Hej Hopp!
Idag blir det ett inlägg i chokladens tecken.... hihi
Har under den senaste månaden hunnit med att testa lite olika varianter av kladdkaka, tänkte dela med mig av recepten. Det först som kommer fick jag av Anna på jobbet och jag säger bara MUUUMMSS; Tack Anna!
Kladdkaka med After Eight
Det här behövs till 10 bitar:
2 ägg
1 1/4 dl strösocker
100 g mörk choklad
5 After Eight-bitar
100 g smör eller margarin
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnera med:
vispad grädde
jordgubbar
After Eight
Ugn: 200°Gör så här:
1. Vispa ägg och socker poröst. Bryt den mörka chokladen i bitar, och smält i vattenbad.
2. Lägg i mintchokladen och smöret i bitar och låt smälta. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
3. Vänd ner chokladblandningen och rör om till en smet. Häll i en smord form med löstagbar kant och grädda i 15 minuter.
4. Låt stelna i kylen och garnera
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
10 st Digestivekex
0.5 dl mixade Digestivekex att bröa formen med
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
10 st Digestivekex
0.5 dl mixade Digestivekex att bröa formen med
1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med Digestivekross.
3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass
2 ägg
3 dl strösocker
100 g smält smör
2 tsk vanljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 dl pinjenötter
100 g mandelmassa
3 dl strösocker
100 g smält smör
2 tsk vanljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 dl pinjenötter
100 g mandelmassa
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Rör i smält smör.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.
4. Rosta 3/4 av pinjenötterna i en torr stekpanna.
5. Rör i de rostade pinjenötterna i smeten och riv i mandelmassan.
6. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten och häll i smeten.
7. Baka kakan i cirka 20 minuter i 200 grader varmluftsugn.
2 st ägg |
2 dl strösocker, ca |
150 gram smör |
5 msk kakao |
1 tsk vaniljsocker |
1,5 dl vetemjöl |
1,5 dl marshmallows, mini 1. Sätt ugnen på 150 grader och smält smöret i formen. 2. Blanda ägg och socker med en trägaffel. 3. Smält smör och låt det svalna. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Häll i smord, bröad form. 3. Grädda ca 20 minuter och lägg i marshmallows. Grädda ytterligare 5-8 minuter. (kakan ska vara kladdig) Dekorera med ytterligare marshmallows. (bilderna i dagens inlägg kommer från nätet). KRAM Petra |
Mums vad gott :) Tack för recepten!
ReplyDeleteHa en fin kväll kram Susanne
Ohhh...chocolate...I like that so much!
ReplyDeleteHave a nioe weekend! Warm regards, Ingrid
Oh my god this looks so delicious!!!! Yummi I really got hungry now ;-)))) Hugs Yvonne
ReplyDeleteJisses vad sugen jag blev nu!
ReplyDeletemmm... och choklad... som jag är så himla svag för :)
Kram Maria
Dette så fantastisk godt ut, må nok prøves:))
ReplyDeleteHa en flott helg!
Klem
Hello anna
ReplyDeleteYammie yammie i love choclate............can you bring some over here???................i'am tiered i have worked today...............and no cooking for me tonight !! so please...............have a good weekend hugs Ria
Alla recept låter underbart gott. Måste jag testa någon dag.
ReplyDeleteKram Sarah
Åh underbara värld, TACK så mycket! Gick senast i dag och funderade på att jag ville ha något nytt recept på kladdkaka! Bugar och bockar av tacksamhet! =)
ReplyDeleteKram Dessie
Oh wow that looks scrumptious!
ReplyDeleteOj, oj vilket farligt inlägg för en gottisgris som mig ;)..
ReplyDeleteMåste prova flera av recepten!!
Tack!
Kramis Sanne..
Hej Petra!
ReplyDeleteVad bra att jag tittade in här hos dig idag och hittade så härliga och smarriga recept på olika chokladkakor! De måste jag prova. Man kan aldrig få för många recept på goda chokladkakor och man kan aldrig få nog av choklad heller.
Ha en underbar och solig söndag!
Kram/Maria
oj,her var det masse fristende for meg som elsker sjokolade,nam nam.å med oppskrifter blir alt perfekt,
ReplyDeletetakk goe Petra.
god natt klem fra sylvia
Men jisses vad mycket goda recept. Det kommer att provas något av dom eller flera av dom.
ReplyDeleteKram Mamma C
Så mycket gott. Hur ska jag klara det här som är totalt chokladtokig;)
ReplyDeleteha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis
De där kom i perfekt timing! Vi skall baka jag och dottern, vi skall ju ha fik nu när vi bygger ut butiken. Vi satt och spanade lite recept igår men det gick trögt. Nu får vi nog testa dina de ser härligt goda ut.
ReplyDeleteTack för tippset!
Kram Helen
Men, oj då... Här sitter jag uppkrupen i sängen och bloggar runt lite. Snart är det dags för söndagsfrukost med kokt ägg, skinksmörgås, kaffe, juice mm - så ser jag dina frestande bakverk här och känner hur sugen jag blir. MEN, nu får det bli frukost först. Annars skriker nog magen kan jag tro *ler*
ReplyDeleteHa en fin söndag Petra!
Kram kram Mia
Dear Petra,
ReplyDeletehmmmm - it looks soooo delicious - I'm such a sweet little mouth - many thanks for your recipes - I wish you a nice sunday - hugs - Ruth
Bilr såååååååååååå sugen!!!
ReplyDeleteDet är ju så gott med choklad, alltid bra med nya recept!!!!
Kram Kram Malin
MMm, så godt ut!! Håper du har en fin søndag, Petra!! Gleder meg til den nye boken deres kommer!! Kram
ReplyDelete