Monday, April 04, 2011

Efter regn kommer solsken


Hej alla godingar!
Här kommer en liten lägesrapport från Lev Vackert Butiken.
Har mycket skoj att berätta men dessvärre har det inträffat en del ledsamheter också.
Jag börjar med det tråkiga så att det slipper vara det sista ni läser och tar med er.
Rakt på sak, vi har inom loppet av några dagar haft den overkliga och maximala oturen att ha två stycken vattenläckor. Då huset stått tomt i dryga fem år och enkom haft lite värme igång så måste de gamla elementen chockats av den värmeökning som gjorts vilket då lett till att de gå sönder. Vattnet är kopplat till hela området vilket i sin tur innebär att det vid läckage inte bara läcker ut det vatten som finns i elementet. Den första gick oss förbi relativt smärtfritt då den bara drabbade delar av huset som vi ännu inte tagit i bruk. Dagens vatten läcka kan man tyvärr inte säga det samma om, i morse samtidigt som dagens första stora leverans anländer vi till huset för att då upptäcka att fönstren är totalt igen immade.... Inte bra!
(Vill också tillägga att vi efter en hel helgs slitande blivit klara med husets största golv. En vän hade under en heldag omsorgsfullt och väl slipat hela golvet som Ingela sedan målat. Det var sååå fint!)
Som sagt inte bra, inne på entre planen över det nyslipade/nymålade golvet var en STOR pöl och för att inte tala i källaren....där var en STOR sjö!
Så under dagen i dag har en tankbil varit där och pumpat ut hundratals lite med vatten, golven har vatten dammsugits, taket och väggar i källaren har rivits och fukt mättare har brukas på väggar och golv. I morgon kommer domen, antingen kan golvet torkas underifrån eller så måste också det rivas ut.... PUST!
Nä, vi tappar inte modet för detta men ibland tycker jag allt att det kan vara skönt att gnälla av sig lite. Så till det roliga, vi fick i alla denna röra också stora leveranser.
De innehöll massor av vackert och massor av gott. Gott? Japp, ni läste rätt. För en liten gourmet så finns endel gott att köpa till sig själv eller annan när och kär.
Känns så härligt och bli påmind om vad drömmen och visionen är när man står där i sina arbetskläder, arbetsvalkar i händerna och plaskar med fötterna...
För att avsluta inlägget tänket vi slita lite extra på en väl använd klyscha:
"Efter regn kommer sol sken"
För visst kära ni, var det vår i luften i dag!
KRAM Petra

14 comments:

 1. Hoppas allt ordnar sej för er !
  Kommer att bli trevligt att se bilder från affären !
  Kraam
  Sanne

  ReplyDelete
 2. Men vilken otur!!!! tackars er... Jag håller alla tummar och tår för att det går bra!
  Ha en fin kväll.
  Kram Agnetha

  ReplyDelete
 3. Ja det ska inte gå för lätt! Det sa alltid min far lite knöligt ska det vara. Som du själv sa, efter regn kommer ju solsken. Ni kommer att få se mycket regn och många solar framöver. Det är ju så livet är.

  Kram och håll modet uppe!
  Helen

  ReplyDelete
 4. Hei, en hilsen fra Norge sent en mandags kveld.

  Flott blogg du har, titter innom til stadighet.

  Har forresten tyvlånt dine visdomsord og omskrevet de til norsk og lagt ut på min blogg, håper der er ok, det var veldig flott innhold.

  Ha en fin kveld.

  ReplyDelete
 5. Meeeen...stackars! Som ni sliter nu och så händer det som inte ska hända. Tur att ni tänker positivt och nu håller vi tummarna för vad de säger i morgon.

  Kram

  ReplyDelete
 6. Nej va trist!!!:( Håller verkligen tummarna för att skadorna och kostnaderna blir så minimala som möjligt.

  ReplyDelete
 7. Underbara Petra =)! Kan tänka mig att det gick en del fina ord i luften där ;)!! Tråkigt för er!!! Hoppas det inte blivit fukt skadat nu bara....
  Och lycka till med resten också =)
  Många nattis kramar erika

  ReplyDelete
 8. Fy, hoppas verkligen att det går bra och att det löser sig på absolut billigaste och bästa sättet.
  Lycka till
  Kram
  Jessica

  ReplyDelete
 9. Åh så tråkigt hoppas ni slipper fler tråkigheter nu!
  Ha en riktigt fin tisdag!
  Kram/Lena

  ReplyDelete
 10. Å herregud vilken otur med vattnet. Hoppas verkligen att golvet torkar och att ni slipper slita med det igen. Jag ser verkligen i fram i mot när ni öppnar. Jag kommer bli stammis :)
  Kramar

  ReplyDelete
 11. Ja..det er nesten alltid slik med prosjekter at en får seg noen overaskelser.Men det ordner seg nok...at the end its sunny:)
  klemklem

  ReplyDelete
 12. Guuuud,vad tråkigt.Hoppas verkligen att ni inte behöver bryta upp golvet.Håller tummarna.;)Kramar Ulrika

  ReplyDelete
 13. Men åhhhhh Petra vilken otur ni haft:( Det räcker väl med allt jobb ändå. hoppas hoppas nu att det löser sig till det bästa.
  Så härligt med dessa leveranser :) Kan tänka mig att det ät som julafton när ni öppnar dem.

  Bamsekram fån mig

  Viveka

  ReplyDelete
 14. Ja du Petra!
  Du och Ingela är ordet FANTASTISKA personifierade. Ni är helt otroliga på alla plan. Jag skulle vilja ha lite gnista från er. Kan man få det tro? Och du det är så sant efter regn kommer sol. Det skall bli så kul att komma när ni öppnar. LÄNGTAR TILLS DESS!
  Kramen Kicki

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra