Monday, September 21, 2009

Bilder från releasen

Hejsan!
Har ju lovat för cirka en månad sedan att jag skulle visa mer från mitt och Ingelas releaseparty på vår bok. Ja, och det man lovar får man ju hålla eller hur!! Så bättre sent än aldrig. De två första bilderna är programbladet som vi delade ut till gästerna när de kom (klicka på bilden om du vill se texten).
Sen var jag nog lite stressad när jag lade in bilderna här och det vart ju endel så jag ville inte börja om när jag upptäckte min klumpighet... Vilket med andra ord innebär att ni nu får se bilderna med slutet först....hihi...
Japp hela festen vart så lyckad och det var sååå otroligt skoj att äntligen få fira lite efter ett års hårt arbete så som ni kan se så höll festen på ända in på småtimmarna. Tur att vi lyckades hyra ett stort tält efter som det började regna på kvällen och under natten så fullständigt öste det ner med regnskurar. Men vad gör det i trevligt sällskap med live musik?
Vilka bjöd på dessa ljuva toner under kvällen och natten? Jo, ingen mindre än Ingelas gubbe Kalle och hans vän Bengt. Det bjöds på alla möjliga klassiker och trumbadur toner.
Tänk vilken stämningen det skapar att ha live musik på en fest!!
Något annat som verkligen skapade stämning och som kommer vara ett minne för resten av livet var de två stand up komiker som kom på festen och drev helt sanslöst med den vita stilen, vår bok och min och Ingelas inredningsstilar i hemmet.
Det var skratt som förlängde livet det vill jag lova, titta till och med min lille prins skrattade så han kiknade (dock var det nog mest åt deras kläder och sång...visst är de riktiga puddingar?)
Stand up komikerna som undrade om vi inret efter eget huvud för att sedan konstatera att det ju såg rätt tomt ut, tycket att vi behövde lite färg i tillvaron och lite mer känsla så vi fick allt möjligt "fint" av dem en gråtande pojke, en rödplastvas med plastblommor i och oranga ljusstakar med riktigt kråmiga ljusmanchetter i...

Tack tjejer ni var helt otroligt duktiga (vet att jag sagt det förr men det tåls att sägas igen, ni är sådana proffs!!).
Sen bjöds det ju också på en hel del skön sång från Ingelas dotter Isabell, och jösses inte var det många torra ögon när hon sjöng halleluhja! Får jag som jag vill så kan Idol ha sin nya stjärna serverad så fort som hon har åldern inne.
Det var också många av våra bekanta, nära och kära som för första gången kunde se vår bok och det var så skoj och spänannde med allas reaktioner.
Partyt var av så kallat drop in/ öppet hus och under dagen var det ca 100 pers som kom och ville gratulera oss och ni må tro att vi fick så mkt fint, endel gammalt och endel vitt färg, sandpapper och penslar...hihi undra varför?
Min och Ingelas ängel, räddaren i nöden Lars Thun kom också för att gratulera. Lars är den som i det mycket kritiska läge som vi hamnade i med boken hjälpte oss att sätat om hela bokens layout, detta är verkligen en kille som är ett super duper proffs på allt med webb och bok design.
Det blev många signeringar under dagen och den rollen lär man sig nog aldrig, jösses så märklig känsla!!!
Ja, som sagt det var ju så att bilderna som skulle varit i början av inlägget som hamnade sist. Urban var också där för att fira oss och spela fina låtar på sin trumpet men också för att blåsa en fanfar vid invigningen av boken, så pampigt! Tack Ubbe! Titat noga så ser ni också framsidan av boken inlive.
Här klipper vi bandet till festen och boken, och bandet är ju givetvist vitt...hihihi

Många samlades för att lyssna på vårt "tal" om vägen till att uppfylla drömmen att skapa boken.
Tack alla ni som kom och förevigade och förgyllde vår dag!!
Ni må tro att det vart ett väldigt intensivt planerande av festen när vi fick färdigdatumet från tryckeriet, man kände sig nästan som en Bindefelt när det skulle ordnas med mat, sång, tält, injudan, programblad, bänkar, bord och ljudanläggningar.
Festen började kl 12.00 och redan 12.30 började Ingelas trägård se full ut.
Vår skickliga och oerhört snälla revisor Lena kom också för att delta.
Här står vi alltså vid Ingelas entre och hälsar våra gäster välkommna.
Tomt, i allafall i en halvtimme till. Ingela tar sig en välkomsdrink.
Titta vilka fina samovarer (stav inte så jag vet), de är från en Lisbeth Dahl kollektion och har köpts från Noll45 i Karlsatd, är dock slut nu tror jag. Men åh så vackra!

Självklart skulle det bjudas på tilltugg och jag kan lova att vi slet som djur med att hinna med att göra i ordning all mat, ett bamse tack till Nina som hjälpte oss sååå mycket.
Vill ju också givetviss tacka alla som hjälpte oss att koka kaffe och bakade mer än 7 sorters kaffebröd åt 100 personer (Tack, Gunvor, Kerstin, Ulla o Barbro) Vi försökte ju att få till en dekorativ dukning så till detta hade vi gamla resväckor som vi staplade silverbrickor på så att vi fick lite olika höjd på borden.
Mummmmssss!
Tack också till dig Elin som fotade under hela dagen åt oss! Det är nu förevigat för alltid!! ler.Tack också Gunvor för att du plockade så mycket fina blommor till oss som vi kunde pynta med!

Tack, alla!! Idag kom också upplaga två till distrubitionsföretaget som vi använder oss av så imorgon börjar de att packas så att de kan börja sändas ut till butikerna. Nu är det dags för mig att plugga lite socialpedagogiska teorier, ha en trevlig dag! Kram Petra

24 comments:

  1. Vilken härlig dag ni hade.. Ett minne för livet..

    Kram
    Mia

    ReplyDelete
  2. Jösses vilket party..Boken skulle passa som hand i handsken i min butik men den säljs redan i Nora har jag sett*L*

    annbritt

    ReplyDelete
  3. Åh vad trevligt och jag förstår att detta måste ha varit en helt underbar dag för er. Nu väntar jag med spänning på fredag för då skall jag åka till bokmässan i Göteborg och det första jag gör är att gå till Värmlandsmontern C03:32 och köpa er fantastiska bok.Jag är så nyfiken så jag kan spricka.
    Många varma höstkramar!

    ReplyDelete
  4. Vilken toppendag ni hade, vilket minne för livet.
    Kram Mamma C

    ReplyDelete
  5. Vad trevligt ni måste ha haft hela dagen låååååång! Att ni orkade! Och så mycket gott som ni bjöd på!
    Kul att du visar så många bilder och skriver så mycket. Nu kan man ju nästan låtsas att man själv varit där!
    Kul också att det går så bra med bokförsäljningen!
    Ha det bra! Kram Sari

    ReplyDelete
  6. hei petra,
    må ha vært en fantastisk dag,å så spennende,tenk å holde på med noe i et år,å så endelig vise det frem for alle,har sagt det før,å den boken har tatt oss med storm her i norge,mange venter nå på 2opplag,dere har vært så flinke,var veldig gøy at du delte dette party med oss.syntes du er utrolig flink,som studerer å har mann og barn,mye å konsentrere seg om.å som i tillegg har laget denne bok.den gir mange stor glede om og om igjen.
    ha en hyggelig kveld med din familie.
    stor klem fra sylvia

    ReplyDelete
  7. Hej!
    Vad glad jag blev över komentaren i bloggen. Och så kom jag hit till bloggen och fick se att du varit med och gjort boken jag drömmer om..jisses ändå!!
    Vilket party ni hade..och massor gott ni bjudit på..mmmm..
    ~Marita~

    ReplyDelete
  8. Hei igjen,for en deilig dag ,))
    Og så my god mat ...
    Må da være en utrolig følelse å vært med på å skape en slik flott bok og som også har blitt så populær ;)),
    Ha en ny flott dag !

    ReplyDelete
  9. Men oj så mycke god mat och vilken underhållning ni verkar haft.
    Jag sitter o kikar i boken lite då o då den är så himla inspirerande.
    kram o ha det så gott
    ninni

    ReplyDelete
  10. Vilka härliga bilder, verkligen ett minne för livet!

    Kramis Anki

    ReplyDelete
  11. Hallojs Petra!!!
    en fest som heter duga det där!! Woow, vilken tillställning, vilka aktivitetr..vilken mat!!! Det fixade ni kanon..liksom boken har jag förstått..ännu inte köpt den men jag SKA!!!!!!

    Ha en fin vecka ☺
    Kramisar ♥ Millis

    ReplyDelete
  12. Vilken härlig dag!
    Roligt att få se bilder från ert party, det syns att ni hade det bra. Tycker mycket om er uppdukning av all mat.

    Ha det bra, kram Rebecca.

    ReplyDelete
  13. Men vilken lyckad party! Massa skoj! Jisses vilken lista! Undrar om boken kommer eller om den finns på engelska?

    Kramar Elin

    ReplyDelete
  14. Hallå där!
    Himmel så många fina inlägg du hunnit göra sedan förra veckan.....:)
    Ert party ser heeeeelt uuunderbart ut.
    jag förstår att det krävdes mycket tid till alla förberedelser....
    Men det är så fint in i minsta detalj!
    Kul också med underhållning av olika slag.
    Sicken liten goding du har och jag skrattade när jag läste om kalaset....hihi...
    Hos oss blev det också många kalas i hyrda lokaler och på olika andra ställen....hihi...
    Himmel så fint det blev i din hall och en sån telefon har jag med fyndat......törs knappt säga det men....50 kr gav jag.....Tänk att han ville ha över 1000...ibland fattar man inte hur de sätter priser....
    Ha en härlig dag och plugga på...;)
    Kram Katarina

    ReplyDelete
  15. Så kul att få se alla bilder från partyt! Nu känns det ju nästan som man var med litegrann...
    Förstår att det var mycket planerande och fixande, och ni har gjort ett enastående jobb!
    Boken är ju helt underbar!
    Kram
    Marie

    ReplyDelete
  16. Å vad kul med alla bilderna, ni ser ut att ha haft det toppenbra:)

    Ha en trevlig kväll.
    Kram Kristina

    ReplyDelete
  17. Oj Petra, vilket kalas!!! Och jag som var bjuden och allt men inte kunde komma, vilken fest!!! Ni har lagt ned så mycket jobb med allt, ni är verkligen duktiga! Så snyggt upplagt, vilken god mat och tom komiker och musiker på scen, fantastikt, vilket jobb och planering som ligger bakom en sådan stor fest, ni måste ha varit utmattade, men lyckliga efteråt... det hade som sagt varit jättekul att närvara och jag önskar er all lycka fortsättningsvis med boken! Vi har sålt slut på den på Gruvgatan men det kommer väl in flera: )

    Ni var så söta du och Ingela!

    Mari på Nordingården, fd Guldkant på Livet.

    ReplyDelete
  18. Måste verkligen gratulera!
    Både till boken och den lyckade festen!
    Ser ut som att ni hade fantastiskt kul och trivsamt och jösses så mycket gott att äta :)

    Varm kram,
    Ann-Christine

    ReplyDelete
  19. Åhh det ser så roligt ut synd att jag inte kunde komma!

    Kram Annica.

    ReplyDelete
  20. Det där är verkligen ett minne för livet :) Roligt att få se bilderna.
    Kram Maria

    ReplyDelete
  21. Halloj vännen!

    Nu har jag säkert suttit en timme och läst varje mening och tittat på varje bild så noga ja, jag dök ner i resväskan och gottade mig oxå. Detta måste ha vart världens fest alltså. Jag var in till Ingela en sväng och såg hennes helt underbara STORA hjärta... jisses så fint. Jag vill att du ska veta... att du Petra har ett lika STORT hjärta inombords.

    Kram på dig / Carina

    ReplyDelete
  22. Tack för dina gulliga ord anngående min sminkväska,men oj va mycke fina presenter du har fått,kunde inte lämna någon kommenatar på det senaste inlägget,vet inte varför.
    kram o ha det så gott
    ninni

    ReplyDelete
  23. Hej!
    Tyvärr går det inte att kommentera på ditt senaste inlägg. Vill bara säga att du visar underbara bilder som vanligt. Imorgon kommer jag ilande till er monter.
    Lycka till på bokmässan, vi ses!

    ReplyDelete
  24. Vilken underbar bok ni verkar har skrivit, hur får man tag på den?
    Lägger till er sida på min blogg, kommer helt klart komma in hit fler gånger!

    ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra