Thursday, March 14, 2013

Ljuva Bröllop

 Hej NI Fina!
Nu till något som jag verkligen gillar! Bröllop! 
Hade jag bott i en större stad eller kanske i ett annat land så hade jag helt klart försökt att göra en karriär som bröllopsfixare. Det är verkligen något alldeles extra med bröllop oavsett om det är ett litet, stort, påkostat, kyrkligt, borligt eller ett bröllop med tema så är det ju alldeles magiskt och för det allra mesta en dag som är magisk för många!
Här visar jag därför lite bilder som jag tycker är inspirerande när det gäller bröllop. Se bara här nedan där de blivande gifter sig på en åker och gästerna under akten får sitta på dessa charmiga balar.
Blombuketten är något annat som är så där magisk även den är vacker stor som liten, blomstrande som grön, enfärgad som mångfärgad alltsammans beroende på vem det är som gifter sig så klart! 
 Bröllopstårtor, skulle ju kunna göra ett inlägg bara om det egentligen...
 ... detsamma när det gäller brudens klänning så klart, det finns ju en uppsjö av underbara bröllops klänningar och jag skulle kunna gifta om mig minst en gång i månaden bara för att få bära alla vackra klänningar som finns, ja, med samma man då så klart! Fniss!
 Det är ju synd bara att det skulle kosta alldeles för mycket, ler. 
 Charmig detalj till bröllops middagen. 


 Men den charmigaste och vackraste detaljen är ändå kärleken.
 Lokalen för bröllopsfesten är ju också något som jag skulle kunna göra tusen och åter tusen variationer på, tänk så skoj!!! 
 En av viktigaste aspekterna, som jag ser det, är att bröllopet känns personligt och präglas av de som gifter sig! Något som jag verkligen tycker är charmigt är när det finns lite humor inslag.
 Något som jag "ångrar" när jag gifte mig för tio år sedan, det är att vi inte satsa mer på fotografier.
Vi gick till en "vanlig" fotograf och tog sådana där klassiska bröllopsfoton. 
Men när vi gifte oss var det inte alls så att mycket var särskilt planerat egentligen, vilket är konstigt för att vara mig, ler. Men vi var så där tok kära så vi brydde oss ärligt talat inte så mycket om allt som skulle arrangeras, vi tog liksom första bästa av allt. Och det var så klart vackert och bra det också men så här i efterhand så hade jag kanske önskat att vi hade tagit oss mer tid för att göra det mer personligt. 


 Titta här, hur charmigt och fränt är det inte att hon valt just dessa skor till denna dagen, skulle gärna vilja vetat historien bakom det.
 Nu var jag väldigt nöjd med mina bröllops skor men visst är väl dessa bara ssååå tjusiga! Hur mysigt och vackert är inte detta då? Att sätta personlig prägel på brudbuketten genom 
att fästa små ramar med fotografier på dem som står en nära! 
Nu vet inte jag alls historien bakom dessa bilder då jag tyvärr saknar källa, men ett vackert sätt att låta dem man saknar eller som inte längre finns med hos oss, ändå vara med kan ju vara genom att göra just så här. 
Något annat som också går att göra på många olika sätt och som är så vackert , det är ju själva inbjudningskorten. Jag tycker det är charmigt om de får indikera färg och andra övriga teman om man har några. 
 Kram/ Petra  E

10 comments:

 1. Ha en riktigt fin torsdag!
  Kram/Lena

  ReplyDelete
 2. Men...ÅÅÅH...e det ni på nedersta bilden?...Sååå fin bild!
  O alla andra med för den delen...
  Ha en härlig torsdag!
  Kram Git

  ReplyDelete
 3. Underbara bilder, bröllop är det finaste som finns, dop ligger mig dock mycket varmt om hjärtat! Jag ångrar också att vi när vi gifte oss för 12 år sedan att vi hade lagt ned mera fokus på fotografering. Vi har nästan inga kort alls!
  Ha en fortsatt trevlig torsdag!
  //Kram Amie

  ReplyDelete
 4. Åh bara så underbara bilder.Ha en skön torsdag fina Petra.Kramar Rita ♥

  ReplyDelete
 5. Men herregud så tjusiga bilder du visar...vilken inspiration!!!
  Ha de gott !!!
  Kramisar från bia

  ReplyDelete
 6. Hej Petra!

  Tack för rara kommentarer hos mig. Vilken fin blogg du har. Fylld med härlig inspiration. :)

  Sköt om dig!

  Kram Lotta

  ReplyDelete
 7. ojdå vilka fina bilder du visar....
  Kunde också tänka mej ett nytt och mera "planerat" bröllop ;)

  Men mitt stora hopp finns hos sonen, där finns möjligheten att ordna ett ljuvligt romantiskt country-wedding..... om jag får bestämma ;)))

  Ha det bra
  Monica

  ReplyDelete
 8. Åhhhh, vilka underbara bilder fyllda av inspiration! Jag vill gifta mig igen :)

  ReplyDelete

 9. Your blog is very impressive and have the useful information it is really caught my attention.


  great work

  تصميم مواقع

  good job Beautiful! :)

  حراج السيارات

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra