Saturday, April 14, 2012

Sovrumsförändringar...

Hej Ni Sköna Bönor! 
Tittade lite på mina egna gamla bilder för att se lite vad som hänt här hemma, tyvärr har jag dock inte sparat så mycket. Men det skymtade visa förändringar ändå. 
Som bilden här ovan är en av de första sovrumsbilder som jag tog här och då hade vi ändock haft sovrummet redan i två andra rum....
Senare kom sovrummet att se ut så här (bilden är in scanad ifrån ett gammalt reportage som jag var med i). På den undre bilden ser ni vårt gästrum som dock i dag är ett datarum kombinerat med garderob.
Sen blev det vitt även i sovrummet. 

Sen blev det dags för mig att bytta sovrum igen (ojojo att min Gubbe står ut?!). 
Så då fick vi ett stort luftigt sovrum, en stund i alla fall...
För som ni kan se har jag ändrat fram och tillbaks även i detta rum... 
Med skärmvägg som sänggavel eller inte, prydnader eller inte, mer eller mindre kuddar... (jag är nämligen till min makes förskräckelse en kuddoman, inte en kudde kommer till kommer in i det här huset brukar han säga....) 
Sen ett av mina alla pastellryck, ja jag får nämligen i tid och otid för mig att jag vill ha in mer pastell i hemmet, men det brukar dock sluta med att det försvinner ganska snabb. 
Hur som är jag inne i en pastellperiod här som synes (oj, det börjar redan verka som om jag kanske är en aningen tokig.... men ja då bjuder jag på det. Jag ÄLSKAR inredning helt enkelt OCH att göra om...)


Jaha, sen kom vi tillbaks där vi först började, detta var nämligen vårt sovrum i någon vecka då vi flyttade in i huset. (detta är alltså rummet som ni såg som gästrum i reportaget). 
Men nej det vart inte bra så denna lösning vart kortvarig och nu är vi tillbaka i det lilla lilla rummet som många gånger fått varit gäst och datarum....
I detta rummet trivs jag bäst och där är vi nu och jag har lovat dyrt och heligt (ooppsss) att inte bytta sovrum något mer. 
- Jag vill åtminstone veta om vart sängen står när jag kommer hem (Gubben).
Jag är nämligen så hygglig att jag inte besvärar honom med att få flytta på alla möbler så jag ändrar om när han är på jobbet....
Nä, för vitt (trodde inte jag skulle säga det och tycker väl kanske inte riktigt det heller). Men när resten av familjen tycker att sovrummet mer liknar ett rum för ljusterapi så kanske man får ge med sig lite, det är ju som sagt var också kul med förändringar...
Så ja spackla väggarna och leta tapet.
Hm, jag är uppe på "scenen" i huset har sängen fått agera tillfälligt många gånger när jag ändrat mer drastiskt inne i något av de kommande sovrummen...
Oki, nu är vi i nulägget då.
Här ser ni min snygga Gripsholms tapet äntligen på plats. 
Lite mera färg, ja jag lovade ingen färg explosion...
Men färg på lite sängkläder det går fint det.
Men en ljusbas det kan jag av erfarenhet lova er att det är verkligen det bästa även om man är som mig och vill ändra om ofta. 
Älskar dessa sängkläder som min käre granne Jessica med sitt företag RAKA SÖMMAR hand broderat åt mig, vet ni vad, hon är väldigt duktig sömmerska och snabb men även för henne tog det närmre 20 minuter för vardera årtal att brodera... och det är ju några stycken så för mig är dessa sängkläder en helig skatt. 
Detta är allstå en av mina sista önskningar (ja för helt färdigt är det inte i det "nya" sovrummet). Jag skulle gärna vilja ha detta taket ovan för sängen, på dagen ser det alltså ut som ett vanligt vitt tak, Mysigt va!!
Japp det var det och om någon nu innan detta inlägg tvivlat på att jag är tja för att överdriva lite; Manisk så behöver ni ju i allafall inte tvivla längre... ler. Jaja hur som ha en underbar helg och hoppas att ni kommer förbi i butiken för dit fick vi massor av fina nyheter i går. 
KRAM Petra

9 comments:

 1. Oj, som du flyttar om! Men visst är det roligt? =) Och väldigt tacksamt för oss bloggläsare som får se så mycket vackra bilder och får så mycket inspiration, så underbart fint hos dig! Önskar dig en mysig lördag! Kram Petra

  ReplyDelete
 2. Oj vad du flyttar runt.haha då hade min gubbe slängt ut mig. ja jag håller med jätte fina bilder. och jag ser att du också gillar vitt och mycket kuddat. Min gubbe han kan inte bädda sängen han tycker att det är för mycket kuddar, Han slänger alla i mitten av sängen. och en annan travar snyggt och perfekt hihi.

  ReplyDelete
 3. Hej Duktiga Petra
  WOOW......vad du pysslar.....å helt underbart fint blir det hela tiden.....snacka om talang :)
  å missa nu inte,,,,,

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  ReplyDelete
 4. Oj vad du flyttar runt. Men du vilket häftigt tak var hittar man ett sånt.
  kram Annika

  ReplyDelete
 5. Hejsan

  Får en känsla av att du har svårt att välja rum:):)
  Ha en bra lördagskväll
  Sussi

  ReplyDelete
 6. Tur att jag inte har så mycket möjligheter att flytta sovrummet... hihi
  Skrattade högt när jag läste att din "gubbe" gärna vill veta var sängen står när han kommer hem!!
  Kan ju bli lite förvirrande... hihi
  men det är sååå vackert var du än har erat sovrum!!

  Och vilket häftigt tak!!!
  Ett sånt skull ejag oxå vilja ha...:))

  ha nu en fin helg
  Kram Tina

  ReplyDelete
 7. Lindas fotos. Amo estas cores claras, estes ambientes romântico. Adoro seu blog. Abraços

  ReplyDelete
 8. Ännu mer härlig inspiration :)

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra