Friday, September 11, 2009

Renovering fortgår och säckar blir draperi

Hejsan!
I ett av mina tidigare inlägg visade jag ju vilket fynd jag gjorde med snygga säckar på inredningskompaniet (många har mailat och frågat vart i Karlstad det ligger, det ligger på Kasernhöjden). Några fick bli kuddar och några av dem fick andra funktioner. Ett av dem sprätades upp för att sedan få bli del av ett draperi. Behövde nämligen ett draperi in till vår lilla arbetshörna, gärna ett som stod emot lite drag från en nära liggande altandörr. Hm, förra året fyndade jag 5 meter tjock mörkgrått tyg på pingstkyrkans loppis, fick det för 20 :- !! Helt otroligt fem meter för en tjuga!! Hur som haver visste jag inte vad jag skulle använda det till utan det fick bli liggandes i en garderob. Nu har det hittat fram och fick bli grunden till draperiet.
Ja, ni ser ju. Det är en del tyg. Jag lade ut tyget på köksgolvet för att mätta in den uppsprättade säcken som jag sedan sydde fast på draperiet:
Nu kan jag sitta i min lilla datavrå och mysa och skräpa ner hur mycket som helst utan att det stör någon! Förrut var man nämligen tvungen att gå igenom rummet fult med böcker och papper för att komma ut på altanen, det behöver man visserligen nu med men nu döljer draperiet och en dit byggd vägg allt arbete som samlats på hög.
Syns kanske inte så bra på bilderna eftersom jag försökte ta fotot så att inte allt för mycket att bygg röran kom mer... ler.
Nej, nu får vi fortsätta med vårt lila projekt som denna gång tagit väääääldigt lång tid. Kram Petra E

20 comments:

  1. hei petra,
    vi ordner med rom å rydder å styre vi å,såå flott det draperi ble,helt nydelig,gøy når en kan bruke ting sånn,flink mann du har som jobber,tar tid hos meg å,men nærmer meg slutten nå.
    ha en kjempe herlig fredag.
    klen fra sylvia,
    vi får jobbe litt igjen ja..phu

    ReplyDelete
  2. Riktigt snyggt! Har kollat in dom kuddöverdragen tidigare i webbshopen. Jättebilliga dessutom o det är ju alltid kul;-)
    Skönt med en hörna som man kan ha rörigt i men dölja för omvärlden. O döljer man den sådär snyggt så är det ju extra bra!
    Önskar dej en myyysig helg! Kram Cilla

    ReplyDelete
  3. Vad du är fiffig! Det blev jättesnyggt. Jag tror säckarna är slut nu, ialla fall dom med blå text. Men det kanske kommer nya. Jag ska hänga mina 2 i stolar i stugan har jag tänkt. Åker dit i em och stänger för vintern. Ha det gott
    Goa kramen och en bra helg.
    AnnaMaria

    ReplyDelete
  4. Åh vad bra draperiet blev! Synd att man är så sällan i Karlstad, har en tur planerad till Arvika i slutet av oktober, kanske man skulle kunna stanna till då om de har fått hem flera ;o)
    Ha en fin helg!
    Kramis/LenaS

    ReplyDelete
  5. Wow så flink du er.. dette ble virkelig flott... Ønsker deg en fin helg.. klem kerstin

    ReplyDelete
  6. Vad fint det blev, draperiet alltså :-)

    Njut nu av helgen..

    Kram
    Mia

    ReplyDelete
  7. Vad fyndig du är Petra! Det ser jättebra ut. Du är så duktig. Draperi behövs alltid, perfekt! Önskar jag hade ett själv.
    Tänk om jag bott kvar i Karlstad, då hade jag varit där och norpat åt mig lite tyg.
    Men vägarna bar åt till Norrland... ;)

    Önskar dig en fin helg!
    Stor KRAAM / Åsa.

    ReplyDelete
  8. Så fint du gör vännen och vilken skaparlust du har, själv orkar jag ingenting. Ska i alla fall på tjejfest hos Carina i morgon, kul.Ska bli kul att se ditt draperi i verkligheten och nu kan ju Andreas dra för så att han slipper se oss när vi jobbar hihi.
    Kram på dig/Ingela.
    Ps skickade ett mail till dig.

    ReplyDelete
  9. Vilken toppenidé, och jättesnyggt blev det med.
    Ha en fin helg.
    Kram mamma C

    ReplyDelete
  10. Hej gulliga du! Men vad fint draperi du har skapat fram, säger bara ojojoj! Säckar ger så fint intryck på det gamla. Vad billigt tyg du lyckades fynda, tänk om alla tyger kunde vara så billiga:P

    Ja, föräldrar är viktiga oavsett om man är liten eller stor. Min saknad tar aldrig slut och önskan att få återse för en enda dag, det hade varit guld värt!

    Ha en otrolig trevlig helg med familjen!
    Många bamsekramar Elin

    ReplyDelete
  11. Hej, Petra!

    Det blev väldigt fint ditt draperi. Vad det passade med den grå bakgrunden.

    Vill önska dig en riktigt trevlig helg.


    Kram Inka

    ReplyDelete
  12. Åååå så fint det ble! Smart og kreativt, og noe som ingen andre har:o)
    Ønsker deg en trivelig helg.
    Klem fra Solveig

    ReplyDelete
  13. I love your blog,I would love to see your book.Can you please give me some info on getting it.I have a blog chickievintagechic.blogspot.com. Fun Finds 2 U.. Chickie

    ReplyDelete
  14. Å vad snyggt det blir, härligt med en egen liten vrå, det blir kanon!
    Mysigt med krokarna över dörren.

    Ha en bra helg, kram Rebecca.

    ReplyDelete
  15. Vad bra att säckarna och tyget kom till så bra användning! Suveränt billigt blev det ju också.
    Annorlunda och snyggt med förresten.
    Jag väntar såå efter nästa sändning av böckerna.
    Ha en fortsatt fin helg!
    Kram/Maria

    ReplyDelete
  16. Jättefint draperi! Alltid mysigt att göra små "bon". Det blir ju nästan som en egen koja.
    Nu kan du sitta där o planera nästa bok !!!
    Kram Eva-Lena.

    ReplyDelete
  17. Du får då till det så fint, va bra det är att ha loppisfynd liggande. Vips så har man användning för det, man köper ju i regel det man tycker om på loppis men har kandske inte för ögonblicket bruk för det, sen har det bara sin givna plats,,, konstigt.
    Haregott!

    ReplyDelete
  18. Men va fint det blev!!

    vilken lycka att hitta såna säckar!!

    Va spännande med ert projekt..renovering är alltid trevligt.Vi ska börja på vårt skafferi när det blir lite mörkare ute.mannen hålelr på med skogen just nu.tar ner träd och så.Så jag får lugna mig tills det blir mörkt så där vi 5..
    ha det så bra.!!
    kram Anna

    ReplyDelete
  19. Så fint det blev och en bra idé! Älskar att ge saker en annan uppgift en den tidigare tänkta..och det blev dessutom nästa gratis!!

    Stora kramen ifrån Sanne!!

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra