Sunday, December 14, 2008

Julpyssel

Hejsan ute i stugorna!

Hoppas att ni haft en fin tredje advent själva har vi precis tackat de sista gästerna som varit här på vårt lilla adventsfika. Det är så himla mysigt att träffas och dricka glögg/kaffe, äta lussebullar, pepparkakor med ost och sylt, mums!


Men jag har inte fikat hela dagen.... Hm, inte för att jag gjort så mycket för denna dag har faktiskt gåt i lathetens töcken här hemma. Men några fler tomtesäckar har jag faktiskt sytt. Har försökt att fota dem på bilderna som ni ser idagens inlägg men ja det blev väl lite si sådär. Hoppas att ni kan hålla tillgodo iallafall.

Jag har delat ett gammalt lakan med spets och broderi mitt itu och sedan sytt ihop dem till två säckar.

För att piffa till det lite så har jag skrivit ut två "juliga" bilder och skrivet två texter i ett word dokument och sedan skrivet ut dem på transferpapper som finns att köpa bland annat på nätet

Sen har jag strukit fast dem med ett vanligt strykjärn. Man kan göra jätte mkt fint med dessa papper! Jag har tidigare gjort en hel del kuddar, gardiner, doftpåsar, tvättpåsar, julstrumpor...ja det är bara fantasin som sätter gränser.

Vingarna ser i på bilden har jag fått av Ängeln i vitt kika in på hennes blogg vet ja, hon har massor av fint där. Ha nu en riktigt go kväll för mig är det dags att invänta Wallander filmen på TV. Kram Petra E

18 comments:

  1. Nej men himmel vilka fina tomtesäckar!!!! De var ju helt otroligt fina, va duktiga både du och Ingela är, finns ingen ände på er energi och kreativitet.....Vilka bedårande varelser som kikar ut ur säcken : ) Många adventshälsn till dig!

    ReplyDelete
  2. Hej Petra vännen min, vilka fina säckar du gjort och vad fint det var med texten på, oj vad det blir vackert ihop med din fina gran och alla mysiga paket du gjort. Är det en julstrumpa jag ser i bakgrunden mån tro eller vad är det för mysigt?
    Kram på dig hörs i veckan /Ingela.

    ReplyDelete
  3. petra, vilka säckar, såååååååååå fina! vilka underbara vingar carina gjort!

    ha det gott vännen! varmkram lotten

    ReplyDelete
  4. Säckarna du gjort var verkligen fina och allt annat pyssel oxå. Här har vi gått en tomtepromenad som var jättemysig med lotteri och glögg mm. Ett bra sätt att fira tredje advent tycker jag. Boken som är på gång kommer jag absolut att köpa, ser fram emot sommaren ännu mer nu. Kram Liselott.

    ReplyDelete
  5. Så fint du har gjort. Önskar mig en ny skrivare i julklapp så jag också kan skriva ut bilder. har en laserskrivare nu och det fungerar inte med den. Så att du hade missat att skriva din gissning när du skrev kommentaren till tävlingen. Du får titta in igen och göra det.

    Ha en bra vecka!
    Kram Ullis

    ReplyDelete
  6. Men vilka fina säckar du har skapat, men vad var det för papper som du hade för att kunna stryka fast det sen?
    Vart köper man det?
    Kram Anna

    ReplyDelete
  7. Hej vad mycket fint du har gjort!
    Kram Annica.

    ReplyDelete
  8. Din rackare vilka fina säckar du sytt. Du är bara för duktig på att sy.

    Nu har jag inte varit inne på ett tag för jag har varit krasslig, så jag har läst igenom allt på din sida och jag måste säga att det var väldigt mycket jag lärde mig om både advent, lucia och jul. Väldigt kul läsning.

    Och vilka fina bilder du lagt in på din söta lilla son. De är bara för gulliga när de lussar.



    Kram Inka

    ReplyDelete
  9. Men så fina säckar du syr!!Förresten vågar jag fråga hur du får det att snöa på bloggen? Är väldigt oteknisk av mig, men med lite hjälp kanske det går "fniss"
    kramar Malin

    ReplyDelete
  10. Tack Petra!! Nu snöar det även hos mig!
    kram Malin

    ReplyDelete
  11. Nej Petra , vad du är duktigt !!
    Vilka fina säckar du har gjort , jag är så avis , de är ju helt underbara !!!!!!!!
    Nu måste jag leta i mina gömmor om jag kan göra ngt liknande ..eller inte .. äsch det e nog bättre att jag är i köket och skruvar ihop lådor :-(
    Tack för all inspiration !!!
    Kram/Lotta

    ReplyDelete
  12. Hej !

    Guuud vad fint du har det hemma hos dig!
    varit inne på din sida så många gånger och hitta jämt en massa inspirationer från dig ! Tack för att du finns Kram Tina

    www.vackramagnolia.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Jisses så fina säckar du sytt!!
    Du har så julfint redan...här tycker jag mest det är brôte överallt just nu...var ju borta i helgen, och det får man verkligen ta igen sen!!
    Ha det gottast!
    kram

    ReplyDelete
  14. Sååååå fint, det måste du ha i din bok (bilder på säckar)..kram Dadda

    ReplyDelete
  15. Så nydelige ting du lager! Du er utrolig kreativ og flink, og hvordan du får tid til det er helt uforståelig for meg... :-) Klem-Mia

    ReplyDelete
  16. Nu ramlade jag in på en blogg jag inte sett förut! Alltid lika skojigt att hitta nya. Vad mycket fint du gjort. Har suttit en bra stund och tittat på allt. Ja det är inte svårt att se att det är en stor inspiratör som bor här. Säckarna var ju otroligt söta.
    Hoppas du får en fin vecka!
    Och att jag kan få kika in igen!
    Kram Helen

    ReplyDelete
  17. Hei Petra,
    Så flink du er til å sy - ja til det meste ser det ut til :)
    Jeg er ofte å titter innom deg men er ikke så flink til å legge ijgen noe spor etter meg - men NÅ vil jeg gi deg en ekstra liten oppmerksomhet fordi du deler av deg med denne fine bloggen - det er en liten sak til deg inne hos meg :)
    Håper du har en fin førjulsuke - klem fra Solveig

    ReplyDelete
  18. Hej på dig!

    Alltid så gulliga kommentarer! Tack!!

    Det var ett tag sen jag var in hit, eller någonstans öht. Nu har jag mkt att ta igen ;-)

    Fina tomtesäckar!! Verkligen...hmmm, nu blev jag inspirerad!

    Kramar/ M

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra