Saturday, July 18, 2009

Borta Bra men Hemma Bäst

Hej Mina Kära Vänner!

Nu har vi kommit hem från Kretas värmande grader på 45!!
Jag kan ju säga att det var en aningen omväxlande att från att ha haft det så varmt, landa på Arlanda kl två på natten och så är det 15 grader… Det var väl dock inte så illa. Mer illa vara att ja…. Så klumpig men dessvärre så sant…. Vart hade vi ställt bilen? Arlanda har två stycken långtidsparkeringar, den ena heter alfa och den andra beta och jag kan lova att de är inte så små. Dessutom är det så att man måste åka buss till dem. Hm, vi chansar och tar bussen till Beta (för den har jag för mig att vi parkerade på). Med massor av väskor, tunga taxfree varor och en trött liten prins på armen så sätter vi igång vårt letande….och vi letar och letar…. Nej….Ingen bil.

-Mamma… Vi är vilse och bilen är vilse…..snyft… Kl tre på natten får vi tag på en busscahfför som är vänlig att skjutsa oss till Alfa, vi kliver och hm….letar letar och letar…- Men vart huldan är bilen??? Nej, vi måste på något märkligt sätt ha missat den på Beta… Men hur gör vi då ska vi stå och vänta på en buss in till själva flyggplatsen för att där ifrån åka till Beta… nej, så långt är det ju inte mellan dem, eller? Nej, vi kånkar alla väskor och phu, det går uppför och känns precis vansinigt att gå där i mörkret på en stor vägg utan trotoar. Men vi kommer fram och den här gången beslutar vi att A ska stå kvar med lillprinsen och alla saker medan jag letar. Jag tänker att ok, om vi ska hitta den så får vi väl börja absolut längst bort och sedan ta rad för rad och bil för bil…. När jag kommer längst bort så stannar jag och men…JIPPPPIII där står den. Jag sätter mig stolt i bilen och åker iväg för att plocka upp A och lillen. A blir jätte glad och O blir sur för att inte han och pappa hittade bilen.

Alla sätter sig tysta men innerst inne glada över att ha återfunnit vår gråa pärla, när vi åkt en kvart så säger lillprinsen:
- Ok, mamma. Vad duktig du var som hittade våran bil!


I övrigt har vi haft en jätte trevlig och välbehövlig semester i den lilla byn Malme. Vi har ätit och druckit gott och bara latat oss så där oförskämt mycket! Jag tänkte att jag ska visa lite bilder för jag plåta en hel del på enligt mig vackra detaljer på hus och hem. Jag ska bara hitta sladden till kameran så att jag kan föra över bilderna…. Det kommer bli lite glest med inlägg en kort tid framöver då jag börjar jobba mkt på måndag, så att ni vet att jag inte lämnat er, ler.

Idag visade jag lite bilder hemifrån och här ser du min mormors mammas servic som får agera gardiner i köksfönstret, dessvärre var det inte så lätt att fånga på bild (så att det såg normalt ut) men jag tycker att det ser charmigt ut.

Ha en superb dag mina vänner!!! KRAM Petra E

10 comments:

 1. Hej Petra! Kreta är så underbart!! Vi var på Chaniakusten, Agia Marina för fyra år sedan. Ser fram emot bilder. Åhh jag vet precis hur trött man är när man landar och sedan och inte hitta bilen. Ha det gott! Kram Åsa

  ReplyDelete
 2. Välkommen hem. Kul med lyckad resa!
  Ha en trevlig helg kram Agnetha

  ReplyDelete
 3. Hello,
  the name of the flower is "LUPINE"
  in German.
  It is great flower:o))))
  Many greetings,
  Elke.

  ReplyDelete
 4. hmmm...låter som när vi irrar runt och letar med, har ju faktiskt hänt här med....
  roligt med lyckad resa...välkommen hem...
  kram
  annelie

  ReplyDelete
 5. Hejsan,

  Oj, typiskt med bilen, trist att behöva leta arlanda är ju inte precis litet.

  Jätte mysigt med dom gamla kopparna i fönstret, jag önskar mig också gamla söta koppar, helst med rosa blommor, min man älskar att dricka ur sånna, får nog ge mig ut och leta!

  Ha det så bra, kram Rebecca.

  ReplyDelete
 6. Hej!
  Kreta är väldigt varmt och då kan det faktiskt vara skönt att komma hem till det gröna och friska Sverige. Vilken tur att ni hittade bilen till lut.
  Underbara lupiner på bilderna!
  Jag blev jätteglad att jag fick beställa boken och jag blir ännu gladare om jag får stå med på listan.
  Ha en fortsatt bra semester!
  Kram/Maria

  ReplyDelete
 7. Det där känner jag igen. Kan komma ut från ett varuhus och har ingen aning om var jag ställde bilen. Att det ska vara så svårt?
  Välkommen hem
  Kram/Åsa

  ReplyDelete
 8. Åh så härligt med Kreta.
  Hanna

  ReplyDelete
 9. Hej, det där med vart man ställer bilen.. det vet jag med hur det är. Räcker att gå in på bergvik och inte tänka sig för, då är man totalt vilsen sen.
  Roligt iallafall att resan var lyckad, Skönt att komma iväg och ännu skönare att komma hem ;)
  Kram Maria

  ReplyDelete
 10. Men oj vilken historia det där med billetandet. Tur ni hittade den tillslut, men jag kan tro ni vart lite desperata där ett tag.
  Låter underbart med Kretasemester! Det var längesen jag var där men jag älskar verkligen Grekland. Känns som ett andra hem nästan.

  Ha det gott trots att jobb väntar!
  Kram, Carina

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra