Wednesday, December 17, 2008

Hej mitt vinterland...?!

Hejsan!
Allt väl med er? Nu närmar sig julen med stormsteg. Men snyft, nyss var det snö och nu är det alldeles grönt på marken.... Visst skulle det ju vara otroligt vackert med en vit jul!? Men julen lär ju komma oavsett eller hur? Hoppas att ni tar det så lungt det går ändå. Själv ska jag inhandla lite för julbordet idag (nötter, drycker, potatis, rödkål, rödbetssallad, ostar... ja allt som kan handlas i förväg), det skulle vara så himla skönt att slippa den värsta rushen i butikerna.

En del tycker ju om att ha allt i sista sekund och finner en charm med att trängas med andra i någon slags jul panik och handla klappar in i det sista. De tycker liksom att det hör till jul charmen. Jag är verkligen tvärtom, här har allt varit förberett hela december. Tycker det är så otroligt skönt att få vara precis helt ledig de där dagarna före jul!
Nu till ett av de mail som ramlat in i min box (tack, Marika) tyckte att det var lite skojsigt;
Ett medelålders par från norra USA längtade en kall vinter till värmen och bestämde sig för att åka ner till Florida och bo på hotellet där de tillbringade bröllopsnatten tjugo år tidigare. Mannen hade längre ledighet och åkte ner en dag i förväg.
När han checkade in upptäckte han att hotellrummet hade dator, och han beslutade sig för att skicka ett mail till hustrun. Han missade en bokstav i namnet. Mejlet hamnade hos en prästänka i Houston, som just kommit hem från makens begravning och skulle kolla om det hade kommit e-post med kondoleanser från släkt och vänner. Sonen fann henne avsvimmad vid datorn och läste på skärmen:

Till min älskade hustru. Jag har kommit fram. Jag vet att du är förvånad över att höra ifrån mig. De har datorer här numera, och man tillåts skicka mail till sina nära och kära. Jag har just checkat in. Allt är förberett för Din ankomst i morgon. Jag ser fram emot att träffa dig då. Hoppas din resa blir lika problemfri som min.
P.S. Det är verkligen hett här

Tänkte jag skulle visa er lite mer från sovrummet, endel har mailat och frågat var barnsängen är köpt, den är faktiskt från IKEA. Det så kallade "sängbordet" med fågelburen på är en blompedistal från en butik i Karlstad som heter Sommarlagret. Men jag tycker att det passar utmärkt som nattduksbord.
Nej, nu är det dags för mig att läsa "att möta annolunda uttryckssätt" med Dolfe men den är riktigt bra och borde självklar för alla som ska jobba med människor. Ha det nu riktigt gott så länge. Lovar att jag ska försöka ta lite nya bilder och visa idag. KRAM Petra

9 comments:

 1. Visst är det synd att snön har försvunnit... Det ligger bara lite smutsiga högar kvar här och där, och de gör ju ingen människa glad.
  Så skönt att du har allt färdigt och kan njuta av de här sista dagarna innan jul, jag ska väl se om det kan bli lite ledig tid också...
  Kram
  Marie

  ReplyDelete
 2. Jag är nog som dig! Vill gärna ha klart i förväg så mycket som möjligt. Så man bara kan njuta när själva julen kommer. Det var en charmig berättelse. Så det kan bli! Håller på att bygga om vårat sovrum. Det var ju bra att jag fick se ditt, nu har jag fått lite ideér!
  Ha en mysig dag!
  Kram Helen

  ReplyDelete
 3. Den är så fin den där sängen från IKEA...roligt att IKEA åtminstone har LITE saker som tilltalar oss med denna stilen...

  Kram, Jenny

  <3

  ReplyDelete
 4. WOW...
  For et vakkert barnerom....
  Jeg har kjøpt samme sengen som jeg skal ha på et barnerom, bare den er hvit ;)
  Gleder meg til å innrede ;)

  Klem,Kari

  ReplyDelete
 5. Det är så mysigt att smyga runt och titta på din blogg. Så fina bilder. Är som dig tycker om att ha allt klart så fort det går så att man kan vara hemma och njuta lite i för väg.
  Ha det gott Marie

  ReplyDelete
 6. men så vackert sovrum ni har..
  så fian saker..jag bara stirrar med öppna ögon oj vad allt är fint..
  du va trist med att snö är borta..vår snö låg i 2 dar ..sen försvann den..
  Förresten..vill ni ha fler Jul bilder till boken?

  Kram Anna

  ReplyDelete
 7. Men vet du vad... här uppe i Norrbotten har det blåst och regnat! Det är så halkigt och mycket av snön har farit bort. USCH!!!

  Ja jag tror banne mig jag nästan har allt, som man kan köpa i förväg. Finns inget värre än att stå och svettas i kön =)

  Så otroligt vackra bilder.

  Kram Anita

  ReplyDelete
 8. Vilket mail att få på sin mans begravningsdag! Förstår att hon svimmade!hihihihi
  Läs inte ihjäl dig nu!
  Håller med om att man ska försöka vara väl förberedd inför julen, man kommer alltid på en massa saker i sista stund i alla fall som gör att det blir stressigt och då är det ju skönt om en del redan är avklarat.
  Kramar Anna

  ReplyDelete
 9. Vilka ljuvliga bilder...
  du gör helt rätt i att inte springa o trängas i affärerna som alla andra. Tyvärr jobbar jag som en galning nu- i affär!!! Så jag får verkligen vara med i den värsta rushen.
  Njut av din ledighet nu.
  Kram!

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra