Tuesday, July 31, 2012

Hm, nä jag har aldrig några skor!

 Hej Hopp!
"somliga går med trasiga skor... säg vad beror det på..." 
Jag är nämligen den där människan som bara älskar alla möjliga skor och ju mer udda ju bättre, till min makes förtvivlan! Dock råkar det vara så att jag fullkomligt avskyr att gå in nya skor. Jag står bara inte ut! Så det brukar resultera i att jag köper skor någon gång ibland (för där är jag egentligen rätt snål...dumt nog, för vad man har på fötterna, spec. i mitt arbete är ju rätt viktigt) sen blir dom liksom liggande och så fortsätter jag stövla runt i mina ur trampade fula fopa tofflor eller liknande...
 Men nej nu jäklar, nu har jag bestämt mig för att plocka fram alla de där godigarna som jag kostat på mig och använda dem! Använde t.ex. idag ett par i från mitt favvo märke Neosense, hade dem hela dagen och de var riktigt trevliga dock lite halkiga... 
Men vet ni vad min lille prins sa när jag satt på mig dom:
- Mamma, oj vilken kvinna du ser ut som... 
 Och faktum var att jag faktiskt på gott och ont gjorde det (ja, jag har läst genusvetenskap men åt huldas med den för tillfället). Jag är ju lite halv privat på min blogg mellan varven och det är också på gott och ont, för jösses vad folk som tycker om det! Har de inge bättre för sig än att bry sig om mitt lilla Svensson liv? Och föresten, stör det så läs inte, läs inte här och plocka bort mig på fb för det är inte jag som klickat i dig som min vän (ooppss fick visst ut lite kvälls agg där också men ni som inte ska ta åt er ni vet, det är bara det att jag tyvärr sista tiden fått så många personliga påhopp om mina inlägg på bloggen och på Fb, tänker dock inte sluta blogga eller facebooka för det, det är ju inte mitt problem om andra får ont i magen... eller?)
 Nu tillbax till detta med personligt och skor...Hm, har det något samband? Ja, ett långsökt men ändock ett samband. Jag har av olika privata anledningar haft en liten privat svacka här nu (har inget med butik el dylik att göra). Utan bara en sån där svacka som jag tror de allra flesta av oss har i bland men inte talar om eller erkänner. Och till er som inte haft det grattis, härligt! Fortsätt med det du nu än gör för funkar verkar det ju gör... Hur som vart kommer skorna in i bilden?
 Jo: Fake it until you make it.... ler. Nä, men i bland hjälper ytliga saker en så mycket på vägen.
Som i dag, jag kläde upp mig lite extra innan jag för en gång skull tog den där tjej lunchen som man annars bara planerar och pratar om och som aldrig blir av. Och vet ni vad, det kändes GÖR GÖTT (så säger vi i Värmland). Jag menar givetvis inte att det är utsidan som räknas mest och bl a bl a bl a men däremot så tror jag att när man tar sig tid att lägga lite extra krut på sig själv (behöver inte vara så märkvärdig eller mycket, så känner man sig åtminstone till det yttre mer pigg, fräsch och energifylld. Skit det samma att det är placebo... so what? Funkar det så funkar det!
 Paret här ovan är alltså också Neosens skor, googla dem så hittar ni massor av återförsäljare. Det är nämligen snygga skor som är bekväma så jag rekommenderar dem verkligen!
 Opps här svängde det visst en aning nä men det är så att jag fyller år i slutet av Augusti och jag är precis som barnen, JAG ÄLSKAR ATT FYLLA ÅR! och nu fyller jag ju dessutom jämnt så jag har dragit till det stort (så snälla eftersom allt varit så rörigt just nu, så har du inte fått inbjudan och borde fått maila eller smsa!!!!! Känner mig skit trälig om/att jag glömt någon. ) Ja,ja då har jag i alla fall valt att ha tema (det har jag alltid, ja typiskt barn igen, ler) Så denna gången är temat 50-tal / Rocka Billy... varför dessa skor, jag ska med andra ord ha dem då tillsammans med en svart klänning med röda prickar och röd tyllunderkjol... Så by the way (stavas det så?) Har ni bra tips och ideer för femtitals fester: TACK och TUSEN TACK om ni skriver dem till mig!
 Hm nu till mina favvisar också dom i äkta skin, de är sååååå sköna!!!
 Och enligt mig sååå snygga, även om man som mig har stora blad.... 
 Till och med sköna
 Sen föll jag ju givetvis förra året för de som många med mig föll för.... jätte snygga och så snyggt med spikningen ner till men hm, man får allt ont efter 4 h användning (dock är jag väldigt känslig kan knappt ha klack högre än 5-6 cm... Jo, det är sant! Kanske därför jag älskar Neosens, efter som de har lite fake med platå inne... ja se första skon....)
 Tycker också om när man kan variera skon så, ner vik med snygg päls eller uppvikt
 Måste nog dock trots att jag älskar dem säga att nja köp dem inte till fullpris, hitta dem på rea eller skit i dem, för så mkt är de inte värda!

Sen kommer vi till den snart gamla klassikern, har typ nästan aldrig använt dem efter som mina fötter är rätt "låga eller platta...) så för att de ska sitta kvar på foten måste jag hela tiden knippa upp tårna...
 Här där emot har du ett par Eko dojor som inte är så snygga men jäkligt arbets vänliga och passar bra till lite tuffare kläder. 
 Luftiga och lagom bulla i själva fothålan eller vad det nu heter...
 Annars är detta mina favvos på höst början av vintern, lagom höga, passar till det mesta och trots stora fötter så ser de mer ut som jag är en 38 fast jag ligger mellan 39 oftast 40 (lyx problem jag vet men det bjuder jag på!!)

 Hihi sen här har vi skämtet, nä så ska man kanske inte säga. Men ni som följt mig på bloggen vet ju att jag inte är någon idrotts människa, eller det var nog rätt snällt sagt. Jag hatar idrott coh att bli svettig och avundas alla er som tycker det är skoj!! Tyvärr fick min lilla syster hela den delen...
Men jag har köpt ett par jätte trevliga power walk skor som nu står här hemma och väntar och ger dåligt samvete... så ibalnd åker de jäklarna in i skåpet. Men hör och häpna jag har använt dem! De var trots att jag som sagt hatar nya skor VÄLDIGT sköna! 
 Sen kommer vi till alla slit och släng skor som jag bara strunta i att fota för de är ungefär samma variant som dem här nedan men så praktiska bara när man ska ut med sopor, skjutsa någon.
Ps de går alltid sönder efter typ 15 ggr så ge aldrig mer än max 50 spänn för dem. 
 Jag har ju en udda liten grej för mig, jag räknar ju alltis PPA när jag ska köpa skor eller kläder. 
Därför tycker jag väldigt ofta att jag kan unna mig att köpa de Cream kläder vi säljer i butiken, ler.
PPA, jo Pris per användning. 
Säg att du vill ah en skit snygg klänning för en spec fest eller liknande och den kostar 1000:- 
skulle du gå på 5 fester i den klänningen och då fick känna dig som askungen är inte det då värt 200:- ?

 Sen gillar jag ju väldigt mkt dekorerade skor och skor med influenser från Grekland... dock har jag inte tår som passar den modellen... men jaja tråkigt för den som stör sig, ler. 
 Kilklack = Min räddning efter som jag som tidigare sagt inte kan gå i så hög klack utan att se ut som Bambi på isen eller som en fylle kaja.... Så tack rara skouppfinnare för kilklacken som också kan få mina ben proportionerliga 
Jaja, jag fick helt enkelt bestämma att detta fick vara allt om skor för tillfället för jag har ju faktiskt trots att detta är en inrednings blogg lite kläder och skor att gå igenom också (tips för alla med blogg torka).
Men för mig är kläder, väskor och skor en stor del av inredning och går mkt hand i hand.
Härligt det var att än en gång få skriva ett ytligt inlägg och bara fly vardagen. 
Ha en härlig kväll så får vi nu se när jag dyker upp här igen eftersom jag nu har semester...  
KRAM PETRA
ps, jag smyger ju dock alltid runt spårlöst hos er ändå så tack för all inspiration ni ger mig!! ds

17 comments:

  1. Vilket underbart inlägg och vilka vackra skor!!!
    Ha det fortsatt gott på semestern:)
    Kram Anna

    ReplyDelete
  2. LOVE your style, Petra! Especially the flowered sandals and the awesome brown leather booties!! :)

    xoxo laurie

    ReplyDelete
  3. Bara så himla mysigt inlägg.Vad mycket fina skor du har!Ha en fortsatt mysig semester rara du.Kramar Rita ♥

    ReplyDelete
  4. Vilket härligt inlägg och så vackra skor! Jag känner igen mig, köper också nya då och då, men går helst i de gamla invanda ändå... Men du vet vad man säger: Vackra blommor har stora blad....

    Ha en fin dag!

    Stor kram
    Petronella

    ReplyDelete
  5. Å,så mange lekre sko!!Kunne tenke meg alle sammen:))Her skinner solen og håper den gjør det hos deg også..
    Ha en riktig fin Onsdag...

    ReplyDelete
  6. Men jösses, jag önskar jag hade allihopa.
    Vilken härlig skoparad, för det är svårt och
    hitta snygga bra skor. Tack för superbra tips.
    Jätte kram
    AnnaMaria

    ReplyDelete
  7. Petra, fokusera och skaka bort det andra tycker.
    Sånt bryr vi oss inte om. OK!

    Stor varm kram till dig, duktiga du
    //Goa

    ReplyDelete
  8. Hej svejs jag igen
    Har beställt superläckar kängor från
    Neosens, bamsetack för tipset.
    Kramar
    AnnaMaria

    ReplyDelete
  9. så otroligt mycket snygga skor. Där var det många man skulle vilja ha haft.
    Ha en bra dag!
    Kram
    HAnna

    ReplyDelete
  10. Ojoj så många vackra och snygga skor.
    Jag målar tånaglarna och slänger på mig mina sandaler då tycker jag att jag är gå-bort-fin...
    Fast visst är det något visst med vackra skor!!
    Kram Marith

    ReplyDelete
  11. Oj vad många par skor =) Hoppas att du kan använda dom alla..Jag gillade dom helsvarta med snörning..Kram

    ReplyDelete
  12. El día que descubrí tu blog quede impactada por tanta belleza, que uno puede encontrar en el rincón menos esperado, pero la belleza esta en todas partes solo hay que saber mirar y tu blog refleja todo eso y quiero decirte que en mi blog te e elegido para darte un lindo y cariñoso premio por mostrarnos bellas cosas y alegrar el alma de toda mujer besitos ☺.

    ReplyDelete
  13. Vilka härliga skor! Många bra tips! Härligt inlägg. Ha det så gott.

    / Susanne

    ReplyDelete
  14. Härliga skor! Mina favoriter var de första, med maffiga blommor! Jag hatar också att gå ut skor, men köpte ett par i sommar som var bra från första stund! Nu har de regnat sönder och är på lagning....skulle tagit gummistövlar på semestern...;( Susanne

    ReplyDelete
  15. Oooh...mååånga snygga skor!...
    Är oxå skooman...och väskoman....och scarvesoman...och....
    haha...;))
    Men man har ju som sagt alltid sina favoriter..
    Håller fullständigt med dej ang. klänningen o priset....Ibland FÅR det helt enkelt kosta lite extra...
    Nää...dax att hämta posten...i mina...FOPPA!...haha...
    Kraam Git

    ReplyDelete
  16. Oh Vilka fina "dojor" !!! Skulle vilja ha vartenda par som du skriver om !! Tack för en fin blogg !Ha en underbar Lördag ! "En del människor dränker sina bekymmer,men de kreativa lär dem simma " !! .9.9.9

    ReplyDelete
  17. so much nice shoes. There was a lot of you would like to purchase this shoes
    Web design india

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra