Monday, December 15, 2008

En bra dag helt enkelt!

Hallå!
Hoppas att allt är fint med er alla, själv har denna dag varit toppen. Massor av snälla kommentarer i det förra inlägget om mina säckar som givetvis gjorde mig jätte glad. En intressant förelässning om med gästföreläsare som arbetar som Personligt ombud och sedan avslutade jag kvällen tillsammans med min Kusin då vi klädde hennes julgran. Ska försöka hinna med att fota den så att ni får se den blev jätte mysig. En vit gran (då menar jag hel vit med massor av silver och glitter, så tjusigt!)
Annars så har jag inte hunnit med så värt här hemma, jag har ett hmprf... ja data/arbetsrum som just nu ser ut som; Hej kom och hjälp mig! Där inne har jag travat massor av pyssel och "måste" grejer på stora högar... Men tja det kommer väl det med.
En liten gran har jag dock hunnit med att äntligen flytta in i mitt köksfönster. Tycker det är så fint att ha i glasvas så att man kan se rötterna. Men jösses vilket jobb det var att få dem så pass rena att inte vattnet vart smutsigt. Men jag tycker det var värt sin möda.

Sen så tänkte jag att det var dags att dela med mig av ett av de skämtmail som kommit min mailbox tillhanda (Tack, Sofia). Dock, är historien inte fullt så rumsren så hoppa över den om du har lätt för skavsår i öronen.
En liten pojke frågar sin far:
- Far, jag ska skriva en uppsats i skolan, får jag ställa dig en fråga?
- Självklart min son, fråga på!
- Vad är politik, far?
- Tja.... i politiken finns det
5 folkgrupper: 1) befolkningen
2) regeringen
3) den ekonomiska makten
4) arbetarklassen
5) landets framtid
- Jag förstår inte far... kan du förklara det för mig?
- Ok, jag använder vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet, alltså är jag den ekonomiska makten. Din mor administrerar och använder pengarna, hon är alltså regeringen. Vi ser efter dina behov, du är alltså befolkningen. Din lillebror är landets framtid, och hans barnflicka är arbetarklassen, förstår du det, min son?
- Mer eller mindre...
Om natten vaknade den lille pojken av att lillebrodern grät. Pojken gick upp för att se vad det var som var fel, och han upptäckte att lillebror hade bajs i blöjan. Han gick in till föräldrarnas sovrum där modern sov tungt. Så han gick till barnflickans rum, men genom nyckelhålet såg han fadern igång med att klä av barnflickan. Eftersom de inte reagerade på att han knackade på dörren, gick han tillbaka till rummet och sov vidare. Nästa morgon sa pojken till fadern:
- Nu tror jag att jag förstår vad politik är!
- Strålande, min son! Försök att förklara det för mig med dina egna ord.
- Jag tror att det är såhär: Medan den ekonomiska makten knullar arbetarklassen, snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad, och landets framtid står i skit upp till halsen!

Hihhi, ja lite skoj var den väl allt! Ha det nu riktigt gott. Kram På Er! /Petra

5 comments:

 1. hej! det var roligt,jag gillar din humor. Det har jag tyckt om från dag ett när jag öppnade din blog.
  Tack får berömmet hos mig. STORT kram Dadda

  ReplyDelete
 2. Hej, vilken fin blogg du har! Kul att ha hittat hit!//Kram Linda

  ReplyDelete
 3. Den var bra! Riktigt bra. Härligt att få börja dagen med ett skratt.
  Tack för det.
  Kram Helen

  ReplyDelete
 4. Hahaha!!
  Ja, den var bra! Gillar lite tokiga historier!

  Ha de gott nu!
  Kram! Iréne

  ReplyDelete
 5. Den var gööörbra Petra!!!!

  Kraam E-K/noll54

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra