Tuesday, September 03, 2013

En saga

Hej Ni Sköna Bönor!
Ja, nu närmare det sig lördag när jag och min man ska förnya våra löften. Vilken otur vi haft kring detta med diverse saker kan jag säga. Pust. Tältet vi köpte dyrt, ett stort party tält där vi skulle äta maten efter och ha festen, det gick totalt sönder bara några timmar efter att vi ställde upp det. Jösses, vilket tråkigt tjafs det är med det företaget nu! Kan ju tycka att om man köper ett tält som ordinarie kostade 8000:- så ska det hålla för en natt med regn…. Men icke sann icke och jag kan lova att de har inte varit ett dugg trevligare när vi har berättat att det är viktigt att reda ut allt detta innan lördag för vi har ingenstans att hålla vår middag och fest annars. Tror du de brytt sig?? Och det är ju ändock bara just därför vi köpte tältet!! Nej, fy f*n för otrevlig folk med dålig service mind!! Det är inte precis så lätt att bara hitta nytt tält för 35 personer på några dagar! Vi lyckades hitta ett företag som skulle kunna greja det men de ville ha 5000:- och det hade vi väl på något vänster fått fixa om det inte vore för att vi beslutade att göra något annat…. Efter mycket kånkande och bärande har vi nu tömt vår matsal/allrum och kan duka upp för 35 personer där… Ja, finns hjärterum så finns skärterum för att slita på en gammal divis. 
Men glöm att jag tänker behålla det där tältet, det har verkligen inte hållit något av vad det utlovat sig för att hålla. Nej, jag ger mig inte förrens vi fått våra pengar tillbaka och så kan de ta sitt plockepin tillbaka. Det är så jobbigt med allt detta tjafs och bråk bara, och att hålla på och ringa och maila fram och tillbaka hela tiden. Dessutom blir man ledsen när de inte kan bete sig när man inte själv gjort något fel. Men nog om det nu, alla bra sagor har tråkiga inslag. Och jag säger saga därför att det lite lite är undertonen på vårt tema, vi har nämligen gjort ceremonin för de nya löftena så personlig som vi bara kan. Vi hade en önskan om att någon som stod oss nära kunde skriva en livsberättelse om våra liv och hur de sammanflätades och lite om dem, fast på ett symboliskt sätt och med hjälp av mytologiska figurer/ sagofigurer beskriva och berätta om oss och vår kärlek. Detta för att framförallt jag är barnsligt förtjust i sagor och gillar det lite symboliska. Så min moster tog sig an att skriva vår livsberättelse som kommer läsas upp i början av ceremonin. 
För att knyta an tillbaka till detta med sagornas värld vid middagen har vi valt att ge en gästgåva i dessa super söta presentaskar! Visst är de gulliga!!? Passar jätte bra ihop med färgtemat vi valt som går i vitt, beige, champagne, guld, silver och rosa. Dessa fina presentaskar fann jag på webbutiken Happy Hair som också hade mycket annat fint för ceremonier, bröllop och fester av alla dess slag. 
Nej, nu ska jag sätta mig och skriva lite inköpslistor så att jag inte missar något. Ha en skön dag!
KRAM/ Petra E

5 comments:

 1. riktigt tråkigt med tältet. Men det kommer säkert bli en jätte fin sermoni.
  Ha en bra dag
  Hanna

  ReplyDelete
 2. "Skärterum" med sk var lite too much för mig hi, hi! Här kommer komihågvers för orden som stavas med stj: Det är lättare att stjäla en stjälk än att stjälpa en stjärna med stjärten. Verkligen förargligt med tältet! Hoppas ni lyckas med att få tillbaka pengarna för det! Lycka till med festen!

  ReplyDelete
 3. Åhh, vad tråkigt! Förstår att du var "gaaaalen"! Hoppas allt ordnar sig och lycka till!

  Kramar
  Petronella

  ReplyDelete
 4. Så trist med tältet men er dagen kommer bli magisk!
  Ha en riktigt härlig onsdagkväll!
  Kram/Lena

  ReplyDelete
 5. HIhi ja du Agneta det kan jag hålla med om, även om jag stavar som en kråka så brukar det inte vara så illa… men är jag lite stressad (som jag ofta är…ler) då kan det bli lite galet men jag skulle behöva ett gäng med kom i håg verser och ett kom i håg… hihi

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra