Wednesday, December 25, 2013

Jul kul

 Hej Ni Vackra!
Jag hoppas att ni alla haft en underbar jul och att ni fått vila era hjärta, hjärnor och kroppar.
Själv gjorde jag en riktig kovändning. Vi har alltid haft julen hemma hos oss och hela huset har varit fullt med nära och kära. Det har varit otroligt härligt på alla sätt och viss. 
Men självklart också liten stressigt efter som jag tyvärr är en sån där person som vill att allt ska vara perfekt… eller ja kanske inte perfekt men jag ställer höga krav på mig själv. Helt i onödan, för det är ingen som kräver av mig att det ska finnas precis ALLT på julbordet, massor av julklappar som är så omsorgsfullt inslagna att man knappt vi öppna dem, en dukning som är bättre än nobelmiddagens osv…
Men jag tycker att det är så skoj! 
 Dock har jag under senare delen av året fått en hel del nya utmaningar inom mitt jobb, detta har varit mycket utvecklande och skoj, Men det har också fått mig att prioritera annorlunda. 
Så dagen innan jul sade min fina moster till mig.
- Nej, Petra. Vi flyttar allt hem till mig i år.
Och ja, det gjorde vi. Det var verkligen jätte mysigt och plötsligt hann jag också med att fira jul, ler. 
Jag har så klart firat jul varje år men jag hann att sitta ner och njuta. Tidigare har jag varit en sådan värdinna som hela tiden sprungit runt och servat med allt möjlig och så vips så har julaftonen varit över. 
Kanske låter det allt märkligt men för mig var det härligt!
Men att få duka vackra bord, det bara måste jag, ler. Så självklart tog jag med mig servetter, bordspynt och annat smått hem till min moster…. hihi Idag kommer exempelvis min lilla syster med sin man hit, så då kommer jag duka upp bordet för måltid såklart. Men hm… ingen mer julmat för vår del. Det kommer att bli tacosrullar. MUMS
Så nu är det kanske dags för mig att röja lite här hemma, för trots det att vi nu inte var hos oss igår så har det på något underligt sätt ändå blivit stökigt här hemma…. 
Men just det, från det ena till det andra. Jag har som jag nämnde i tidigare inlägg fått ett nytt jobb och därav så hinner jag inte blogga lika mkt. Men jag hinner så klart med mitt Istagram så missa inte att följa mig där, romatiskahem 
HA en fin dag! PUSS PUSS!!
/Petra

7 comments:

 1. May the spirit of Christmas bring us
  love, hope and peace!....love you !!!..thanks for your friendship !!!....xxx !!

  ReplyDelete
 2. Liebe Petra,
  Ich wünsche Dir im Kreise deiner Lieben ein wunderschönes, gemütliches Weihnachtsfest und einen guten Rutsch, Gesundheit und Glück fürs Jahr 2014. Ich freue mich schon darauf auch im nächsten Jahr wieder einiges auf deinem Blog miterleben zu dürfen.
  Viele, herzliche Grüße aus der Windmühle
  Iris

  ReplyDelete
 3. Vackra och stämningsfulla bilder! God fortsättning :)

  ReplyDelete
 4. Otroligt vackra bilder. Det ser riktigt mysigt ut. Och så härligt med takhöjden.
  Hoppas du haft en fin jul.

  Kram Minnelie

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra