Friday, May 24, 2013

Tusen och en natt

 Hej Ni Vackra!
Jag har ju i år haft den stora chansen att resa mycket. Jag har däremot inte hunnit att dela det så mycket med er. Tänkte att jag skulle göra det nu. I februari fick jag, min son och min syster en resa till Egypten av vår kära mor som tyckte att vi behövde det då vi jobbade så hårt. TACK! Eftersom vi i vår familj fullkomligt älskar att resa så var detta det absolut bästa som vi kunde få. För mig finns det få saker som gör mig så lycklig och fridfull som att resa. Hur som var Egypten ett land som jag varit i förut men då inte i Hurgada som vi nu denna gång skulle till. Min tidigare erfarenhet av Egypten var verkligen både och... kanske mer minus en plus. Men det var nog för att jag förra gången drog på mig Samonella som gav mig blodförgiftning,,,, Jag som verkligen inte har någon turistmage blev så sjuk.
Men, jag vart verkligen glad över att få åka dit och skaffa mig mer och nya erfarenheter.
 Precis som förra gången bodde vi verkligen vackert. Det är nämligen så enligt min upplevelse att vill man bo fint så finns det verkligen möjlighet att göra det i Egypten. För om man åker så som vi gjort båda gångerna, under lågsäsong så kan det till och med bli "billigt" att bo fem stjärnigt. 
Vi bodde på det otroligt stora och pampiga hotellet Iberotel Aquamarine Resort, vilket är ett fem stjärnigt hotell någorlunda centralt i Hurgada. Se mer här om du vill: Aquamarine
Men risken med att åka under lågsäsong är ju att vädret inte visar sig på sin bästa sida. Det är ju inte så skoj, och tro mig när jag säger att det gjorde det vare sig första gången eller nu. Vi hade milt sagt inte bra väder. Några timmar några dagar då det var ok att ha bikini men annars så var det för kallt att gå i det. Sen är det ju så och så är det väl året om, att när solen går ner, vilket den gör rätt tidigt, då blir det verkligen kallt i Egypten. Förra gången vi var där och gick på ökenmiddag då hade vi våra vinterjackor och Ossian även mössa... Jag är en sån där soldyrkare så för mig så vore Egypten bättre april-okt. 
Hursom så finns det ändå mycket ändå att gör i Egypten. En kväll var vi ute och red på kameller i öken. Men inte bara det, sen red vi fort med hästarna i öknen och det kan jag lova er gav ett lyckorus och en frihetskänsla. 
 Så här ser ni hästarna som vi red med.
 ...och kamelen som vi också, ja, Travade med! Det var en ny upplevelse. Jag visste faktiskt inte ens att de kunde trava, men det kunde de och ganska fort också!
 Sen fick vi göra glädje hopp också, så här ser ni min syster.
 Hm... ja och så mitt "hopp"
 Min lille prins hoppar högt!
 Men nu tillbaka till hotellet. De hade en egen vacker strand med vanliga solstolar, solsängar som denna nedan (men de var att hyra o det tycker jag ska ingå i ett så fint hotell, men nej.), sen hade de jaccuci men på dem var det 16 års gräns. Har ni hört så fåningt! Dubbelmoraliskt också för på hotellets egna spa (där vi fick vara en hel del på grund av det dåliga vädret) där var det helt ok att vi och min son bubblade i jaccucin... Ja, det var faktiskt ett minus. 
Vi hade i vart fall en av sängarna en dag när det var molnigt och det var jätte härligt att bara ligga där och slappa och lyssna på vågorna... åh så gött!
 För övrigt var det fint och bra på hotellet. Förutom när vi kommer till maten... men maten tycker jag på de hotell som jag ätit på smakar: ingenting och allt smakar samma. Det rekommenderas alltid att ha all inclusive p.g.a. samonella risk osv. men då tror jag att man får nöja sig med att äta smaklöst. Vi har av Egyptier rekommenderats att pröva deras fisk men tyvärr blev det aldrig så. 
 Men nu till något som verkligen är på plussidan, det var hotellets spa! Där fanns behandlingar för så väl vuxna som barn! En dag gjorde vi en choklad behandling och ni kan gissa vad vi skrattade när vi såg varandra helt insmorda i choklad.
 I det stora hela är jag ganska säker på att jag inte kommer att åka till Egypten igen, om jag inte blir bjuden förstås. Men hotellet var jätte härligt, att surfa i Egypten vilket vi gjorde första gången är jätte fint, den nya marinan i såväl Hurgad som i El Gouna (där vi var första gången) är jätte fina ställen att besöka (se bilden nedan), shoppingen är ok men jösses så ja, jobbiga de som ska sälja är. Jag förstår att det är deras levebröd men här körs alla trick, fula också. Shoppingen blir ofta mer jobbig än ett nöje... tyvärr. Hoppas det blir bättre. Ska ni ändå åka till Egypten så rekommenderar jag ändå El Gouna som är en stad byggd av en mångmiljonär mitt ute i öken, det är väldigt mkt vackert att se i staden men du kommer ju dock bort lite mer från charmen med det inhemska...
Något annat som var väldigt mysigt, att vid hotellen o andra turistkomplex hade man mycket medvetet satsat på belysning, tyvärr kan inte bilderna ge er den rätta känslan. Men det var nästan lite magiskt i det belysta mörkret, ler. 
 Ja, här får ni en liten uppfattning om hotellets storlek, då ska ni veta att det finns lika mycket mer gånger tre, mer delar av poolen som var barn anpassade med massor av vattenrutschkanor. 
Oj, ja det blev visst lite rörigt... Men jag hoppas att ni fått lite inspiration,
Härlig helg till er alla nu och många rosor och kramar till alla härliga mammor där ute!
KRAM/ Petra E

5 comments:

 1. Some fun photos here and what a stunning and unusual chandelier in the first picture.

  ReplyDelete
 2. Oj vilken fin miljö! Jag har aldrig varit i Egypten men blev allt lite sugen när jag ser dina bilder :)
  Kram Maria

  ReplyDelete
 3. Hej Duktiga Trevliga Petra
  jisses vad det ser underbart ut... måste varit supermysigt :)
  å missa nu inte,,,,

  SATURDAY SHOW OFF

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  ReplyDelete
 4. Önskar dig en underbar helg!
  Kram/Lena

  ReplyDelete
 5. WOW vad duktig du är på att fota:) jag gillar denna bloggen och undrar om du har bloglovin??

  Om du vill ha färgglad inspiration från Zara home kan du kolla in min blogg:)

  ha en kanonvecka

  LOVE Maria från inredningsvis.se

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra