Monday, May 27, 2013

En sång till Kärleken!

 Hej Ni Vackra Bönor och Gubbar!
Hur har ni haft det i helgen? Hoppas det varit trevligt. Själva har vi varit på altaninvigning och 75 årskalas, så det har varit full rulle hela helgen.
 Men nu till dagens inlägg, en sång till kärleken! Ja, jag tycker att vi ofta är allt för dåliga på att fira vår kärlek. Ja, jag är inte något vidare värst bra på det men vill absolut bli bättre! 
Vad menar jag? Jo, att göra något på årsdagen, bröllopsdagen, förlovningsdagen OCH att bara i vardagen fira kärleken lite extra! Det finns så många sätt att göra det på. Men just nu i detta inlägg vill jag fokusera på löften. Att skapa en cermoni för att ge varandra löften, eller att förnya sina bröllopslöften. Det är allt vanligare och populärare att man nu för tiden förnyar sina löften. 
Man kan ha många olika anledningar till att ge varandra löften eller att förnya sina löften.
Man kan göra det för att visa varandra att man inte tar varandra för givet, för att påminna eller fira sig själva och sina nära om vilken stark kärlek man har eller så har åren tillsammans inneburit många förändringar, utmaningar och påfrestningar. Som par och som individ har man kanske mognat och förändrats. Då vill man kanske förnya sina löften för att tala om att man älskar den person och det par som man blivit. 
 Det kan också vara så att det bröllop som man hade var ganska enkelt och nu vill man slå på stort och göra det där som man inte gjorde. Det kan också tyvärr vara så att det ursprungliga bröllopet innehöll tråkiga inslag och nu vill man sudda ut dem genom att göra en ny ljus ceremoni. 
 Men det kan också vara så enkelt att man kanske firar 10 eller 25 årsdag och man vill då fira det ordentligt! Och är inte det om något en sak värd att fira!!!
 Men hur gör man då?
Precis som man vill. Kyrkan har inga speciella ceremonier, men man kan ha en präst och tala med kyrkan om hur man vill göra det. Det går ju att göra precis hur som helst. Det viktigaste är ju att var och en skriver sina löften från sitt hjärta. Kanske skriva om livet tillsammans och vad det betytt, era styrkor, era kärleksminnen, förhoppningar om framtiden, drömmar, vad ni älskar hos varandra, vad ni tar fram hos varandra, vad ni vill! Ja, vad ni vill!!
 Endel låter också om de har lite större barn, sina barn att vara med i cermonin. Kanske att de sjunger, läser en dikt eller egen skriven text.  
 Ja, det finns många sätt att förnya sina löften på. I kyrkan, hemma i trädgården, ute i skogen, på stranden, hemma, i skärgården eller kanske på någon plats där ni gillar att vara annars. På golfbanan? 

 Man kan göra en liten eller en stor sak av det, det beror ju helt och hållet på hur du är som person.
 Jag tycker att vi i allmänhet är alldeles för dåliga på att göra såna här saker. Vad ska vi vänta på? Vi lever ju faktiskt bara en gång!
 Ta gärna med nära och kära så att de också smittas av kärlens stämning.
Det är väl en ljuvlig smitta att få?!
 Åh, är inte detta magiskt?
 Eller så gör man det på tuman hand.  Bland det vackraste bröllopet som jag vet så är det ett filmbröllop. Från filmen Twilight. den sista delen där Edward och Bella gifter sig. Det går att Googla på Twilight bröllop så får ni se massor, du kan även få fram själva scenen på youtube och se den. Det är SÅ magiskt!
 Lite trolskt är helt i min anda! 
 Kanske lite överdriven men ack så fin!KRAM/ Petra

6 comments:

 1. Så vackert!
  Ha en riktigt härlig måndag!
  Kram/Lena

  ReplyDelete
 2. Hej Petra!

  Jag tycker att man ska vara "privat" i sin kärlek.. Leva för din och din partners skull, inte för att det ska "se ut" fin för grannar, kompisar, släkten..
  Visst har du rätt - vara mån m varandra i vardagen - så enkelt och sååå svårt att göra ;) Beröring, kram, puss... Mer än så behövs inte :)

  Ha en fin vecka!

  kram/Olg@

  ReplyDelete
 3. Hej petra. vilken härlig bildboom. superfina bilder. vad kul att se lite från er egyptenresa :) Ha en fin vecka
  /mia

  ReplyDelete
 4. Så läckra bilder...och vilka utsmyckningar...
  Hoppas du har det bra;)
  Kramisar från bia

  ReplyDelete
 5. Ojojoj! Så otroligt läckra bilder du visar!
  Inte konstigt alls att man blir lite sugen på att förnya sina löften!

  Kram Anncathrine

  ReplyDelete
 6. Vore riktigt mysigt att ha en ny bröllopsdag att fira kärleken och tvåsamheten. Tror att
  jag ska planera in lite extra firande nästa bröllopsdag. Härliga bilder från resan också.
  Kram Ann

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra