Tuesday, September 24, 2013

Detaljer från Löftesdagen

Hejsan Hoppsan Faller ralle ra…. !
Allt väl? Här är det pirrigt för jag var på en arbetsintervju igår och ja, det kändes som om det gick bra så håll nu tummarna för mig! Men nu från det ena till det andra, tänkte jag skulle berätta lite mer om detaljerna på vår Löftesdag. Jag har ju alltid älskat sagor och berättelser om allt från grodor till prinsessor och för mig är bröllop och liknande så förknippat med sagor, prinsar och prinsessor. 
Så jag ville få den där ljuvliga känslan hemma så att stämningen skulle kännas ljuvlig. 
Men som jag sagt förr, jag skulle kunna gifta mig 100 gånger bara för att få ha olika bröllop och teman. Egentligen så var jag kanske mer mogen för att det skulle vara mer trolsk och att det skulle vara i skogen men riktigt där befann sig inte min man, ler. Nej, han tycket det kändes flumigt…. Det var tydligen bättre att vara ljuvlig prins och prinsessa ;) 
Nej, det var inte heller sant för vet ni vad? Vet ni vad han ville att vi skulle ha för tema? Håll i er.
-Kräftskive tema….
Det blev det inget med :)
Hur som så överlämnade han det hela till mig. Jag har alltid varit förtjust i dessa fina pompom bollar och runda rispappsbollar. Så därför var en av de viktigaste detaljerna att det skulle hänga en massa sådana i taket. Så därför införskaffade jag mig ett lass med dem ifrån webbutiken Celebrations
Först var min tanke att allt skulle gå i silver och vitt med inslag av gröna växter. Men så när jag började planera och prata med mina nära så kände jag att det behövdes färg denna stora dag. Färg för att det finns sååå mycket glädje och massor av humor i våra liv. Troligtvis är det det som hålet oss samman. 
Så då blev det slutligen så att jag bestämde att allt skulle gå i rosa, vitt, guld, silver, champagnefärg och pasteller i övrigt. Men basen skulle så klart vara vitt så att det fortfarande kändes så där drömskt. Titta den söta kärleksskylten som fick bli mitten bordets centerpice  (stavas väl inte så antar jag, men hm… jag stavar inte så bra på engelska och än sämre när jag är lite jäktad… vilket jag ofta är när jag bloggar, av någon konstig anledning). Kärleken köpte jag på Trend4you  , det lät allt det.
När det gällde blommorna så tänkte jag mig att de skulle vara så där så att man skulle bli riktigt bubblande glad av att titta på dem. Jag planerade detta noga och velade fram och tillbaka en hel del. Därför tycket jag att det var smidigast, störde ingen och lättast att beställa dem på nätet och det ångrar jag inte. Så jag beställde blommorna hos http://www.euroflorist.se/ 
En annan detalj som jag visste att jag ville ha var en annorlunda och skojig minibar. Jag hade sett liknande förut så iden fanns redan där men nu var det bara att köpa massor av små flaskor…
Berättade om min ide för min bonus pappa, som jag fick på senare år, och vem tror ni gav mig dessa 93 st småflaskor??? Jo, han! TACK Caj!!
Eftersom vi tänkte ha allt hemma och inte tänkte ha någon som serverade så ville jag inte ha en massa disk. Men jag ville ju inte heller ha plastartiklar vid ett sånt här tillfälle. Men vet ni vad, det blev det. JAg hittade pappduk (som verkligen kändes som lyxigt linne), servetter i samma material som duken, fina plastbestick som ja, ni ser ju, såg ut som riktiga, tårtpapper, glass och annat alltsammans hos Duni och jag måste säga att jag är riktigt impad över kvalitén. 
Inte för att jag röker (slutade ju 10.10.10 valde inte detta datum med flit utan vaknade en morgon och bara slutade, det är bland det bästa jag gjort), men några av mina gäster gör det och endel feströker. Så jag tänkte att tja, varför inte göra det till (om det går) en trevligare upplevelse. Så jag köpte hem lite cigarrer och cigariller och lade i en ask där jag skrev med guldpenna. 
Hm, ja detta med ballonger är verkligen inte bara, jag har egentligen varit emot att man ska ha ballonger på bröllop, jag har tyckt att det känns billigt ut. Men idag finns det ju så många ballonger som känns mer lyxiga och därför fick jag faktiskt ändra mig, ler. 
Dessutom är det väldigt roligt inslag att använda sig av när man fotar
Jag köpte mina vackra ballonger (synd att jag inte hade någon bättre bild på de vita… ) och en helliumgas flaska på http://firande.se/ snabbt, bra pris, smidigt och enkelt. Jamen det är ju så det ska vara så ska jag köpa mer av detta så blir det där ifrån. De fina svävande lyktorna som vi hade på kvällen kommer också där i från. 
Nu var tanken att jag skulle hunnit gjort en stolpe fullt med skyltar, men man hinner ju dessvärre inte allt som man tänkt sig. Det vart ju bra ändå, denna fina skylt och flera finns att köpa hos butiken
Även de vackra papperssugrören kommer från Hemlängtan.com 
Jag kallar dem av någon märklig anledning för Lalia Bakar sugrör (kanske var det där jag första gången såg dem?)
De små sagovagnarna som står vid varje plats är små presentlådor som jag fyllt med lite sött. 
De hittade jag också på webben hos Happy Hair
Till och med dessa fina glas är i från Duni, i solen så glittrade de jätte fint men tyvärr så syns inte det på detta kort. 
Den vackra tårtan kommer från ett lokalt bageri i Kristinehamn som heter Nya Vetekransen och den är ett resultat av de olika bilder jag lämnat in som önskningar, och den var sååå god och så fin! 
Ja, det var lite av alla de detaljer som jag ville visa er. Det får bli mer vid ett senare tillfälle men nu ska jag åka på shoppingtur med min rara väninna och våra barn. 
KRAM// Petra E
Ps. Även i detta inlägg är det Helena Christersdotter som fotat Ds

5 comments:

 1. Då håller vi tömmarna för dig, kommer säkert att gå bra.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

  ReplyDelete
 2. Vad spännande med arbetsintervju, lycka till! Hoppas det går bra.
  Underbara detaljer från bröllopet.
  Kram Bodil.

  ReplyDelete
 3. Helt uuuuuunderbara bilder från er löftesdag! Wow vad fint du fått till det, riktigt vackert och genomtänkt!! Härlig inspo, tack för det!

  Lycka till med din arbetsintervju också - lyckospark :)

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

  ReplyDelete
 4. Helt uuuuuunderbara bilder från er löftesdag! Wow vad fint du fått till det, riktigt vackert och genomtänkt!! Härlig inspo, tack för det!

  Lycka till med din arbetsintervju också - lyckospark :)

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

  ReplyDelete
 5. VaporFi is the highest quality electronic cigarettes supplier out there.

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra