Sunday, December 07, 2008

Måndag och ny vecka!

Hejsan Hoppsan!
Allt gott med er? Hoppas ni haft en trevlig helg. Själv tycker jag att jag fått massor gjort och det är så himla skönt! Jag har läst klart boken Manier och depressioner, firar andra advent, grattat svärfar, besökt Ingela på julmarkaden och fixat det mesta inför min juldukning.... På bilden ovan ser ni jättefina juletiketter som jag shoppade av Ingela.
Köpte även denna underbar lavendelstrut, perfekta gåbort gåvor att ha hemma!

Tänkte bjuda er på en roligt historia som jag fick via mailen, obs inte helt rumsren:
Apotekets nya service-maskin
En dag klagade Lasse till en vän - Min armbåge gör väldigt ont, jag tror jag måste beställa tid hos läkaren. Vännen svarade - Gör inte det! Apoteket har nämligen fått in en ny datamaskin som ställer en diagnos snabbare och billigare än en läkare. Ge den bara ett urinprov så kommer maskinen ge dig en diagnos på problemet och vad du ska göra åt det. Det kostar bara 100 kronor! Lasse tänkte att han hade inget att förlora, så han fyllde upp ett glas med ett urinprov och gick iväg till Apoteket. Han hällde i innehållet och stoppade in en hundring i apparaten. Maskinen började brumma och små lampor blinkade. Efter en liten paus kom en papperslapp fram där det stod:* Du har tennisarmbåge.* Doppa armbågen i varmt vatten.* Undvik tunga lyft och att röra armbågen för mycket.* Du blir bättre efter någon månad. Senare på kvällen tänkte Lasse på hur otrolig den nya tekniken var, och hur det skulle revolutionera läkarsystemet för alltid. Då började han fundera på om det gick att lura maskinen, så han bestämde sig för att prova. I en burk blandade han kranvatten, urinprov från hunden, dottern och frugan och som 'pricken över i:et' onanerade han i burken. Nästa dag gick han iväg till Apoteket, hällde blandningen i maskinen och stoppade i 100 kr. Maskinen brummade och blinkade och ut kom en lapp med följande innehåll:* Vattnet i kranen är för hårt, skaffa ett avhärdningsfilter. * Din hund har mask. Ge den avmaskningskur och vitaminer.* Din dotter missbrukar kokain. Skicka henne på rehabilitering.* Din fru är gravid. Det är inte ditt barn, skaffa en advokat. * Om du inte slutar onanera så blir din tennisarmbåge aldrig bättre.
Jag fick även ett mail med samlade citat från barn, de var rätt skojiga så jag delar med mig av dem till er här också, tack Anette för dina skojiga mail!
Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör. Men de flesta barn är gjorda med vanliga rör./Fred 7 år
Även om gamla tanter kan ha en väldigt stor anläggning är det helt slut på mjölkproduktionen./Håkan 7 år
Förr i tiden fick papporna inte lov att föda barn. De tyckte att det var omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och pappan föder barnet tillsammans./Kathrine 6år
Håret blir grått för att hjärncellerna skrumpnar ihop./Erland 6 år
Min pappa säger att min mamma är medvetslös när hon handlar kläder./Marion 6 år
En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk./Erland 6 år
När babyn är inne i magen på sin mamma kallas den foster. Mamman kallas fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen./Ida 6 år
Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret.Eller man kan flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste är att man vet det själv./Nina 6år
hihi, visst är de söta de små liven! De säger verkligen roliga saker ibland och pinsamma saker! Ska jag vara väldigt privat så kan jag berätta om när min lille 3 år pekade mellan benen på mig vid dagislämning och sa: Min mamma har ett stort plåster där, hon blöder!
Åh, jösses tror ni de andra föräldrarna skratta gott. Ja, ja nu är det verkligen nog med det för nu ska jag försöka läsa Coleman`s bok återhämtning, ett okänt begrepp....
Ha en bra start på nya veckan! Stora Kramar Petra E

8 comments:

 1. Men å vilka fina etiketter och sdtrutar du köpte på marknaden av Ingela och himmel vilken vacker ståtlig gran, vilket julmys! Och den där granen på bricken framför spegeln med ljusslinga, sååå fint!! Mari.

  ReplyDelete
 2. Glömmer aldrig när min son var typ 4 år och såg en tant på stranden som hade en stor "hylla" och utropade: titta mamma vilka tjocka bröst!!!!!!!!!

  Då ville jag sjunka genom jorden kan jag säga.

  Eller den gången då vi var på solsemester och en fransk kvinna hade stringbikini och själva stringen där bak var av strass, då ställde han sig vid fotänden av hennes solstol (hon solade ryggen) och ropar: mamma varför har hon ett örhänge i rumpan?

  Nu förstod hon ju inte vad han sa, men det gjorde ju nästan alla andra som var där!!!!!!

  Vi gick snabbt därifån.
  Kram Anna

  ReplyDelete
 3. Hej älskade vän, phu nu kan vi att pusta ut och du är så tuff och modig som gav Daniel det förslaget som han nappade på bra gjort Petra.
  Det är så kul att du gillar mina saker jag blir så glad då vet du, de passar så bra i ditt underbart pyntade juliga hem.
  Tack för att du visar bilder från min julhörna på loftet.
  Vi hörs av snart kram/Ingela.

  ReplyDelete
 4. Hihi..ja dessa barn. På förskolan brukar fröknarna skrattande säga "Ojoj vad mycket vi får höra" ..hjälp!
  Vi brukar sitta ner alla och titta på "sjukhuset" på kvällarna, förra veckan var det en förlossning. Efter en stund tittade och undrade vi vad Willy 2år sysslade med..han gick omkring med nallen nerstoppad i blöjan..drog upp den efter en stund och ropade "en bebis"!

  Vad fina bilder du visar, visst är Ingelas pynt så vackert!

  Må gott!
  Kramar Camilla

  ReplyDelete
 5. Wow så mycket vacket ögon godis för en fattig student som mig :S Du har det sannerligen fint. Hoppas det går bra med pluggandet, dit jag nu ska återvända.
  Kram Diana

  ReplyDelete
 6. Hej!
  Grattis till utmärkelsen och tack för att du ville ge den vidare till mig!
  Jag kommer dock inte att skicka den vidare för det är ett principbeslut jag gjort från början- att inte skicka vidare awards eller delta i utmaningar. Men jag är glad och tacksam i alla fall!
  ha en bra vecka!
  Kamomilla

  ReplyDelete
 7. Härliga julbilder! Det där med att lämna ett prov, vore inte fel istället för doktorn, men det gäller ju att ta rätt då.
  Jo visst kom han ikväll, den mysiga mannen med dom fina sakerna. Ska försöka få till det imorgon, bild senare i veckan, HOPPAS jag!!!

  Ha det så bra!
  Kram E-K/noll54

  ReplyDelete
 8. Nej det blev ingen tur denna helgen
  vädret var lurigt frost och nollan.
  Jag hoppas komma före jul det är ju trots allt inte så långt...att åka.
  Jag skall försöka få med gubben
  vi har mer uträttningar som tomten skall dela ut. Kan det va julklapparna som inte vi är färdiga med tror du????
  Tänk om man kunde ta det med ro.
  Haregott!

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra