Friday, September 20, 2013

Vi tänker döpa vårt hus!

 Hejsan Hoppsan!
Allt väl? Här är det bara prima. Jag är i fullfärd med att göra en liten, liten planering för ett väldigt speciellt dop. Ja, vi ska minsann döpa vårt hus. Många döper sina bilar, båtar och allt annat möjligt och då undrar jag varför döper inte fler sitt hus. För i tiden döpte man sina hus, det fanns många olika anledningar till det så klart men en mysig anledning som jag hört har varit att om man gav huset ett namn så fick den en ande som kunde skydda mot ondska. Men visst blir det väl självklart då att man måste döpa sitt hus? Ler. Vi känner att vårt hus har så mycket själ och minnen, trots sin låga ålder :) så det vore ofint att inte döpa det. Min man var väl i och för sig inte lika entusiastisk som jag men det spelar väl ingen roll, alla kan inte vara lika lättroade… 
 Nej, skämt och sido. Vi har funderat på det länge, i fler år men inte kommit fram till något bra namn. 
Vi har funderat på namn med anknytning till våra namn, till gatuadressen, till olika känslor vi har för huset, till roliga och klurriga namn men inget har varit rätt. Men ibland gäller det att göra det lätt för sig också. En kväll när jag satt bak på altanen och läste i en tidning så började jag tänka på vad fantastiskt härlig kvällssol vi har på precis rätt ställe på gården och vad underbart lyxigt det är att få sitta ute i kvällssolen och varva ner. Då bara plötsligt så slog det mig, självklart, huset skulle ju få hetta kvällssolen. Men vad trist att bara säga, Jaha, nu heter huset kvällssolen. Nej, det måste sättas lite värdighet i det hela. Huset måste ju prydas med en namnskylt. Jag letade och letade för att hitta den som jag tycket bäst kunde hjälpa mig och stötte då på Helena Åkesson på Skillinge Emalj hon fattade ju gallopen och hade dessutom rätt öga för sinne och detalj så självklart skulle hon få göra husets skylt. 
Gissa om jag blev nöjd när resultatet kom? 
Jamen se så snygg skylt. 
 En gedigen skylt med klassiska typsnitt som står över tid och i svart/vitt, det var precis det som passade oss perfekt. Nu blev jag sugen på fler skyltar… hihi… Nä men skämt och sido, det finns ju massor av roliga skyltar man kan göra och om inte annat så kan man ju skapa sin egen snygga nummer skylt. 
Ja, jag rekommenderar verkligen Skillinge Emalj som dessutom är så himla hygliga nu att de erbjuder alla Romantiska Hems läsare 10% om ni anger Romantiska Hem i samband med ordern, erbjudandet gäller tom 30/11 Passa på vet ja! Ja, nu ska jag planera vidare gällande det lilla dopet, visar mer senare.
KRAM// Petra E

2 comments:

 1. så fina hus.
  Ville bara titta in och önska dig en trevlig helg.
  Kram
  Hanna

  ReplyDelete
 2. Hej Bästa Petra
  men jösses vilket gott val.
  superfint :)
  å missa nu inte.....

  SATURDAY SHOW OFF

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra