Sunday, March 15, 2015

Kalla Fötter

Hej Hej!
Allt väl med er där på andra sidan skärmen? Här är allt ja… hur är det? 
Jo, jag har kalla fötter! Känner mig så ambivalent gällande vårt älskade hus, Kvällssolen.
(Vår fantastisk vackra skyllt kommer så klart från http://www.skillingeemalj.se/ i fall du är sugen på att också döpa ert hus eller köpa en skylt med husnr, eller familjens efternamn eller dylikt)
Varför har jag kalla fötter då? Jo, men vi har ju verkligen skapat vad vi tycker är en liten dröm oas och vi älskar ju faktiskt huset. SÅ varför flytta då kanske endel tänker. Jo, men vi precis som väldigt många andra vill ju närmre vattnet. Det vore ju den ultimata drömmen att från fönstret kunna se vattnet. 
Så vi bestämde oss att du var det dags att gå och jaga fatt på den drömmen. Att våga hoppa och att våga gå vidare i livet. Kruxet är mest bara det att vi inte har hittat ett annat hus och visst det är väl inte hela världen att mellan landa någonstans men ja, det känns så läskigt just nu.
Tänkt om drömhuset inte dyker upp? Eller om det dyker upp men vi har ingen chans att få det… 
Och ja tänk om, om inte fanns… 
Kände nog mest att jag var tvungen att skriva av mig lite oro. 
Vi får ju hålla oss till vår plan som är att sälja nu och att på så sätt vara mer tillgängliga att slå till när drömkåken dyker upp. 
Men det gäller att ha lite is i magen och jag är ju inte is i magen typen.
 Jag tror att alla dessa känslor kom nu för att redan i morgon kommer fotografen hit och ska ta kort till Hemnet annonsen och ja, då vart allt plötsligt väldigt mycket på riktigt.
Men jag antar att det är som det sägs, att det krävs mod att öppna dörren till det okända men ännu mer mod att stänga en dörr till det redan kända.
Jag har ju faktiskt vågat "hoppa" tidigare i livet när det gäller både det ena och det andra och har vunnit så mycket igenom att våga så det borde ju rimligen kunna bli så igen :) 
Men som sagt… Kalla fötter… det har jag. Det är väl kanske inte så konstigt för vi har ju verkligen lyckats skapa ett hem där vi trivts, där vi kunnat vara sociala med många av våra vänner pga de stora öppna ytorna. Men det finns inget som säger att vi inte kan skapa det igen :)
 Jösses, det var gött att få skriva av sig ändå. Ni som följt min blogg och mitt instagramkonto flera år ni vet ju vilken själ och hur mkt hjärta som ligger i huset så det känns som om ni verkligen förstår vad jag menar. Nu nu får det bli frulle dags
Jag får väl helt enkelt önska er en skön söndag!
 KRAM Petra E

4 comments:

 1. Läskigt men ändå spännande Petra. Och självklart dyker drömhuset upp vid vattnet. Det gäller bara att ha tålamod. Och du kommer att skapa ett vackert hem var det än blir.
  KRAM Agneta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag hoppas du har rätt :) Dock har tålamod aldrig varit min starka sida men det kanske blir dags att träna på det nu…. GAHH! KRAM

   Delete
 2. så spännande med flytt.
  Ha en fin kväll
  Hanna

  ReplyDelete

Tack för din kommentar den värmer! Dock har jag för en tiden sedan bestämt mig att inte svara på kommentarer då jag måste prioritera min tid. Tack för att du förstår mitt val.
Är det dock något du undrar så självklart går det bra att maila mig på romantiskahem(@)gmail.com
Kram Petra