Tuesday, November 25, 2008

Närbilder
Nu har jag pysslat klart i mina fönster. Fick plocka bort en del för jag har en ful ovana att alltid plottra sönder... Då gäller det att kunna plocka bort. Fick plocka bort en del pynt för det såg rörigt ut. Ja,ja tänkte i allafall visa er lite av det som nu hänger i köksfönstren.

Inga Gardiner! Helst ha´de jag nog velat ha det så jämt men det skulle se kalt ut. Hade jag haft spröjsade fönster hade det varit en annan sak, men så lycklig är jag inte, snyft ;)

Jag har i stället lindat granris runt gardinstången och sedan hängt ner olika silvriga föremål så som fattigmanslyktor, pepparkaksformar, julgranspynt och några kottar - dock ej silver färgade.
För att bryta av har jag använt några få andra detaljer (så som kottarna) ihoprullade små bibeltexter, några julgranskulor klädda i notpapper och små vita plåtskyltar med texten Merry Christmas på.Jag har även invensterat i nya julstakar i vitt förstås, ler. Men de visar jag vid senare tillfälle. Nu kommer Ingela snart och det är dags att jobba med boken så det är bäst jag satt på lite tevatten. Ha det gott nu och syns snart! Kram Petra E

14 comments:

 1. Vilka fina saker du hängt i fönsterna - jättemysigt
  Hat oxå ibland en tendens att få för mycket grejer...
  Kika in hos mig - du har nåt där..
  Kram/annelie

  ReplyDelete
 2. Kotten var fin....från en som gillar det naturliga...mer kottpynt!

  ReplyDelete
 3. å va många fina detaljer! jättefint!

  Hoppas tipsen hjälper!
  Tack för din goa kommentar, blev så glad!
  Kram!

  ReplyDelete
 4. hej
  oj så fint....kul att kika runt här
  kram pia

  ReplyDelete
 5. Såna vackra hjärtan och andra ting och fina foton!!!! Mari.

  ReplyDelete
 6. Så mysigt det verkar bli i fönstren. Man måste inte alltid ha gardiner! Fast det är att föredra åt de håll man har grannar tycker jag...
  Tack för dina tips! Jag är inte inne på stilrent alls, men min sambo gillar det. Det är ju hans badrum också men på något sätt vill jag ändå få in något i det som gör att en charmigare anda kan anas :) Hur lätt låter det på en skala??
  Nu ska jag kolla in dina tips mer noggrannt!
  Lycka till med bokarbetet!
  Kram Annika

  ReplyDelete
 7. Snygga saker =) Mysigt! Ser fram mot mitt pyssel. Ska lägga upp kort så småning om. Jag läser till diakon, vad ska du bli?

  Kram Diana

  ReplyDelete
 8. ljuvliga ting i fönstret!
  känner igen mig att ha känslan att man måste rensa, att man har det lite too much, det är sånt man känner själv tror jag oc inte andra ser, jag ser bara härligehter här!

  varmkram lotten

  ReplyDelete
 9. Fina bilder här igen!

  Måste bara tacka så himla mycket för utmärkelsen som jag fick, det var ett tag sedan men jag trodde att jag hade skrivit. Jag blev jätteglad, alltid roligt att få veta när någon tycker om ens blogg!

  Jag såg att du gillar Änlarnas stad, jag älskar den vackra filmen. Jag blir bara så jättebesviken i slutet! Varje gång faktiskt, som om slutet kan ändra sig?! :)
  Ha det gott!
  Kram C

  ReplyDelete
 10. Bra tips att hänga lite mysiga saker i fönstret. Kul med sonens rum. Tycker att de ska få bestämma. Det är ju i alla fall de som bor där. Det är likadant här också. Sönerna har väldigt bestämda åsikter.


  Ha det bra!
  Kram Ullis

  ReplyDelete
 11. Vilken fin idé!
  Tyckte jättemycket om det!
  Gillade verkligen dina hoprullade bibeltexter!
  Kram Tulipa

  ReplyDelete
 12. Ser jättefint ut i ditt fönster!
  Men jag håller verkligen med om det... att om man hade haft fina spröjsade fönster så hade man verkligen inte behövt gardiner!
  Gjorde nåt liknande som du dag...fast jag fuskade med en grön girlang....har hängt upp i bågar i mitt treluftfönster i hallen...har också jag tjuvstartat med ljustaker och stjärnor här och var!
  får se om jag kan ta någon bild snart ...men guben är inte riktigt klar ännu, men det tar sig i hallen...har äntligen både fönsterbräde och foder i ljusgrått....och så har pärlsponten likaså blivit målad i grått, väntar nu bara på hatthyllorna och de svarta krokarna som ska komma upp...sen är det inte fulhallen mer!!
  Ha en go onsdag!
  kram

  ReplyDelete
 13. Vad härligt det är när dom små får pynta!
  Våra hade egen gran i alla färger!!! Dom tyckte det var sååå mysigt hemma hos kompisarna som hade tomtegardiner, varför hade inte vi det? Men STORA GRISEN låg iallafall på huggstubben hemma hos oss! Och det var bra!

  Ha det gott och kram!
  E-K/noll54

  ReplyDelete
 14. Hej, så fint i fönstret, tycker du är så duktig med inredning! jag ska måla om på mitt rum, men vet inte vilken färg, har lite gråa möbler och tycker det är ett svårt beslut att välja färg. skulle vilja ha ljust, men inte kallt. (på min blogg finns bilder på hur det är nu) skulle bli jätteglad för förslag!
  kram Sarah

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra