Sunday, November 23, 2008

Studiemotivationen är låg...

Hej Hopp!

Tänkte visa lite bilder från ett litet köks stilleben som jag har på min köksö, det är inte riktigt färdigtpyntat för julen men en tjuvglimt kan jag ju visa. Har tänkt att hänga lite små adventspresenter i fönsterramen (4 st en för varje advent tillfälle).
Men så hade jag också tänkt att fråga er om lite tips. Det är nämligen så att jag hamnat i en liten studiesvacka där min läsmotivation är sååå låg! Vi ska läsa en hel lunta (15 st tror jag...de är inte direk tunna heller...) med böcker om alltfrån handikappspolitik, utvecklingsböcker, psykriatri reformen till psykoser. Sedan ska vi ha en hemtentamen där alla böckerna måste vara med som källor. Nu är det så att jag tappar koncentrationen när jag ska sätta mig och läsa och ingenting blir läst... Phu, ingen vidare lösning på problemet. Jag förstår inte för jag brukar verkligen ha självdisiplin när det gäller studierna men den tycks ha sprungit iväg och gömt dig, ler.

Så då tänkte jag, varför inte fråga alla kloka och goa bloggare om tips på hur man hittar den där borttappade motivationen? Ler.

Själva tentanuppgiften som kommer sedan verkar spännande och rolig men just nu då bokläsningen är trög så känns den nästan som om jag ska bestiga ett berg... Tenta ska skrivas som om man själv är en "brukare" med någon funktionsnedsättning. I Tentan ska olika perspektiv tas upp så som lagar, möjligheter och hinder, bemötanden, generationsskillnader, individ och samhällsperspektiv, livskvalite osv. Sist men inte minst ska tentamen också innehålla en debattartikel om hinder och möjligheter för någon funktionsnedsättning.
En riktigt kreativ tenta som i vanliga fall skulle kännas skoj, men jag tror jag fått ett hjärnsläpp...Hjälp! Nej, nu ska jag inte dystra ner er söndagskväll med tenta ångest och dålig studiemotivation, sorry. Ska ta mig en titt hos er andra och låta mig inspireras lite så att jag blir på bättre humör hihi. KRAM På ER!

18 comments:

 1. Gumman, jag skojar bara. Hade ju redan dig..Bland mina favvisar. *fnissar och inser hur snurrig jag är*
  KRam!

  ReplyDelete
 2. Ja, det där med studiemotivation är svårt, pluggar själv till undersköterska så jag vet hur det blir ibland.
  Kanske kan du prova att köpa ngt gott och sedan bestämma att du inte får äta det förrän du läst si och så mycket.
  Sedan är ju lagoma pauser viktiga också!
  Kram Anna

  ReplyDelete
 3. hm,,,studiermotivation. Jag brukar belöna mig innan jag ska studera ;) ja, jag vet att det är tokigt och jag borde belöna mig efteråt, men jag behöver belöningar hela tiden. Är svårt ibland, man ska bara fika, stoppa i tvätt i maskinen, hämta post osv...Det brukar lösa sig, men jag har inget bra råd att ge dig. Läs rubriker och sammanfattningar, så vet du vad som är intressant när du ska skriva din hemtenta.Glömde skriva att jag läser till bibliotekarie i Borås på distans. Beräknas vara färdig januari 2011.
  Lycka till med studierna.
  Kram Lotta

  ReplyDelete
 4. Söta rara du, det gör mig jätteglad att du tycker om mina bilder men ledsen att du har problem med att datorn låser sig! Fy vad tråkigt! För länge sedan är det två som sagt att det är problem, men när det testat på andra datorer har det gått bra. Jag har nu ändrat i mina inställningar, tagit bort bilder och försökt förbättra. Tacksam om du vill hjälpa mig att kolla om det gör någon skillnad.
  Jättefina bilder av dig som vanligt.
  När det gäller tentaångest har jag inga råd att ge dig, men vet hur det är. Försök att se en bit i taget, inte hela tjocka luntan. Lycka till!
  kram
  nina

  ReplyDelete
 5. Har inga motivationstips men vill ändå lämna en kommentar ;-)
  Gillar din sida och krukorna blev ju jättefina till slut. I veckan ska jag oxå köpa hyacinter och julstjärnor *mys*
  Ha en skön kväll!

  ReplyDelete
 6. usch va tråkigt för dej!
  när ja hade som mest i skolan så hade ja en metod.. ja brukade bestämma att ja skulle plugga ett viss tid, ex en halvtimme. sen tog ja en paus å gjorde nått helt annat.
  kunde va nått så tråkigt som å diska men bara de va något helt annat än å plugga. sen efter en kvart kanske, satte ja mej en halvtimme å pluggade. å så höll ja på sådär å de funkade jättebra för mej!

  hoppas de kan hjälpa dej!
  Kram!

  ps. jääättefina bilder!

  ReplyDelete
 7. Ja, det där med studiemotivation är svårt ibland, pluggar till undersköterska just nu så jag vet vad du pratar om.
  Kanske kan du köpa ngt gott och intala dig själv att du inte ska äta det förrän du läst si och så mycket.
  Lagoma pauser är också viktiga.
  Kram Anna

  ReplyDelete
 8. Studiemotivation var det... något som hjälper för mig är nya, fina pennor, ett nytt block. skriv viktiga saker ur böckerna rita en bild till markera med färg. Lite godis och kaffe hjälper naturligtvis till samt lite tända ljus. Att man ser de där lässtunderna som höjdpunkter på dagen.

  har läst en hel del i mina dagar...

  ReplyDelete
 9. vilken fin blogg du har! jättemycket fina bilder, och sånt gör ju allt roligare!!

  bristande studiemotivation är ju aldrig kul, man får försöka påminna sig själv om att man trots allt tycker ämnet är kul, även om författaren inte är fullt så rolig.. en mysig miljö att plugga i gör ju allt mer inspirerande också :) själv pluggar jag bäst med en kopp kaffe på bibblan :) lycka till!

  ReplyDelete
 10. tack för din snälla kommentar inne hos mig, jag smyger in här också och blir så glad av dina fina bilder :)

  jadu.. när jag pluggade till sjuksköterska så kände jag ibland likadant som du.. men jag satt upp några mål som att läsa en bok och sen gå ut o gå en stund, läsa en till och sen fika ex.. för att hålla motivationen uppe.. annat knep är att skumläsa boken, alltås bara skumma med blicken och sen skriva stödord, sammanfattningar av kapitlena så slipper du ha alla böcker med dig :) sen är det alltid bra att ha bestämda timmar att läsa på, jag satt alltid 8-12 och sen 14-18 och sen var jag LEDIG resten av dagen, för att se nåt slut på det..

  ojoj vad jag skriver.. hoppas nåt kommer till nytta och att du orkar läsa :)

  stor kram sara

  ReplyDelete
 11. Å vilka härliga julestilleben du har på din köksö! Och just hyacint, gammal kruka och mossa, sååå vackert! Mari.

  ReplyDelete
 12. Jag har tyvärr inga tips på hur man får motivation att plugga. Det var länge sedan jag pluggade, så jag har "glömt" hur man gör! Kanske gå ut och tänka på något helt annat ett tag.
  Kram Maria.

  ReplyDelete
 13. Jösses va gullig du är Petra - du är ju faktiskt alldeles förträffligt värd dessa awards, så som du jobbar.
  Å tyvärr är jag inte ett DUGG avis på dina böcker du ska läsa MEN .. nu är jag ju här för att inspirera dig hade jag tänkt .. hur? ...
  Börja med att försöka med att inte se det som ETT BERG av böcker. Ta helt sonika EN I TAGET. Du kan nämligen omöjligt läsa flera samtidigt på en gång. En sak i taget, med många småpauser o fokusera bara på det du gör JUST NU!

  Lycka till nu,
  kramar på dig Malin :)

  ReplyDelete
 14. Hoppas verkligen att du hittar din motivation igen. Är ju inte lätt när man kommit ur den. Låter som en spännande tenta i alla fall.

  Ha en bra vecka!
  Kram Ullis

  ReplyDelete
 15. Älskade vännen, motivationen kommer att ska du se, ta en sak i taget och beta av.
  Vilka fina bilder du visar och jag förstår att julen är hos dig nu på allvar hihi.
  Själv hinner jag inte med riktigt men det blir som det blir.
  Vet inte om jag hinner göra några tavlor till marknaden vi får se.
  Kram på dig/Ingela.

  ReplyDelete
 16. hej gumman ;) det var så lite, vet hur jobbigt det kan vara med studiemotivationen, och hur pressad man kan känna sig.. hoppas det löser sig till det bästa för dig :)

  visst är bloggvärlden underbar, tänk om man inte fått kontakt med alla dessa gulliga tjejer med samma intresse som sig själv, bloggen ger ju så mycket!!

  trevlig måndag på dig, passa på o njut lite också i snön!

  stor kram sara

  ReplyDelete
 17. Åh, jag förstår att det känns tungt..alltid jobbigt att starta..när man väl kommer igång så brukar det gå bra..
  tycker att det är ett intressant ämne..
  fint du har pyntat..
  kram anna

  ReplyDelete
 18. Hej Petra!
  Så fint du har - som vanligt!!!

  Ingen studiemotivation!? Jag tror på det här: du måste försöka se ÖVER hindret! Ställ dig på tå och se vad som väntar där framme.
  Konsten är att inte ge efter för lustprincipen, dvs att inte gå den lättaste vägen där man får belöningen genast och som ALLTID måste betalas med obehag. T ex att du pyntar istället för att plugga. Det känns ju kul för stunden men sedan mår du dåligt för att pluggandet blir åsidosatt.
  Istället måste man ta den SVÅRA vägen, dvs avstå i nuet för något man vill ha längre fram. Man avstår den korta, omedelbara njutningen "för stunden" för längre fram väntar en stor, långvarig njutning - och den behöver inte betalas med något obehag alls!
  Inte vet jag om det här säger dig något men det har hjälpt MIG mycket!
  Lycka till!!!

  Stor kram
  Ann-Helen

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra