Thursday, September 24, 2009

Så upprörd och förbannad

Hejsan! Hade inte tänkt göra ett inlägg idag och än mindre skriva om det ska jag nu tänker skriva om. Dels för att detta främst är tänkt som en inrednings blogg och absolut inte som en politisk blogg. Men hur långt ska det få gå innan någon reagerar. Just nu läser vi på universitetet om invandrare, etniska grupper, ensamkommande flyktingbarn osv. Vi ska då göra ett grupparbete och håller därför på med research för tillfället. Vilket innebär att vi mailar varandra i basgrupperna olika intressant artiklar och info. Nu i morse fick jag en artikel mailad till mig från en av medlemmarna i gruppen och herre jösses! Jag måste varit naiv men jag trodde inte att det förekom en sådan uttalad rasism som det gör i ett svenskt parti. Titta in denna artikel:
http://www.sverigedemokraterna.net/nyhet.php?action=fullnews&id=1175 Är det sant???
Jag blev så förbannad att jag kände att jag var tvungen att skriva av mig. Detta är enligt mig en ren och skär rasism som SD packat in i någonting som ska föreställa svensk politik. Hur många människor ska de lura med sig med denna vilseledande propaganda? Det finns säkert massor av människor som pga okunskap tror att Jimmie Åkesson kanske har rätt om hur sociala problem uppstår? Idagens stressade samhälle kanske människor köper de förkläda orden som det enligt mig inte föreligger någon som helst substans eller verklighet. Hur kan det vara möjligt att de får hållas och sprida o sanning? Heja Aftonbladet, som var den första tidningen som bojkottade SD:s möjlighet att annonsera i tidningen!!
Precis som Jimmie skriver så har"Varje människa både rätten och skyldigheten att själv ta ansvar för sina handlingar". Men föresätter inte det att vi först och främst ger rätten till alla människor att delta i samhället? Jag tycker att det blir befängt att bara kräva skyldigheter, den typen av assimilations politik är väl en aningen förlegad, lever vi inte på 2000-talet?
Partiordföranden säger också att "Sett till välfärd och inkomst tillhör invånarna i de svenska förorterna de mest privilegierade procenten av världens befolkning", alla lägger väl olika värderingar i vad välfärd är. Men hallå, är det fler än jag som inte tycker att det känns som någon direkt välfärd i de segregerade förorterna?
I artikeln skriver SD att de problem vi nu ser bottnar i alienation. Ja, det är min uppfattning också. Men de talar om en alienation som främst är kopplad till omotiverad och kontraproduktiv offermentalitet. Vet de ens vad de talar om? Alienation handlar inte alls om detta, det handlar om vanligen om att alienation är att personer förfrämligas från sitt arbete. De mer humanistiska sinnade menar att alienationen i grunden är ett förfrämligande från oss själva, från vårt riktiga ”jag”. Det har ingenting med offermentalitet att göra, för mig handlar det mer om identitet. Att inte få ha en identitet, att inte få pröva sin identitet. Föreställ er själva att ständigt bli från ryckta er identitet och främligsförklarad inför ditt eget jag. Nu vet jag att jag kanske blev lite flummig men jag blir så arg av sådana här resonemang och vanligtvis brukar jag bara slå bort dem med att det är okunskap men vad i h*lvete, en partiledare ska väl ha mer kunskap än så här?
SD menar också att lag och ordning till varje pris återställas i de drabbade förorterna och talar om begränsade utegångs förbud för (etniska) minderåriga under kvällstid. Precis som Hitler talade om judarna. Hm, ja det var ju bra.....
Jag vet inte men jag föredrar en partipolitiker som vet någolunda vad han yttrar sig om, jag hoppas att fler inte går på SD`s lögnaktiga uppgifter och påståenden.
Detta är givetvis mina åsikter och alla är fria att tycka och tänka som de vill, därför kan jag inte ta ansvar för ev kommentarer men jag tycker att det är en viktig fråga att lyfta.
/ Petra
Boktips för den intresserade i ämnet:
*Alienation is my nation, Ove Sernhede
*Försvenskningen av Sverige : det nationellas förvandlingar Jonas Frykman
*Språk, kultur och social identitet Seija Wellros
*Globala familjer : transnationell migration och släktskap, Marita Eastmond Lisa Åkesson
*Ungdomsgrupper i teori och praktik P Lalander T Johansson
*Etnicitet och nationalism Thomas Hylland Eriksen
*Att bryta upp och byta land Elsie C Franzén
*Svenskar - hur vi är och varför Gillis Herlitz
*Mångfald, motsägelser och marginaliseringar - En studie av hur invandrarskap formas i skolan Ann Runfors

17 comments:

 1. Jag förstår att du blir upprörd , jag kokar !!
  Jag fattar inte hur dom kan tillåtas hålla på överhuvudtaget , snart sitter dom väl i både riksdag och regering , de är livsfarliga !
  Ha det gott !
  kraam

  ReplyDelete
 2. Håller mycket med i detta inlägg, bra att du tar upp denna allvarliga fråga. Det här är varför det är så viktigt att läsa på historian och om förintelseen. Nu menar jag inte att Sd går att jämnföra men läser man artikeln du länkat till hör så finner man ju många hitler inslag. Tänk om de själva skulle behöva fly någon gång? Tänk om de skulle behöva bo i förorten, bryta upp från allt de är vana med och komma till ett annat land och föraktas, fy! Vet du att jag tittade lite mer vad de tyckte och de tycker att man ska ta alla ensamkommande barn och skicka hem, förstår du? Osyldiga barn! / Tack för inlägget nu fick jag bli lite upprörd också, Gun K

  ReplyDelete
 3. Ja vad skall man säga.. Den siste idioten är inte född.. Tyvärr så lockar detta parti med sig många av dagens ungdomar.. Man blir ledsen och förbannad bara man hör partinamnet..

  Kram
  Mia

  ReplyDelete
 4. hei petra,
  skjønner godt du reagerte.at det går an,de er fARLIGE,finnes sånne overalt,men vi må ikke gi dem makt.absolutt viktig av deg å si ifra,mange som leser bloggen.
  klem fra sylvia

  ReplyDelete
 5. Bra rutet!! Håller med dig, det var många som röstade i kyrkovalet för att dessa INTE skulle komma in. Ha nu en bra resa till bokmässan.
  Kramisar
  AnnaMaria

  ReplyDelete
 6. Hej!
  Skrämmande läsning..... Och detta parti får alltfler anhängare.... Skrämmande!! Man undrar ju var detta ska sluta....
  Lycka till på Bokmässan, apropå något helt annat! Det måste kännas spännande och kul!
  Ha det så bra! Kram Sari

  ReplyDelete
 7. Äntligen fler som reagerar på alla dessa manipulativa och förklädda ord!
  Kramar från Anki

  ReplyDelete
 8. ja man blir både upprörd och förbannad och en sak som jag reagerade på är där Jimmy Åkesson säger....För att ta ett konkret exempel från Malmö, så får en invånare i Rosengård i genomsnitt ca 33% mer i kommunbidrag varje år än en invånare i den mer svenskdominerade stadsdelen Limhamn.
  Saken är den att sverige gjorde en undersökning där det framgick att dom flesta i SVERIGEDEMOKRATERNA faktiskt lever på socialbidrag...........
  ja vad säger man mina kära vänner, tillsammans är vi starka och bara vi kan påverka sverigedemokraternas insatser i riksdagen och i samhället.

  ReplyDelete
 9. Hej Petra!
  Nämen fy f*n. Nu kokar jag.
  Jag var ilsken innan och nu blev jag det dubbla. Ibland så skäms jag över hur det kan vara i Sverige.

  Passar på att önska dig en fin helg!
  Stor kram och lycka till med pluggningen.
  Åsa.

  ReplyDelete
 10. Hej!
  Vilken fin header du har gjort!

  Jag kan inte komma och hälsa på er på bokmässan, hade gärna gjort det eftersom jag är i Göteborg hela helgen men jag har min utbildning.
  Med lite tur kanske vi stöter på varann... ;-)

  Lycka till och hoppas ni kommer att sälja många böcker.

  Kramar och kärlek

  //Britt

  ReplyDelete
 11. Oj här är det bäst att passa sig så att det inte flyger grejer:). Visst är det som du skriver. Tyvärr så är det ju väldigt många som tror på honom och tycker att det är bra. Är ju som någon annan redan skrivt så att många ungdomar dras till SD. Man tycker ju att idag 2009 så borde alla vara mer upplysta om vår historia och vad somhänt.

  Kramar Ullis

  ReplyDelete
 12. Håller med föregående...
  Önskar dig en skön helg!!!
  Kramar Agnetha

  ReplyDelete
 13. Hei på deg Petramor :)
  Jeg kommer ikke inn for å kommentere under det nyeste innlegget ditt, så da tar jeg det her ;)
  Jeg dååååner av bildene deres !!!! Åhh så flink dere er til å få det til !!!!

  Du har vel ikke et forslag til hva jeg kan gjøre med mitt nye vindu ;) ??
  Det ligger ett innlegg inne hos meg nå, men jeg er så i tvil om hva jeg skal gjøre med det ??? har ikke lyst til å felle det inn i en vegg selv om jeg vet at det hadde blirr lekkert...

  Ønsker deg masse lykke til på bokmessen :))
  Klem Kari

  ReplyDelete
 14. Det är väl alldeles självklart att det krävs tuffa tag för att återställa ordningen i de socialpolitiska missfoster till förortsghetton som riksdagspartierna skapat genom årtionden av invandringspolitik utan ansvar. Vad är ditt motmedel? Mer dalt och fjäsk?

  Jimmie Åkesson fokuserar i inlägget på det korta perspektivet. I det längre behövs hårda straff och att ansvariga för brott ställs till svars för sina gärningar. Det måste bli slut på 3-månadersstraff för grova brott! Det är brottsoffren som skall värnas - inte gärningsmännen!

  Ps. Vad gäller skvallerblaskan Aftonbladets odemokratiska särbehandlande, så har de med sitt agerande sällat sig till skaran av SD's valarbetare. Tack för kaffet.

  ReplyDelete
 15. Min allra första tävling!
  Tre vinnare får varsitt vackert ting från Madame Petite!

  http://annelilau.blogspot.com/2009/09/tavling-madame-petite.html

  Delta gärna!

  ReplyDelete
 16. Skulle kommentera i ditt nyare inlägg men det gick inte. Det var ju en massa fina bilder och tänk att de är tagna en vinterdag, det kan man inte tro. Hoppas att det går bra på bokmässan.

  Kramar Ullis

  ReplyDelete
 17. jag blir bara så inderlig forbannat på slike folk, är själv en hvit svensk/norsk "innvandrer" och har upplevd rasism, hur dom med en annan hudfärg kjenner det, ja det kan vi vel bara tenka oss...... ha en fin dag.
  kram isabella

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra