Sunday, May 13, 2012

Lite före och efter...

 Hej Hopp!
Här hemma händer det och ska hända grejer! Så här såg baksidan ut för ett tag sedan. Pust och stön för att den inte ser sådan ut längre!!
 Idag ser det ut så här, ja inte riktigt klart men det börjar ju att arta sig...
Men Vad händer nu då? 
Jo, ni som följt mig riktig länge vet ju att det finns en hel del historier om vårt hus. Hur som för att göra en oändligt lång historia kort: Vi köpte ett inte helt färdigbyggt hus av ett par som vart så osams under bygget av deras dröm hus. Vi trodde oss vara smarta då de ville sälja snabbt, med dolda fel och inte ville de ens prata med varandra... Jaja, dolda fel var det ju en heldel. 
För att ta några av alla exempel på saker vi upptäckt så har vi bytt tak, el, blåst ur och gjort om grund och vind, rivit ur två rum var av ett var badrummet osv... Ja vi har egentligen byggt om huset som inte ens var några år... Dyr läxa. 
 När vi väl var klara med allt och hade gjort besiktningar och dylikt så tänkte vi PUST så skönt. Nu kan det ju verkligen inte finnas något mer! Vår dröm hade länge varit att bygga ut huset då vi trivs i området  och med huset men det var lite litet. Vi beslöt oss i vart fall för att bygga ut.
(Ja ni ser ju utbygget på de två första bilderna). 
När det skulle byggas till upptäckte snickaren något mycket märkligt,
jaha då var det väl också så att det var fel med hela huspanelen. De hade helt enkelt struntat i att sätta den som man ska, så att det blir ventilation. Så nu är det alltså bara till att bryta ner och byta ut HELA panelen på huset som vi målade för si så där 5 år sedan... 
Men nu kan det verkligen inte vara något mer fel för nu har vi banne mig gjort om ALLT!
Vi skulle kunna varit med på Fuskbyggarna hur lätt som helst och de skulle inte tro sina ögon inför allt.  
Värst är att vi var så oförstående med att gå med på detta med dolda köp. Alla kostnader för fel har vi ju själva fått bekostat. Så ett starkt tips är: Om du är 20 år när du köper ditt första hus LYSSNA PÅ ALLA RÅD DU KAN FÅ och KÖP ALDRIG MED DOLDA FEL! 
Tack och lov har vårt förhållande och övrigt gjort att vi fixat denna situation. 

Och ja, när vi ändå är igång här så ska det få bli veranda i detta soliga hushörn, mer kommer om detta! 
KRAM Petra

3 comments:

 1. Åh vilket härligt burspråk! Älskar verligen fönsterspröjsen!! Nu kommer jag tjata ännu mer på min gubbe om en liten glasveranda!

  ReplyDelete
 2. Men vilken otur ni har haft. Förstår att ni var ivriga och så unga. Men ett fint hus har ni.
  Kul att ses i dag. Pajen var god.

  Kram

  ReplyDelete
 3. Åh vad roligt att få renovera om =) Skulle också vilja göra det men jag bor i hyreshus..så det går tyvärr inte..men i framtiden så =) Lycka till och det kommer att bli så bra när det är klart..Kram Nadja

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra