Thursday, April 26, 2012

Magiska Blommor!

Hej Hopp!
Japp, vad vore livet utan blommor? 
Jösses så tråkigt. Jag verkligen älskar blommor och gärna i MASSOR.
 Idag delar jag med mig av andras bilder som jag har haft sparade i mappar på datans skrivbord. 
Temat för dagens lilla inlägg är blommor. Bara för att de är så härliga och ja faktiskt lite magiska.
Så jag tänkte dela lite text om blommor som jag tycker är mysigt vettande... 
 När jag skulle plugga så omgav jag mig med citrusdofter, 
sen vid tenta dags så kan du också blöta en liten duk med doften, för att erinra om vad som tidigare har lästs. Fiffigt va! 
(Citron: Revitaliserande och upplyftande. Den här eteriska oljan är rik på antioxidanter. Citron är också   koncentrationshöjande och mentalt uppiggande.)
I badvattnet
 Jag droppar ca 8 droppar lavendelolja i ca 1 matsked flytande honung, man kan även smälta lite honung. Sedan häller jag det i badvattnet och ligger och njuter. Vilket härligt avstressande kvällsbad det blir, prova jag lovar att det fungerar.
Lavendel : Både upplyftande och lugnande. Bra malmedel. Den mest mångsidiga oljan av alla.
Olika dofters betydelse för din kropp: 
Jasmine  Verkar uppiggande på humöret. En sexuellt stimulerande olja.
Kamomill  Lugnande och kramplösande. Inflammations hämmande.
Bergamott  Antiseptiska egenskaper. Verkar upplyftande på sinnet. En doft som avskräcker katter.
Sandelträ  Har en djup, mjuk träartad doft som är mycket lugnande. En manlig doft.

 Det finns många olika metoder och läror för att färgsätta sitt hem. En som inte är fullt så vanlig, är att använda färgerna på samma sätt som man gör inom så kallad färghealing. Där använder man färgernas kraft och energi för att påverka hälsotillståndet, både fysiskt och psykiskt. Vare sig du tror på färgernas läkande förmåga eller inte, är det spännande läsning.
Det kan ibland räcka med att ta in färg i blommor och testa.
 RÖTT står för mod och frigörelse, passion och spänning. Rött är fullt av energi, både positiv och negativ. Ett sovrum i rött blir kanske inte så lugnande - men i gengäld kanske fullt av passion?
 Ta in lita röda rosor i sovrummet vet ja!
ORANGE står för vänskap och fest, fart och envishet. Den sägs lindra sorg och rädsla, men den är också en splittrande färg. En orange fasad på huset är kanske ingen bra idé om man vill undvika skilsmässa? Nu vet jag inte om en organefasad är så där fasligt snygg oavsett om man är singel eller ej..
GULT är vetenskapernas och intellektets färg. Den sägs bättra på både humöret och självförtroendet och ge mod att fatta snabba beslut. Vem vet, kanske blir studieresultaten bättre om tonåringen får lite gult i sin plugghörna?
 GRÖNT står för harmoni, pålitlighet och förståelse. Grönt lär också vara bra för affärerna och motverkar trötthet. Kanske ska du be chefen om en grön fondvägg på jobbet? Nä, skämt och sido men lite levande blommor gör susen.
BLÅTT ger vila, svalkar och lugnar. Det är även kontemplationens och sanningens färg. Om barnen ofta drömmer mardrömmar kanske en blå vägg kan ge bättre nattsömn? Eller plocka in lite blå accenter och blommor!
LILA är en färg som förknippas med präster, musiker och målare. Den utstrålar trygghet och andlighet men kan ha en deprimerande inverkan om den används för mycket. Vill du motverka det negativa kan du balansera med guld. Kanske en tung guldram kan göra underverk i det rum där du har lila accenter?
  
SVART är inte så vanligt i inredningssammanhang, åtminstone inte på stora ytor. Svart används inom färghealing bland annat för att stärka självdisciplinen. Ett svart kylskåp kanske inte är någon dum idé?
 Hihihhi
VITT har länge varit en populär inredningsfärg. Men enligt principerna för färghealing är det inte så lyckat med alltför mycket vitt, egentligen är det inte bra att ha för mycket av någon färg. Men att ha vitt som bas är alldeles utmärkt!! Genom accenter i passande färger kan du uppnå precis den effekt du vill och även byta accentfärger efter humör och behov.
 Färgtolkningar

Vit och svart: Yin och Yang


Turkos Kunskap


Rosa Kärlek  ljus-människokärlek
 Mörk-universell kärlek


Brun Naturkärlek-  för mycket - problem

Silver eller grå Länken till andevärlden


Guld Framgång


Röd Fysisk aktivitet, energi, passion


Orange Känslighet och medkänsla


Gul Personlig kraft, mental aktivitet


Grön Förnyelse, healing


Ljusblått Kommunikation, kreativitet


Indigoblått Intuition, clairvoyans


Lila Kontakt med högre världar, klarhet
Här följer lite om vad färgerna kan hjälpa dig med.
 Den röda färgen stimulerar nervsystemet och sätter fart på förnyelsen av blod- och hudceller. Starkt energidrivande färg. Rött gör dig synlig, men kan också öka aggressiviteten omkring dig. Kan egga upp dig, väcka intresse och göra dig varm. En ”spännande” färg. Rött är också en animalisk blodfärg som representerar krig, eld, vrede och fara. Färgen är unik i sin påstridighet och livskraft.
Nyckelord är: livsglädje, hopp, passion, entusiasm, värme, kampvilja, kraftfullhet, styrka, hetta, impulsivitet, temperament, hot, vrede, överflöd, eld, ilska.
Hjälper dig att: Få mer energi och ork, få ett mer passionerat kärleksliv, bättre blodcirkulation, bli mer självsäker och modigare.

 Färgen Rosa, står för ovillkorlig kärlek, förmågan att älska förutsättningslöst. Rosa kan framstå som en lite ”mesig” färg, men är i själva verket mycket stark. Experiment i USA har visat att rosa har en bra inverkan när det gäller att lugna ohövliga och aggressiva fångar. Rosa är en ”feminin” och ”icke-hotfull” färg. Står för kvinnlig intuition och värme. Tar fram sinnligheten och romantiken.
Nyckelord: framgång, belåtenhet, kärlek, vördnad, moral, romantik, kvinnlighet.
Hjälper dig att: Lugna ner dig, stärka immunförsvaret, bli mer kreativ, släppa rädsla, vara ljuv.
 Orange får dig på gott humör och uppmuntrar till kommunikation. Det är också en läkande färg. Färgen står för livsglädje och livsnjutning, men kan också göra dig obeslutsam och hysterisk. Orange påminner om röd, men är inte lika aggressiv i sin framtoning. Är också en andlig färg som t ex bärs av buddistiska munkar.
Nyckelord är: hänförelse, extas, djup insikt, harmoni, rikedom, vänskap, sinnlighet, attraktion, uppmuntran, stimulans.
Hjälper dig att: Bli på gott humör, få tröst, vara social och sällskaplig, få mer energi, öka kreativiteten.
Gul är en universell solsymbol. Står för glädje, skratt och kunskap. Är effektiv mot depressioner och tungsinne. Är även bra för kreativiteten och uttrycksförmågan. Gula väggar får dig att känna dig välkommen. Får dig också att prata och tänka snabbare. Studier har visat att gult gör oss vaknare och mer intelligenta. Inom psykologin betraktas gul som en kommunikationsfärg – tänk på telefonkatalogens gula sidor.
Nyckelord är: individualitet, cynism, mental klarhet, viljekraft, förtjusning, sarkasm, intelligens, rädsla, värme, logik, snabbhet, precision, varning, svartsjuka.
Hjälper dig att: Bli mer kreativ, lindra depression och nedstämdhet, ta beslut, tänka bättre och klarare, känna dig bra till mods.
 Grönt: Är naturens egen färg och också den lättaste färgen för ögat att hantera. Det gör att ögonmuskeln inte behöver jobba så mycket. Grön har därför en avslappnande effekt. Den stimulerar också tillväxt och hjälper till att balansera dina känslor. Grönt förknippas med ungdom, hälsa, säkerhet och överflöd. Står även för livskraft. En grön yta skapar automatiskt lugn och harmoni. Vissa ljusgröna färger kan göra oss illamående.
Nyckelord är: ungdom, hopp, drömmar, konstnärlighet, evighet, pengar, fertilitet, healing, harmoni med jorden, känslighet, naturlighet, ömhet.
Hjälper dig att: Stressa av, förbättra minnet, se det positiva i tillvaron, lindra huvudvärk, ta beslut, balansera dina känslor och skapa harmoni mellan kropp-själande.
Blått är skymningens färg. Den ger känslan av lugn och ro. Verkar avslappnande i hela kroppen – är pulssänkande. Blått för också våra tankar till hav och vatten, vilket står för renhet. Vattnet symboliserar även dop, välsignelse och andlig rensning. En svalkande färg. Färgen används också av auktoriteter och kungligheter – för att markera makt. Representerar inspiration och kommunikation. I för stora mängder blått blir man ledsen; Blues är sorgemusik och blå blommor symboliserar längtan. Blått är en välgörande färg för nervösa personer. Bra färg i sovrum för den som har svårt att somna.
Nyckelord är: diplomati, viljekraft, frihet, idealism, tradition, renhet, fred, balans, stabilitet, oändlighet, trösterik, konservativ.
Hjälper dig att: Slappna av, känna stillhet, öka din koncentrationsförmåga, söka dig inåt, kommunicera, sänka stressen.
 En färg som sägs vara bra för det andliga ör den lila. Står för läkande, helande och magi. Den är också lugnande och kan göra dig sömnig. Lila driver bort missunnsamhet och svartsjuka. En stärkande färg. Använd den när du skall hålla tal eller gå på anställningsintervju.
Nyckelord: känslig, intuitiv, ovanlig, osjälvisk, tjänande, individualitet, storhetsvansinne, lidande, sorg, överkänslighet, kunglighet, tro, tillit, tålmodighet, ambition, makt, frid, spänning, helande, andlighet, självförtroende, genialitet, mystik, vilja, religion.
Hjälper dig att: Stilla smärta, få inre lugn, få bättre självkänsla, bli modigare.
En jordnära färg som du kan använda när du har svårt att koncentrera dig är brun. När du vill känna att du har bägge fötterna på jorden. Harmonisk och lugn färg. Brunt är en flockfärg, en camouflagefärg, som förknippas med moder jord och varm trygghet.
Nyckelord: jord, höst, generositet, harmoni, tvekan, neutralitet, osäkerhet.
Hjälper dig att: Fokusera på nuet, bli mer jordnära, känna dig trygg, skapa en naturlig miljö.
 Ljusets färg är vitt som får oss att känna oss avsvalkade och friska. Vitt står för renhet och oskuld. Går att använda vid alla tillfällen, men speciellt för att visa att man inte har några baktankar. Skapar en lugn, sval och sofistikerad stämning. Ett vitt rum kan dock kännas naket och kalt. Obehaglig i längden eftersom den är ansträngande för ögonen. Människor som jobbat i starkt ljus i vita lokaler har fått trötthetsskador och blivit bländade.
Nyckelord: ren, fräsch, äkta, oskuldsfull, befriad, renhjärtad, klinisk, kall, neutral, futuristisk.
Hjälper dig att: Visa att du talar sanning och är uppriktig, vara fräsch, skapa lugn i hemmet.
Innehåller alla färger, men utan ljus. 
Svart representerar sorgen och ondskan, men också det suspekta och förbjudna. Liksom natten rymmer den svarta färgen det vi inte kan se. Genom att klä oss i svart kan vi gömma oss eller verka mystiska. Associeras till universums krafter. Svart kan ge ett hotande eller sofistikerat intryck.
Nyckelord: formell, sofistikerad, mystisk, mörker, reserverad, stark, sorg, negativ, livlös, oenighet, förvirring, förlust, ondska.
Hjälper dig att: Hålla andra på avstånd, bli osynlig, verka elegant. 
färg & blommor
       När du ger bord en blomma: 
Blå blomma: Jag vill vara vid din sida intill döden.
Gul blomma: Du är solen i mitt liv.
Lila blomma: Jag önskar dig all lycka & välgång i livet.
Mörkröd blomma: Jag saknar dig så.
Orange blomma: Jag är din trogne vän.
Rosa blomma: Jag är förälskad i dig & lovar dig trohet.
Röd blomma: Jag räknar dagarna tills vi möts.
Vit blomma: Jag tror på din oskuld & ärlighet.
Röda/vita/blåa blommor:Frieri.
 Vackert va!
 Ja det finns massor att skriva om blommor men nu ska ju detta inte bli någon bok utan ett inlägg på min blogg, ler.  MYSIGT!
KRAM Petra

15 comments:

 1. Såååå underbart vackra bilder!!!! Det är så att man tappar andan!!!

  Kram Mimmi

  ReplyDelete
 2. great photos, places and inspiration. She loves go to your blog

  ReplyDelete
 3. Vackra bilder, som vanligt. Och vilken intressant läsning, får nog läsas om och om igen. Mycket att tänka på och säkert är det helt rätt.
  Tack! :)

  ReplyDelete
 4. Helt fantastiska bilder!
  Sååå vackert!!

  Kram Tina

  ReplyDelete
 5. Jag håller precis på med balkongfix, så tack för inspirationen... Den kom väl till pass =)
  Ha en fin söndag!

  ReplyDelete
 6. Underbara blommor - tycker vi om!  Trevlig Valborg!
  Kram Eva

  ReplyDelete
 7. Fantastiska bilder. Var har du hittat alla dessa vackra? Kram Lena

  ReplyDelete
 8. Absolutely beautiful photos!

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra