Tuesday, August 21, 2012

Up and Downs

 Hej Alla Vackra Sommarblommor där bakom andra sidan skärmen! 
Hoppas att ni har det gott och att de allra flesta av er kommit tillbaka till jobbet utvilade och glada.
Här har det som ni märkt inte duggat tätt emellan mina inlägg.
Livet har ju sin up and downs.
Jag får ofta "påhoppningar" om att inte vara så privat på bloggar eller fb.
Mest av folk som så klart bryr sig om mig, andra kan ju faktiskt bara strunta i att läsa.
Hur som jag kommer fortsätta att blogga på det sättet jag gör därför att det är det jag trivs bäst med.
Jag är också den "typen" av människa som oftast skriver eller pratar mycket, och har det som behov om jag exempelvis är ledsen. 
 Oooppsss, lite plump är jag också i bland för nu medans jag sitter och skriver så slår det mig att mina foto val kanske är ganska illa valda när man ska tala allvar och om livets baksida...
Men då får jag väl i och för säg vända på det, titta på bilderna om ni vill njuta av det goda livet och skit i texten eller ta båda delarna så det väger jämnt upp.
Denna sommar har hur som helst haft sina prövningar på mig privat, lika bra att tilläga att det är privat för min och Ingelas ljuva butik har inte med det att göra. För den är verkligen en fröjd i mitt liv.
 Jag har helt enkelt haft lite otur och orättvisor emot mig denna sommar.
Ja, ni vet i bland prövas man. Fast kanske lite väl hårt.
Så kändes skönt att skriva det och vill också skriva det med syftet att vissa att jag precis som alla andra där bakom skärmen också bara är en av os vanliga dödliga. 
Ibland kan det ju på bloggar verka så bekymmers fritt och perfekt.
Vilket det ju givetvis inte är hela livet, men jag har ingen lust att fota damtussar, legohögar, obäddade sängar och överfyllda tvättkorgar - Det är ju inte direkt så inspirerande.
Men hur som nu till sak, jag har ett litet citat som kommit till mig under sommaren och 
det vill jag gärna dela med er:. 
 "Never be ashamed of a scar. It simply means you were stronger than whatever tried to hurt you"
 Ibland tycker jag att så små enkla citat eller meningar kan ge så nytt perspektiv på saker och ting att man lättar helar sig själv. 
 Hur som haver har jag ju gränser när det gäller det privata även om det kan tyckas tvärt om i bland.
Så varför jag ser min sommar som mer downs and ups beror på fler faktorer och tillhör det som är för privat. Vill bara att ni ska veta att det kommer vara varierande mängd inlägg här ett litet tag,
jag är mänsklig, jag tror ändå att vi alla får den hjälp vi behöver om vi bara tittar och lyssnar lite mer uppmärksamt.  
 Ja, det kanske vart konstigt och mycket för endel, men som sagt vi är alla olika och tur är väl det.
KRAM Petra E

6 comments:

 1. Lagom är bäst vad gäller det privata tycker jag. Viktiga att ha det privata just privat enligt mig iallafall! Efter regn kommer solsken : ) Vinet ser mycket gott ut kram Sofia

  ReplyDelete
 2. Påhopp om det privata har jag med fått ang min blogg.. Men du.. Det bryr jag mig inte om.. För just det som JAG tycker är allt för privat det skriver jag inte, det andra skriver jag, det jag vill dela med mig av =)
  Och så tycker jag alla skall göra, skriva det de själva vill dela med sig av, det kan ingen annan bestämma.. Så fortsätt på det sätt som du känner är bäst för dig..

  Ha nu en fin fortsatt tisdag..

  Kram Mia

  ReplyDelete
 3. Kära Petra!
  Jag tycker att det alltid är lika roligt att läsa din blogg. Och det där med privat liv ja det säger ju namnet. Jag har aldrig förståt det där med att lämna ut sig helt i cyber världen.. Nej fortsätt som du gör! Det gillar iallafall jag. Må så gott.
  Kram mia

  ReplyDelete
 4. Hej!!
  Vill bara tacka för att du kan vara personlig och mänsklig. En del är så rädda för det som sker och har skett, men har det skett så är det ju en del av livet och vissa av oss behöver ventilera det och vi gör det på olika sätt. Likväl som man respekterar dem som inget säger så får de respektera de som vill säga…
  Ha det så bra och sköt om dig!
  Kramar Anna

  ReplyDelete
 5. Man är inte mer än människa. Ups and downs tillhör ju. Annars vore det konstigt. Hoppas det lutar mer till ups hädanefter :)

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra