Monday, April 27, 2009

Robinsson mamman, känner du honom?

Hejsan Hoppsan!
Allt väl med er i vårt vackra väder? Själv har alla ute"måsten" börjat ploppa upp och jag känner mig en aning efter i år.... Kan man hoppa över allt som borde göras ute under våren?
Det gör jag i år. Lite ny mossa ska jag dock försöka plocka som ska vara duk på mitt symaskinsbord. Julens mossa börjar minst sagt se lite lumpig ut...

I helgen hann jag och min käre make med att blåsa av altanen med högtryckstvätten, som ni vet blir det ju rätt fuktig av detta så nu är det bara att vänta på att det ska torka ordentligt innan den ska oljas och räcket ska målas om (hm, så skojsigt arbete....). Så just förtillfället ser altanen ut att vara typ 15 år gammal istället för 5... Tänkte att det nu var dags att bjuda på ett skojsigt mail igen (tack, Anette för det).

Här är en riktig Robinsontävling för killar!!!
I nästa Robinsontävling:
- 6 gifta män blir nedsläppta på en öde ö med bara 1 bil och 4 barn vardera i 6 veckor.
- Varje barn sysslar med 2 olika sporter och antingen musik eller danslektioner.
- Det finns ingen McDonalds.
- Varje man måste ta hand om sina 4 barn, hålla sitt tilldelade hus städat, gå igenom läxan, hjälpa till med olika skolprojekt, laga mat, tvätta och betala "låtsasräkningar" där pengar man fått inte räcker till.
- Man får en summa pengar som ska räcka till mat varje vecka.
- Varje karl måste även ta varje barn med sig till bokade läkarbesök, tandläkare och frissa. Han måste även baka kakor för barnens olika sociala evenemang.
- Han måste också vara ansvarig för att inreda sitt tilldelade hus på ön, plantera blommor och se till att det i alla tider är representativt.
- Mannen får endast se på tv när alla barnen sover och alla sysslor är gjorda.
- Varje far måste även kunna alla orden till varenda barnramsa som kommer på tv och namnen på alla tvkaraktärer i alla tecknade serier.
- Under en av dessa 6 veckor, måste de ha plågsamma kramper i magen, ryggvärk, och fruktansvärda men oförklarliga humörsvängningar utan att nånsin klaga eller förskjuta sina sysslor.
- De måste springa på ett otal Hem och skola möten och tillbringa flera timmar i lekparken med sina mindre barn.
- Varje kväll innan han lägger sina 4 barn skall han bada dem, sätta pyjamasen på, borsta deras tänder och hår. Samma procedur på morronen före klockan 7.
- Ett test kommer att genomföras i slutet av dessa 6 veckor, där han skall kunna följande: varje barns födelsedag, längd, vikt, skostorlek, klädstorlek och lärares namn, barnets födelsevikt, -längd, -klockslag, varje barns favoritfärg, bästa kompis den veckan, mittennamn, favoritgodis, -sång, -dricka, -leksak, största rädsla och vad dom vill bli när de blir stora.
- Barnen röstar bort dem från ön beroende av hur papporna skött sig.
Den sista pappan kvar vinner, om han har tillräckligt med styrka kvar att möta sin partner och ha sex med henne utan förvarning och var som helst.. Den som vinner får i pris att göra denna tävling om och om igen i ca 18 år, och får rätten att kalla sig själv mamma
KRAM Petra

14 comments:

 1. hahahaha
  det är ju så vi mammaor har det varje dag året runt :)världen skulle gå under utan oss mammor!

  ReplyDelete
 2. nämen stackars karlar, ska man ta livet av dom ;-)
  Kram Lillemor

  ReplyDelete
 3. Stackars alla karlar ska man tå livet av dom eller? Ha en mysig kväll kramiz ~~~~RITA~~~~~.

  ReplyDelete
 4. Skulle inte missa ett avsnitt!! Men jag tror ingen skulle fixa det till slutet, eller?
  Ha en bra vecka/ Helena

  ReplyDelete
 5. Hej Du!

  Härligt med trädgård, men jobbigt, skulle kunna sälja min träliga men det börjar hända lite i den. Min gräsmatta består av mer mossa än gräs. Den är grön året om ja, om vi inte hade snö förstås. så du kan få mossa av mig.. *ler* Ville bara önska dig en bra kväll och ha en fortsatt bra vecka.
  Goa kramar Ina

  ReplyDelete
 6. Ha , ha ja men eller hur !!
  Underbar historia eller tragisk mer , kanske !
  Ja vilket stök med alla vårbestyr , fy för allt som ska tvättas och oljas in . Men allt sånt slipper jag , i min nya trädgård , inte en rabatt att ta hand om ens ....tråkigt :-(
  Men , men många möjligheter istället !!
  Ha det bäst !!
  Kraam !

  ReplyDelete
 7. Grymt rolig historia!! :) De skulle inte klara sex dagar ens en gång!!
  Jättefin blogg du har!
  Kram kram

  ReplyDelete
 8. Hej Petra, din hörna går inte av för hackor den heller, den är sååå myyysig med allt fint du har samlat ihop.
  Just nu så skulle jag kunna lämna mina nycklar här och säga adjö, vilken kaotisk natt dett är just nu det ena värre än det andra huuuuu.
  Vi kanske ska göra nåt annat i stället, kanske skriva en ny bok hahaha.
  Hörs av i morgon.
  Kram på dig/Ingela.

  ReplyDelete
 9. Hej
  härlig blogg du har, länkar upp dig.
  kram o ha en go dag
  ninni

  ReplyDelete
 10. Håller med en av dom förra talarna skulle inte missa ett avsnitt av detta, värsta är väl om min gubbe skulle va med skulle han bli hemmröstad direkt. Hoppas allt går bra med boken, längtar. Kramizzar

  ReplyDelete
 11. Ha ha...den var bra!!! Ha en bra dag!!! Kram

  ReplyDelete
 12. Hej !

  Jag tycker du verkar ha jätte fint i trädgården. Du hade verkligen arrangerat fint runt symaskinsbordet, mossduken var super! Om den mossan var sen i julas så har den hållt bra tycker jag :-)

  Kram Torparfrun

  ReplyDelete
 13. Hahaha, du är för härlig gumman.Kram Lallis

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra