Wednesday, May 29, 2013

Solsäkert!?

Hej Ni Fina!
Hoppas det är gott med er. Jag lovade ju att jag skulle berätta mer om vilka äventyr jag varit lyckligt lottad att få göra detta år. Solbada var något som vi törstade efter hela familjen. Vi fick rådet av resebolaget att då om vi "bara" hade en vecka, satsa på Lanzarote. Dit bar det då av.
Solsäkert var dock det sista det var för oss... knappt två dagar med sol är nämligen inget jag kallar solsäkert. Dock tror jag att vi hade extremt otur, för alla andra jag känner som varit där har haft det jätte soligt och varmt. Vi åkte helt enkelt i fel månad, april. Hur som så hyrde vi då istället en bil och luffade runt hela ön, och åkte till alla de resmål som rekommenderades.  
(Från det ena till det andra, titta han sitter på vattnet ;))
Vi bodde på ett ganska enkelt hotell, Lanzaplaya som i fritidsresors katalog fått 3 stjärnor. 
Det får det verkligen inte av oss. Jag brukar inte vara så kräsen eftersom det är ju inte hotellet vi ska spendera mest tid på. Men här var sängarna under all kritik, sämre madrasser, kuddar och täcken får man nog leta efter, och det var bara en av de sakerna som jag tyckte drog ner det hela. Nu var dock personalen himla trevlig men ja, det räckte tyvärr inte i mitt tycke. 
På vår hotellaltan bodde ett gäng inte så folkskygga fåglar.... gillar inte! Men det är jag det...
Usch nu kände jag att det lät väldigt gnälligt om hotellet men jag tycker faktiskt att det är viktigt med just sängarna på ett hotell.  
Här är vi i El Golfo och tittar på den otroligt vackra utsikten, detta kallas den gröna lagunen. El Golfo är en vulkankägla som ligger halvt nere i vattnet. Här finns också en vulkanstrand med svarta småsten som utgör en tydlig gräns mellan lagunens vatten och Atlantens blå vatten. Visst är det vackert att se men jag hade nog blivit besviken om jag köpt mig en utflyktsresa hit. Tur att vi hade hyrbil. 
 Sen var vi också inne i öns "huvudstad" Arrecife. Där var vi och gick på stranden och sedan besökte vi så klart öns högsta hotell, det var riktigt fantastisk utsikt.  
Sedan inte långt där ifrån besökte vi en gammal borg. Vår lilla prins tyckte så klart att det var häftigt att se men jag måste tyvärr säga att det var inte särkilt mkt att hänga i julgrannen det heller... Usch, ja jag hör hur negativt det låter. Men de hade en jätte fin resturan med panoramafönster runt om mot havet och det var otroligt pampigt och ja fint där! Å ja det vart värt ett besök bara för det. Ler. 
 En annan dag var vi dock iväg till något som tog andan lite av mig. 
Vi beökte en av de stora lavabubblorna; Jameos Dek Agua
Detta var verkligen den viktigaste sevärdheten på Lanzarote.
Detta som man bara måste kalla ett av naturens under ligger nära havet och består väl mest av grottor, nedrasade vulkantunnlar och vackra vyer. 
När man kommer dit så följer man en gång som leder till en enorm grotta (se bilden) där det finns en saltvattensjö vilken det bor jättessmå albinokrabbor i.   
 Sen leds man via slingriga stigar till en helt annan miljö. En miljö med smaragdgrön pool, växter och blommor. 
 Fint va? Tyvärr kan man verkligen inte alls fånga stämningen från några av de platser som fanns hos Jameos del Agua på bild. 
Efter detta kan man gå till en underjordisk konserlokal, sååå pampig! Bilden är tyvärr inte allas rättvis. 
 Här på detta vackra ställe finns också cafer, restauranger, ett stort museum, lite utställningar och så klart en souvenirshopp. Ja, som sagt detta var magiskt. 
En annan dag besökte vi den mysiga byn/orten Playa Blanca, som ligger på Lanzarotes sydsida. Den byn eller om man ska säga orten hade charm och vi märkte snabbt att det var dit man egentligen skulle ha åkt. Här fanns lugna stränder, fina strandpromenader, härlig hamn, trevlig shopping och mat i alla dess sorter. Mycket av maten är vad jag kallar turist mat och mycket tycker jag är helt smaklöst. Så tyvärr åt vi mycket mat som ja inte var något alls att ha egentligen. Men vi hittade några goda resturanger. En pasta restaurang som vågade krydda och ha lite nya mixer till pastan. 
Här nedan äter jag som är ostoman en pasta med massor av olika ostar, gött det!
Sen inte så där jätte långt ifrån vårt hotell fann vi en indisk restaurang som serverade helt makalöst god mat! Det var (vilket jag efterfrågade) verkligen sting i min mat!
SEn kan jag milt säga att det blev en och annan glass i från de olika glassbarerna... några kilo upp efter detta, men det får det vara värt. 
Vi besökte också Lanzarotes största zoo Rancho Texas.
Det var helt klart sevärt, ett fint och mycket välskött zoo. 
 Där fanns bland annat en väldigt rolig och lite skrämmande örnshow. 
Lite svårt att hänga med och fota, och tyvärr kan ni nog inte riktigt få uppfattningen av hur stora örnarna verkligen var. De var jätet stora och flög snabbt över och nära huvudena på oss. Jag kan bara inte fatta hur de lyckas träna dem så!
Här ser ni olika saker de fångat då deras tränare kastar ut det i luften över våra hjässor. 
 De hade också en roligt show med sjölejonen och vi fick alla som ville komma dem väldigt när. 
Det fanns också möjlighet att simma med dem och få lära dem lite trix, vilket vi absolut ville göra men tyvärr så var den tränaren som man fick göra detta med sjuk just denna dag, snyft för det hade varit en väldigt spännande o annorlunda upplevelse. 
 Förutom de shower som fanns på djurparken så fanns en massa andra små trevliga aktiviteter för barn, som små båtar att ro och liknande. I slutet av parken fanns tre olika pooler och solstolar för relax. Miljön där vara också spännande och vackert uppbyggd så detta zoo rekommenderar jag till er som åker till Lanzarote. 


 Ja så trots dåligt väder och hårda, gamla sängar så hade vi en trevlig tid på Lanzarote. 
 Ja, det var lite resetips och resinspiration...hoppas jag!
 Kram/ Petra E

5 comments:

  1. Vad synd med vädret...Var precis i Budapest och vädret var inte direkt lysande det heller. Men kul hade vi ABSOLUT ändå, ett gäng glada tjejkompisar!:)
    Men sängarna....ja - precis som du upplevt var de hårda och det högg i ryggen varje morgon...
    Kram Anna

    ReplyDelete
  2. Hej petra. det är synd att man inte kan förutspå vädret :( men ni verkar ha upplevt många vackra saker i alla fall :) den där grottgrejen ser helt fantastisk ut!!! Ha de
    /mia

    ReplyDelete
  3. Tråkigt när vädret inte är det bästa, men Lanzarote är en spännande ö.
    Kram,
    Regina

    ReplyDelete
  4. Ibland är det skönt att bara komma iväg.
    Men visst blir man lite besviken när inte den efterlängtade solen och värmen finns på plats=))

    Härlig helg till dig/Hannis

    ReplyDelete
  5. Längtar verkligen efter att få åka utomlands, och ännu mer nu när jag ser dina fantastiska bilder! Men så synd att ni inte fick så mycket sol på resan, det vill man ju verkligen ha när man väl har tid och möjlighet att resa. Det verkar iallafall som om ni fått se och uppleva massor av vackert på resan och Lanzarote verkar vara väldigt fint. En plats att skriva upp på önskelistan =)
    Ha en härlig helg!

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra