Friday, March 09, 2012

Tysta Jag

Hej Mina Vänner och alla som jag inte känner!
Hoppas att ni har det bra. Själv har jag tappat rösten (och då menar jag HELT!! Kan inte ens viska, jo kanske något nästan obegripligt och tyst). Jag har nu varit så i 4 dagar, jag tror jag får panik!!!! Jag kunde aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig så handikappande det var! (och jösses ska ni veta vad min lille son har utnyttjat det, då hans far oturligt nog också är bortrest för en vecka). Ja, så i butiken har jag nog tyvärr skrämt bort ett gäng kunder också, de måste ju tro att jag är galen! För att inte vara otrevlig när de kommer in och säger hej så får ju jag vinka.... redan då börjar de titta märkligt på mig.
Som om inte det vore nog. För det har ju gått att fixa till de mesta kund mötena då Ingela och jag jobbat. Men som om inte det vore nog, NÄ då svimmar stackars söta Isabelle, Ingelas dotter i skolan 4 mil i från butiken. Skolan fick ringa ambulansen och då står jag där med en full butik och ingen röst!
Tack och lov har min mamma en super bra chef som lånade ut henne till vår butik!
Jag måste säga att jag vart riktigt imponerad över henne, hon var så duktig med kunderna, fatta kassan direkt ja, hon passade verkligen in i vår butik! TACK rara MAMMA och TACK Johan och Heidi (mammas chefer), ni får denna fina tulpan bukett av mig!
Hur som nu är allt OK med Isabelle som "bara" hade överansträngt sig ett litet tag, så nu ska den sötnosen villa lite. Ja det var det om gårdagen... Tillbaks till idag... Fortfarande ingen röst! Jag ska ge den endag till och blir det inte bättre då så måste jag ju gå iväg (för jag är inte förkyld, har ingen feber eller har inte ont och har inte varit sjuk eller på konsert eller sjungit eller så...).
Där emot har jag ju under dessa dagar försökt att prata eller väsa fram små ord som varit nödvändiga (dock med lite framgång så det var ju inte så smart....) Nu läste jag på nätet att det är farligt att göra så, man ska, om det nu var en tillförlitlig källa, vila rösten helt i 24h och är det inte ok eller på bättring efter detta så måste man gå iväg till en doktor. Så nu ska jag göra så först, efter som jag helst inte går till doktorn, ogillar det. 
VARNING FÖR HELT OSTYLADE BILDER, ler
 Hur som, så hade jag ju givetvis när detta inträffade äntligen dragit igång med ett av alla mina projekt... det minsta av dem alla men ändå. Detta för att givetvis passa på när den ovetande mannen inte var hemma!! Ja som ni ser så står min säng inte alls där den ska. Nä den står på vår "scen" i allrummet och har gjort i några nätter. För projekt nr ett är att göra om sovrummet HELT, det ska bli ändring med tapeter, detaljer, ljus, sängkläder och lite smått och gott. 
 Så här ser det ut just nu, inget vidare va? Hantverkaren har precis spacklat upp väven (har jag nånsin berättat vad mkt jag avskyr väv? Hur som, NÅ är det snart väck!!!). Min kära mormor har då fått varit hör och varit min röst till hantverkarna.... ja jag säger då det, det känns verkligen sååå JOBBIGT att inte kunna tala. Ingela säger att jag tappat rösten för att jag annars pratar så mycket och det kan nog ligga en hel del sanning i detta, men om det nu var buskapet så har jag ju fattat att jag har TVÅ öron och EN mun! Så snälla ge mig min röst tillbacks, jag lovar att inte tjata så!
 Väldigt inspirerande va? hihihhi, nä men idag ska en tapet upp. Hör och häpna den är inte vit! 
Det är en jätte fin Gripsholms slotts tapet. Lovar att visa er mer när det är klart.
Tack för att ni följer mig här och står ut med att jag stundvis får använda mig av att dela med av mina inspirationsmappar istället för att visa egna bilder! 
Sen vill jag påminna er om något som jag verkligen längtar SÅÅÅÅ mkt efter, Bloggträffen som jag och Ingela arrangerar lördagen den 19/5 från kl 12.00 i Lev Vackert huset! Det skulle vara såååå härligt att träffa så många av er! Speciellt nu när jag aldrig hinner skriva till någon av er, men ni ska veta att jag följer er allt, ler! Hur som, träffen kostar 135:- och då ingår mat, dryck, kaffe och nåt gott till kaffet.
Anmäler sig gör man till vår affärsmail vitromantik@gmail.com
Hoppas inte jag lova för mycket nu men titta upp det själva i fall ni är sugna. Ds

1 comment:

  1. Å Petra du kanske får en Bonnie Tyler- röst sen! Då kan du uppträda på helgerna i er lilla butik! Ingela kan dansa och du sjunger - vad festligt :)
    -Nej då , stackare där. Va tyst till bloggträffen - jag vill gärna komma och anmäler mitt intresse på mailen inom kort:) MYSIGT!
    Kramar!

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra