe..og har fått et fantastisk flott hus til butikken deres.. er helt sikker på at dette kommer til å gå bra..
  jammen er det mye jobb... men så utrolig spennende å se hvordan utviklingen er..

  masse lykke til=))

  klemmer =))

  ReplyDelete
 9. Jisses, vilket projekt! Tur att ni har vänner som ställer upp och hjälper till.
  Var rädda om er och jobba inte ihjäl er.
  Eftersom jag inte bor så långt därifrån, så kommer det att bli ett och annat besök när allt är klart.
  Ingelas mamma bakar jättegott bröd, så hon delar säkert med sig av sina goda recept.
  Simma lungt!!!

  ReplyDelete
 10. Projekt som det du har framför dig är bland det roligaste som finns. Att planera, drömma och se hur det utvecklas hela tiden. Det är som att springa ett marathonlopp, lyckan är när man kommer i mål. Jag har själv varit där och är det fortfarande med nya projekt hela tiden, det ena leder till det andra. Och det är det som är så roligt med jobbet som egen företagare.
  Det skall bli roligt att följa utvecklingen.
  Lycka till.
  Lotta

  ReplyDelete
 11. Jisses vilken jätte lokal. Kan tänka mig att ni har massor av idéer och planer, så spännande. Vilken underbar bakgrund du har här inne nu. SÅ sött. KRAM Kom ihåg och vila också inte bara slita och jobba

  ReplyDelete
 12. Hej Petra!
  Jag som bor i denna stad har ju en förhoppning på ett mysigt fik och fin butik som ni ska öppna. Mycket jobb har ni framför er, men jag kikar gärna förbi någon gång och ser hur ni har det. Drömmar och idéer kan jag kanske också bidra med...
  Lycka till, vänner!!!
  Kram Susanne

  ReplyDelete
 13. WOW vilket projekt!! Detta vill jag inte missa så nu har du mig som följare.

  ReplyDelete
 14. Ja du vännen, ni har då inte brist på sysselsättning den närmsta tiden.
  Som tur är tror jag ni kommer få lön för mödan. Att uppfylla sina drömmar är ju inte alla som har möjlighet till så det är värt en del arbete.
  Tror att det kommer bli såå bra när ni är klara. Läget ser ju ut att vara perfekt vid sjön och den kommande campingen och huset är rymligt med stor potensial.
  Önskar er all lycka
  kram Ing-Britt

  ReplyDelete
 15. Wow vilket projekt, det är ju döstort! Men vilket häftigt hus, det går ju verkligen att se potentialen...ååå tänk i sommar, fiket och närheten till vattnet och allt annat fint...Nu sätter jag detta överst på to-visit-listan för sommaren=)

  Ha det gott!!
  Kram,
  Regina

  ReplyDelete
 16. Jaha det är till Kritinehamn man ska lura med familjen då på liten mini semester till sommaren ;-) Camping och lite shopping!

  ReplyDelete
 17. Oj! vad mycket...men TÅLAMOD! efter detta, det kommer att bli så fint, GARANTERAT.

  Ta det lugnt en stund, annars man blir så trött och alla kraft och inspiration kommer att sjunka i botten, då är det inte roligt att försätta längre.

  Have a great & bountiful w/end ahead. Chillax,
  /chie

  ReplyDelete
 18. Jag svimmar! Jisses så roligt!!!!!!!!!!!!
  Tror jag flyttar upp och tränger mig in i er blivande verksamhet..:))))

  Stor varm GRATTISKRAM till er båda duktiga underbara..♥

  Detta kommer att bli fantastiskt!

  ReplyDelete
 19. Wow vilken stor lokal och vilken potential kommer att bli så läckert när två så fantastiska tjejer som ni förverkligar era drömmar.
  Önskar er stort Lycka Till!
  Kram Lena

  ReplyDelete
 20. Hej, det är inte svårt att tänka sig att det kommer att bli fint när ni är klara.

  Du ber om tips till caféet. Jag själv älskar att fika. Om stället är mysigt åker jag gärna tillbaka men då vill jag ha variation på bakverken. Så mitt tips blir ha variation. Det behöver inte finnas samma sorter varje gång man går in. Även om det säkert kommer att utkristallisera sig sånt som kommer att vara "ett måste". Men det är trist med massproducerat och för mig inte det viktigaste att det är billigt att fika utan att det är värt pengarna.

  Lycka till och kram
  //Monica

  ReplyDelete
 21. Såå bra det kommer til å bli!! Gleder meg med dere!! Ha en super helg! Klem

  ReplyDelete
 22. Hallojsan!

  Massor att göra..såå roligt!! Jag 'är helt övertygad om att detta kommer att bli toppen!!..Jag ser det liksom framför mig!

  Det ska bli jätteroligt att följa förvandlingen..och sen så måste jag bara ta mig en tur upp till kristinehamn!!

  Ha en härlig helg!! Kramis Sanne!!

  ReplyDelete
 23. It is going to be wonderful. In fact it already is there with the open design, just needs your touch of furniture and flowers. I'm coming back to check on it.
  Thank you for translating us who are not multilingual!

  Hugs,
  Candylei

  ReplyDelete
 24. Oi..oi..oi..her var det mye å ta fatt på..
  For en jobb, jeg er målløs.
  Jeg er sikker på at dette kommer til å bli helt fantastisk.
  Gleder meg virkelig til å se bilder fra når butikken er ferdig.

  All lykke til, og ikke glem å hvile litt innimellom øktene:))

  God Helg.
  Klemmer fra Mona

  ReplyDelete
 25. Thank you for visiting my blog Petra and leaving such a lovely comment. Your blog is so very beautiful, I love it very much. For now I wish you lots of succes with all the work you have to do! Warm regards, Antonia

  ReplyDelete
 26. Hejsan!
  Ville först bara kika in och önska dig en trevlig helg!
  Men här fastnade jag en lite längre stund...!
  Oj, vilket stort och spännande projekt du har framför dig! Wow! Förstår att du har fullt upp!
  Stort LYCKA TILL!
  Kram Sari

  ReplyDelete
 27. Vilket stort projekt, skall bli roligt att få följa det.
  Ha en fortsatt fin helg.
  Kram
  Hanna

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra